Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дизайна в индексирането на apache

Featured Replies

Интересно ми е от къде мога да променя малко индексирането на директории при апаче 2.2. По-точно ме интересува как да сменя цвета на фона на генерираната страница и евентуално как да променя имената на "Index of /", "Name" и "Size".

Интересно ми е от къде мога да променя малко индексирането на директории при апаче 2.2. По-точно ме интересува как да сменя цвета на фона на генерираната страница и евентуално как да променя имената на "Index of /", "Name" и "Size".

Ееей един да мисли и аз много съм се интересувал :baby:

Ами виж това от документацията на Apache-то. Фонът може да се смени като с директивата IndexStyleSheet се посочи css стил. Също може да влияеш на заглавната част с директивата HeaderName. За Name, Size и Description не съм сигурен дали/как може да се променят.

Ако стандартните възможности на въпросния Apache модул (mod_autoindex) не те устройват, вероятно може да ползваш някакъв php/perl/cgi... скрипт за целта.

• Автор

Нещо не се получава... Слагам IndexStyleSheet "style.css" в conf файла на apache-то, слагам и файла style.css при него (текста във файла е body { background-color:#666666; }) , рестартирам apache-то, но не става нищо...

В сорса на HTML файла с листинга има ли връзка към stye.css и коректна ли е като път?

Би трябвало във файла да има нещо от сорта:

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">

пробвай да сложиш пълен URL към CSS-то.

В документацията примерът е: IndexStyleSheet "/css/style.css"

Можеш даже да пробваш и: IndexStyleSheet "http://[тук слагаш IP или домейн, напр. localhost] /css/style.css"

IndexStyleSheet "http://xxx.xxx.xxx.xxx/style.css"

в conf файла и един .css файл със съдържание

body { background-color:#666666; }
в htdocs папката и имате променен фон! Благодаря Ви много! :wors:
Честито cool.gif Още един коментар - ако .css файлът се предоставя в рамките на същия http сървър (т.е. същото Apache) може да укажеш и пътя само с името на ресурса - в случая
IndexStyleSheet "/style.css"

Така като си местиш сайта друг сървър или IP, ще се налагат по-малко промени в .conf файла.

(По подразбиране htdocs е "root-ът" на Apache-то, т.е. това е /. Нищо не ти пречи да си направиш и поддиректории на htdocs; или пък да си направиш виртуални такива (Alias), т.ч. да не е директно в корена въпросният style.css, а някъде по-дълбоко в дървото. Примерно "/css/style.css", както е в примера от документацията).

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.