Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вампири и Върколаци

Featured Replies

Попаднах на една интернет игра за вечната битка между двете раси и ви каня да се присъедините. Който има време за губене да идва :wors: - http://world3.monstersgame.co.uk/?ac=vid&vid=38075558

Попаднах на една интернет игра за вечната битка между двете раси и ви каня да се присъедините. Който има време за губене да идва ;) - http://world3.monstersgame.co.uk/?ac=vid&vid=38075558

Имах 50 - то ниво върколак но ОТДАВНА го изтрих :laughing5:. Когато се бях зарибил по Bulflet яко, играех на тази игрица между атаките biggrin.gif НО си казах СТИГА :wors: има и по - интересни начини за губене на време. А и все пак губенето на време е престъпление :lol6:

Интересно звучи - вечната битка между Вампирите и Върколаците. По известни причини, аз се регистрирах от клана на Вампирите :clap:

http://world3.monstersgame.co.uk/?ac=vid&vid=38075728

Аз предпочитам върколаците ако става дума за това ;). Вампирите винаги са ми били леко ограничени във своите възможности :clap:

Зарибяваща игрица, но нямам чак толкова време за губене. Вижте това!

• 2 години по-късно...

Хора, доколкото знам вампирите се трансформират в чудовищни прилепи. Гледах Underworld и вампирите не се трансформираха (биват изядени от варколаците), а в други филми се трансф. Има ли някакво условие или... ;)

Редактирано от _KOBRA_ (преглед на промените)

Хей... всичи идеи са различни. Имам впредвид, че и аз съм чувала това за прилепите (не съм гледала Дракула, но мисля, че е от там), но във всички книги и филми е различно. Най-добър пример за това е Здрач - да, пият кръв, имат светла кожа и не излизат на слънце. Но кожата им не изграряя от слънцето, не се преобразяват в прилепи и т.н. Просто всеки сценарист, писател и прочие има различни идеи от главната представа - Дракула. :)

Иначе игричката съм я играла, ама по едно време ми умръзна и се отказах. Най-странното е че не помня дали бях върколак или вампир (май беше първото, но не съм сиг biggrin.gif)

Аз ли4но предпо4итам вампирите,за6тото те са безсмъртни - има само няколко на4ина да ги убиете ( вие ги знаете ) :P

Аз ли4но предпо4итам вампирите,за6тото те са безсмъртни - има само няколко на4ина да ги убиете ( вие ги знаете ) :P

Ми, то, ако гледаш това, върколаците също са били безсмъртни (според една от легендите). Даже са били много силни създания и са решили да създадат и друга раса (не помня за какво точно я създаваха). Тогава, обаче, Боговете се ядосват, защото само те можели да създават нови раси и им отнели безсмъртието и им ограничили живота до 1800 години. А и е много лесно да бъде убит вампир..светни му, забий му един кол в сърцето или нещо друго от рода и е готов :P Докато върколаците са доста силни и ще видиш повече зор, докато го гътнеш ;)

Ми, то, ако гледаш това, върколаците също са били безсмъртни (според една от легендите). Даже са били много силни създания и са решили да създадат и друга раса (не помня за какво точно я създаваха). Тогава, обаче, Боговете се ядосват, защото само те можели да създават нови раси и им отнели безсмъртието и им ограничили живота до 1800 години. А и е много лесно да бъде убит вампир..светни му, забий му един кол в сърцето или нещо друго от рода и е готов :rolleyes: Докато върколаците са доста силни и ще видиш повече зор, докато го гътнеш :yanim:

А преди да му светнеш на вампира той вече ще се е подхлъзнал на една жълтеникава локвичка :yanim:

Абе няма по-силен. То по този начин се убива лесно и върколак среляш го с нещо сребърно и той издъхва. Иначе всички си имат преимущества. Но въркулаците не са ли само при пълнолуние "прави и корави", докато вампирите всяка нощ. :clap:

А преди да му светнеш на вампира той вече ще се е подхлъзнал на една жълтеникава локвичка :rolleyes:

Абе няма по-силен. То по този начин се убива лесно и върколак среляш го с нещо сребърно и той издъхва. Иначе всички си имат преимущества. Но въркулаците не са ли само при пълнолуние "прави и корави", докато вампирите всяка нощ. :yanim:

О, не..един цитат за който се сещам:

Това с пълнолунието не е вярно. Върколакът може да се превърне когато пожелае. В зависимост от Ориста си той просто става по-силен по време на лунната фаза, в която е роден. Популярността на митът за пълнолунието се дължи главно на Ориста на Воина – Ахрун. Ахруните са най-точния пример за класически върколак – много силни, много ловки и най-смъртоносни сред своите събратя

Добре де аз имам въпрос. Вие не да не приемате тези неща за истина. Всмисал, на кого му пука според кого какво прави някое си измислено същество?! Дори и не е истинска форма на спам biggrin.gif

И аз от време на време си мисля, че може да съществуват (признавам си, че вярвам че ЕДНО ВРЕМЕ е имало), но (просто теория) не би ли трябвало вампирите да се хранят с човешка кръв и например ако се устроят (да предположим, че може да не са номади) не би ли трябвало постоянно да изчезва по някой човек на това място. Аз лично не съм чувала за такова място. Е, може и да са номади и да обикалят целия свят и по пътя да убиват по някой, но (честно казано от скоро почнах да се "интересувам" от вампири и върколаци - даже Дракула не съм гледала) до колкото знам вампирите май се устройват на едно място и не мърдат от там.

И все пак не може да се твърдят всякакво подробности относно тях ,защото има сякакви представи:

Зли духове, като Лилу са споменати още в ранния Вавилон а кръвосмучещите Акхару, още в най-ранната митология на шумерите. Тези женски демони скитали часове в тъмнината, в търсене на поредните си жертви — новородени бебета и бременни жени. Един от тези демони, на име Лилиту, по-късно бил причислен и към юдейската митология, под името Лилит.

В Индия имало истории за Ветала, вампироподобни същества, живеещи в чужди трупове. Интересна история се разказва за крал Викрамедитай и неговите нощни опити да хване неуловим Ветала. Историите за Ветала са събрани в книгата „Байтал Пахиси“. Ветала е немъртъв, който като прилепите, виси по клоните на дърветата с главата надолу и може да бъде намерен в гробищата.

Китайците също имали свой еквивалент на вампирите, той изсмуквал жизнената енергия на своите жертви (чи).

В един мит египетската богиня Секмет се изпълва с кръвожадност, по-късно заради многото ѝ убийства била засищана с алкохол в цвета на кръвта.

В Омирова Одисея, когато сянката на Одисей преминава през отвъдното е примамена от кръвта на скоро пожертвани овни.

И все пак май сменихме темата, но да ви кажа като стане въпрос за вампири се унасям...

А, да и да спомена още нещо. Това за среброто и върколаците, чесъна и слънцето при вампирите... леко безсмислено ми се струва. btw: склонна съм да повярвам в една друга теория (от една книга), че това с чесъна и всичо останало е измислено само и само, за да се чувстват хората по-сигурни (е, не беше точно такава теорията, но нещо от рода.. :Д)

Е, спирам вече, защото след малко е почна и с върколаците сигорно (как се пишеше, бе бате, сигУрно или сигОрно)

Хора, вижте аз направих регистрация в Monstersgame, но защо не ми праща e-mail дадох си точния но не праща!! :)

трябва да изчакаш малко, не ги пращат веднага ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.