Премини към съдържанието
neck

Натурални терапии

Препоръчан отговор


Има ли истински натурални / алтернативни терапии за витилиго?

 • Със сигурност; някои примери, които може да намериш ако се поразровиш в Интернет са хомеопатията и лечение с хр.добавки /supplementation/. Най- известната разработка включваща добавките е “Emily’s vitiligo”.

Какво е водна дребна леща (Lemna minor)?

lemna-minor-2.jpg

 • Семейство - Lemnaceae; Описание. Малко, плаващо на повърхността на водата растение с излизащ от него, потопен във водата един корен, състои се от заоблени листа до 0,5 см, светло-зелени с нишковидни корени с дължина 6 - 8 см. Размножава се чрез дъщерни растения, падащи на дъното на водоема. Височина 0,3 0,4 см. Осветление 0,4 Вт/л. Вода: 15-30 °С, КН 2 -15°, рН 6-8; Период на цъфтеж - май, септември. Цъфти много рядко; Ареал на разпространение - Среща се почти навсякъде, освен в Арктика. Местообитаване. Расте в изобилие в застояли водоеми и често изцяло покрива повърхността им; Използвана част - Цялото растение. Период на събиране. През лятото. Химичен състав. Дребната водна леща съдържа до 25% протеин, йод, бром.

 • Приложение. Дребната водна леща има температуропонижаващо, силно противовъзпалително, слабо обезболяващо и жлъчкоотделително действие. В немската народна медицина спиртна настойка от дребна водна леща на капки прилагат при възпаление на лигавицата на гърлото, жълтеница и ревматизъм. В китайската народна медицина дребна водна леща прилагат, като температуро понижаващо средство. Също я ползват при подагра, ревматизъм, глаукома и като диуретик, и особено при копривница и витилиго (бели петна по кожата). Дребната водна леща е ефективно и действащо средство при лечение на витилиго. При правилно прилагане на дребната водна леща в лечението на витилиго може да даде уникални резултати. Външно настойка от водна леща употребяват за промивка на гнойни рани, язви и фурункули.

 • Начин на употреба 1 супена лъжица чисто промита и надробена дребна водна леща заливат за 3- 4 денонощия в една чаша водка, след това се прецежда. Приемат се по 15-20 капки с 2-3 лъжици вода 2-3 пъти на ден. Промита и надробена водна леща се смесва с мед. Приема се 1г два пъти на ден.

Какво е екстракт от маслинови листа (Olive Leaf Extract - OLE)?

ole-juice.jpg

 • Екстрактът от листа на маслина, както е видно и от името е извлечен (дериват) от листата на маслиновото дърво. Той е източник на много фитоелементи, на първо място на олеуропин 20%, чиито ензими се разлагат в еленоликова киселина (elenolic acid). Екстрактът от листа на маслина е билкова добавка, която обикновено се среща под името OLE в тази разработка. Екстрактът от листа на маслина често се обяваява за природен антибиотик и може би ефективен, изцяло натурален и нетоксичен научен пробив срещу бактериите. Много казват, че в действителност той може да унищожи вируси, гъбички, бактерии и други паразити, които причиняват болести, които вече са резистентни на често използваните антибиотици. Смята се, че също е мощен антиоксидант.

Какво са свободни радикали? Какво е антиоксидант?

antioxidant.jpg

 • Има множество начини за производство на свободни радикали, включващи замърсяващи околната среда химикали и тежки метали. Свободният радикал е атом или група от атоми, която има поне един несвързан електрон и поради това е нестабилна или високо реактивна. В животинските тъкани, свободните радикали могат да увредят клетките и се смята, че ускоряват разрастването на рака, сърдечносъдовите болести и др. Антиоксидантите са субстанции, като витамин Е, витамин С или бетакаротин, за които се смята, че предпазват клетките в тялото от увреждащия ефект на окисляването и се смята, че са мощна защита срещу свободните радикали.
  Какво е L-Phenylalanine?

 • L-Phenylalnine е аминокиселина, която се използва заедно с излагането на слънце или с терапия с ултравиолетово лъчение за лечението на витилиго. L-Phenylalnine може да бъде превърната в L-tyrosine, L-dopa, norepinephrine и epinephrine, но превръщането в L-tyrosine е важен процес, тъй като L-tyrosine е евентуално това което клетките на кожата превръщат в меланин. L-Phenylalnine главно се използва да се увеличи обхвата на репигментацията предизвикана от UVA или NB-UVB терапия. Не е фототоксичен и не прави кожата чувствителна към слънцето. Лекарите предписват тази добавка през устата или във формата на локален крем или гел. Когато се взема през устата, препоръчителната доза е приблизително 50мг на килограм телесна маса за ден. L-Phenylalnine гел може да се намери в Wese Prescription Shop в Джаксънвил, Флорида и може също да бъде изписан като 10% L-Phenylalnine в Клиндерм.

Какво е Sinvitil/Dermabest?

home2.jpg

 • Синвитил е природен местен продукт, който някои хора използват и който съдържа витамини, фитодобавки и антиоксиданти. Някои хора съобщават, че Синвитил им помага да възстановят пигментацията. Други не съобщават резултати дори след месеци лечение. Синвитил е гел, който съдържа екстракт от протеолипиди /proteolipids/ (масла). Той помага за стимулиране процеса на пигментация. Другите съставки са дестилирана вода, глицерин, carboxymethylcellulose (производно на целулозата използвано в производството на храни като стабилизиращ и емулгиращ агент, а в медицината като слабително), камфор, ментол и Kathon (консервант).

Какво е Melagenina?

med.melagenina.jpg

 • Melagenina e кубински лосион предназначен за репигментация при витилиго и други видове депигментации. Представлява екстракт от човешка плацента в 50%-ен хидроалкохолен разтвор. Лосионът е за външна употреба върху засегнатите участъци, като намазването става само с пръсти, без тампон или памук. Кожата се третира 3 пъти дневно, като един път дневно навлажнената с лосиона кожа се излага за 15 минути на пряка слънчева или инфрачерчена светлина. Според производителя препарата няма никакви странични ефекти.

 • "Чувал съм за медицински центрове на Мъртво море. Помага ли тази терапия?"
  Водата на Мъртво море е богата на соли и минерали. Има няколко клиники там, които предлагат дерматологично лечение и някои хора казват, че се е отразило благоприятно на тяхното витилиго.

Какво е хомеопатия

 • Хомеопатията е природен метод, който се стреми да отстрани дисбаланса от тялото и да позволи на тялото да оздравее. Тя ясно се различава от конвенционалната( така наречената алопатична) медицина. Хомеопатията работи със защитните сили на самото тяло и не се стреми просто да подтисне симптомите, а по-скоро да стимулира възможностите на тялото да оздраве с много малки количества природни вещества.

Какво е холистична медицина?

massagelc0.jpg

 • Холистичната медицина подчертава нуждата да се гледа човек като едно цяло, като се анализират физиката, хранителният режим, обкръжаващата среда, емоционалното състояние, социалния живот, духовни възгледи и начинът на живот. Тя включва всички обявени методи на диагноза и лечение, в това число лекарства и хирургия ако няма друга безопасна алтернатива. Холистичната медицина се съсредоточава върху образованието и отговорността за личните усилия да се постигне баланс и добро съществувание.

Какво е акупунктура?

11601585.jpg

 • Процедура използвана в или взета от Китайската медицинска практика, при която се пробождат специфични области от тялото с много финни игли за терапевтични нужди, за да бъде намалена болка или за да бъде направена местна упойка. Смята се също, че иглите оказват влияние на физиологичното състояние на тялото, включително функцията на кожата и имунната система.

Какви витаминни терапии са препоръчителни при хора с витилиго?

 • Въпреки, че няма точно определена схема, много от членовете са записали техните витаминни режими и показатели в регистрите. Като ги прелистите ще добиете добра представа какво използват повечето хора и какво смятат, че действа при тях. Някои разработки описват ползата от витаминни добавки при лечението на витилиго. Нивата на фолиевата киселина и/или витамин В12 и витамин С са ниски при много от изследваните пациенти с витилиго. Добавянето на големи количества фолиева киселина (1-10 мг на ден) едновременно с витамин С (1 г на ден) и инжекции вътрешномускулно витамин В 12 (1000 mcg на всеки две седмици), може да предизвика репигментация при някои хора. В други статии за хора с витилиго, приемането през устата на фолиева киселина (10мг на ден) и витамин В12 (2000 mcg на ден), комбинирано с излагане на слънце, в много случаи дава резултат при репигментацията след 3 до 6 месеца.

Какво е витамин D/Dovonex/Calcipotriol?

dovonex.gif

 • Някои пациенти заявяват, че когато се използва местно в комбинация с излагане на слънце, фармацевтичната форма на витамин D, наричана калципотриол(Довонекс), може да се окаже ефективен в стимулирането на репигментацията при витилиго. Калципотриол е лечение което се предписва от лекар и се осъществява само под контрола на лекар. Не е известно дали витамин D като диетична добавка има ефект за витилигото. Трябва да се отбележи, че някои експерти са посочили случаи при които Калципотриол е причинил изостряне на витилигото.

Съставят ли докторите препоръчителен витаминен режим?

 • Повечето от лекарите, които преподават не включват витамини/добавки или алтернативни методи за лечение. Някои учебни занятия включват някакви знания за добавките, но обикновено представлява много малка част от обучението. Въпреки това, между лекарите, които специализират за витилиго има твърда линия да включват витаминни добавки като част от лечението на витилиго. От друга страна природолечителите (ND’s) могат и биха препоръчали витаминен режим както биха направили специалистите или лекарите по храненето. Много хора вярват, че храненето изиграва роля при появяването на витилигото и че правилното хранене може да помогне при лечението му. В книгата си “Emily’s vitiligo” , Ерик Фрикър разглежда факта, че витилигото се разглежда в теорията като автоимунно заболяване. Той казва “Като автоимунно заболяване то би трябвало да реагира добре на една вегетарианска диета с ниско съдържание на мазнини, така както диабетиците се нуждаят от по-малко инсулин когато са подложени на тази диета.Намалявайки количеството на погълнати мазнини преминали във вените ви, ще улесните имунната си система да различава добрите и лоши клетки. Това е в основата на лечението което използваме и освен че помагаме на витилигото на Емили то помогна на моя холестерол и нивото на кръвната ми захар.”

 • Чувал съм за чудотворен билков лек, който дава резултати за няколко седмици. Да го опитам ли?
  Преди да опитате някакво лечение, дали билково или традиционно, ще бъде по уместно да проверите за себе си за някакви странични ефекти които билката или лечението може да причини. В добавка към това потърсете професионален съвет от тези които са обучени в тази област и задайте множество въпроси. Най-добрата информация идва от доволни хора, използвали тези продукти – ако можете да накарате компанията, която предлага продукта да ви изпрати реални адреси за кореспонденция на доволни клиенти с които можете да се свържете, тогава можете да вземете по-твърдо решение.

info: ТУК

Редактирано от neck (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.