Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

PCI Честота

Featured Replies

Как да разбера честотата на PCI-ските слотове, защото нямам информация за нея в биос-а?

Редактирано от RAYNOR (преглед на промените)

Понеже въпроса ти е супер кратък и неясен, ще ти дам подобен отговор - 33 MHz ;)

Ако искаш погледни тези документи:

линк

линк

линк

линк

линк

Тук са описани рисковете от клокването на PCI шината.

Отговора ми беше много кратък, защото нито си посочил за какво дъно става на въпрос, нито какво искаш да правиш, нито друга допълнителна информация.

Иначе аз станах толкова умен, след като си пуснах Google и ето какво ми излезе cool.gif

• Автор

Еми имах навпредвид, че като си клокнах процесора ми казаха да внимавам данеби честотата на PCI-ската шина да стане по-висока от 38MHz.

И затова питах каде да видя на колко е в момента.

Еми имах навпредвид, че като си клокнах процесора ми казаха да внимавам данеби честотата на PCI-ската шина да стане по-висока от 38MHz.

И затова питах каде да видя на колко е в момента.

<{POST_SNAPBACK}>

Виж сега, ти когато си клокваш процесора, освен ако не зададеш ръчно, не ти се увеличава честотата на шината. Т.е. при стандартното клокване работиш само с честотата на процесора и шината. Тези настройки са ти от БИОСА (ако клокването е софтуерно) или от джъмпери (ако клокването е хардуерно). Ако си толкова притеснен, пробвай да клокваш с малка стъпка и ако нещо се обърка, просто занули настройките на биоса (махни батерията на дъното).

Иначе правилно са ти казали да не си вдигаш честотата на PCI, защото обикновено ти се сбозва или звуковата карта или мрежовата карта (ако не ти е вградена). Но все пак пробвай, нищо няма да изгориш, ако не прекаляваш.

• 2 седмици по-късно...
при стандартното клокване работиш само с честотата на процесора и шината.

да но САМО ако е с НФорс чипсет на дъното, иначе за другите чипсети , трябва да се види в документацията на дъното , или в нета(разни ревюта и други)

да но САМО ако е с НФорс чипсет на дъното, иначе за другите чипсети , трябва да се види в документацията на дъното , или в нета(разни ревюта и други)

<{POST_SNAPBACK}>

Ами аз съм го правил и с дъно с чипсет на VIA това, но си прав че първо трябва да си провери в документацията на дъното и в самия БИОС.

• 2 седмици по-късно...

Не всички дъна имат заключване на пци и агп шината. Определено внимавайте и проверявайте като бутате шината, че стават интересни работи понякога.

И си клоквайте ваште компи, не се показвайте на тези на приятелчетата ви, да не стане беля.

Сложи си Everest. Мисля, че тя показваше и честотата на PCI. Виж в новините на сайта от къде да я дръпнеш. Всяка седмица излиза нова версия и момчетата я качват някъде.

много дъна макар да нямат PCI /AGP lock

имат стандартни шини , които са с фиксиран PCI/AGP bus- 33/66

това са 66/100/133/166/200 - и най-новите 233/250/266/333 -това са за най-новите машини с А64 и П4-ЕЕ

когато се клоква процесор - първо се пробва стандартна шина , и ако не издържи - тогава се сваля надолу - до колкото издържи

клока освен процесора товари и :

1. Видеo карта

2.Памет

3.Твърд диск

4. PCI -karti ( модеми, LAN, контролери , звук )

5. Захранване - което може да не издържи и ако гръмне - риска да ти заминат компонентите по-горе в комплект с CD/CD-RW/DVD/DVD-RW/ FDD е много голям.

Ако не сте опитни това- не го правете!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.