Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows 10

Featured Replies

Здравейте, имам следния проблем и ще бъда много благодарен, ако някой успее да ми помогне да го оправя.
Опитвам се да инсталирам Windows 10 x64 от флашка, на лаптоп Lenovo K1 carbon, Intel i5, 8GB RAM.
Така да започнем от там първо опитах през UEFI, после през Legacy Mode и в двата случая срещнах пречка. Но като цяло винаги стига до края на инсталацията, системата си се рестартира автоматично от процеса и точно като трябва да влезе вече в крайните стъпки да настройваш декстопа и т.н и излиза този екран всеки път с различна грешка.

Windowsa съм го записал на флашката с Rufus.
IMG-20190509-232535.jpg

Всеки път дава различна грешка. Пробвах с няколко различни Уиндолса.

• Автор

Пробвах вече и с този, но сега ще пробвам пак, защото тогава май се обърках и я буутнах в UEFI mode.След малко ще пиша пак.

• Автор

Сега пробвах пак с  Windows Creator tool.  Secure Mode - off Legacy mode on. Инсталацията стига до след избора на дялове, почва инсталацията и след 2 -3 минути пак излиза тоя шибан син екран и се рестартира компютъра.

Проблемът е с паметта. Ако сте с повече от един модул, пробвайте само с един модул, пробвайте и с другия(някой от другите) модул.
Разкачете всякаква ненужна за процеса на инсталиране периферия - само мишка, клавиатура, монитор и флашката с инсталатора.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор

Нищо не е вързано към лаптопа само флашката. Доста изчетох и още немога да се оправя, но съм твърдо решен да се преборя. Дали е удобно да ми кажете малко повече какво преставляват тези модули и как да пробвам само с един модул ? Съжелявам ако въпроса ми е неуместен.

• Автор

Lenovo X1 Carbon
CPU: Intel core i5-4300U
RAMM: 8GB           1.90 GHz
SDD: 128 Liteonit
SN: R901VE68

Най-вероятно става дума за гаранционна машина, да? Занесете я в оторизиран сервиз.
Трябва да се разглоби, за да се достъпи паметта.
Ето четиво за грешката.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор

Купувана е от Квант сервиз в София, а аз се намирам в Берлин. Има гаранция, но нямам път към България, а тука швабите ще ми одерат кожата.

• Автор

Пуснах диагностика на паметта и дава че всичко е окей, но докато снимах и почна монитора да дава смущения и след 30тина секунди излезна ето този черен екран. Дали проблема не е в видео картата ?
IMG-20190510-114932.jpg
IMG-20190510-115137.jpg

Виж в BIOS някаква настройка за ACPI дали няма и дали може да се деактивира. Пробвай с някой live linux как ще се държи машината, примерно:

https://linuxmint.com/download.php

Изтегли си някоя от 64 битовите версии, запиши с RUFUS на USB, стартирай и тествай.

преди 25 минути, Raze написа:

Виж

С проблем с вградения тест на хардуера?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.