Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да share-на интернета ?

Featured Replies

Значи имам 2 компютъра .. на единия имам 2 lan карти .. вързал съм ги в мрежа .. там .. network setup wizard и на двата .. дадох на другия new connection wizard, направих му gateway-а да е този компютър, и се появи connection to едикъдеси on тоя комп ..дал съм и allow other network users to connect through this computer's internet connection, но пак нямам интернет .. Нещо да пропускам или да съм направил нещо грешно ?

В живота на всеки идва момент когато се замогва(дай боже всеки му) и се снабдява с втора машина.И тогава изниква въпросът-а достъп до нет(не на всеки му се плаща втора такса,а да не говорим и за прокарване на втори кабел).Микрософт предлагат едно решение,но както всичко Уиндолско то е леко недъгаво.

За това предлагам всеки да предложи методи за шарване,но работещи т.е. тествани

Лично аз действах с Wingate - сравнително елементарна програма, а и има описания как се работи(настройва) с нея.

Пример с две машини:

Програмата се инсталира и на двата компа,като на машината сървър се инсталва с гейт опции,а на втората машина-клиент.Изискванията на сървъра е да е с две мрежови карти.Първата карта е с ИП адрес зададен от доставчика,а втората с виртуален например:първи лан:IP:84.21.193.xxx,SM:255.255.255.0,gateway:84.21.193.xxx/DNS 84.21.193.xxx и втори лан IP 192.168.0.1,SM:255.255.255.0 и внимание gateway-84.21.193.xxx).Втората машина съответно-IP 192.168.0.2 и SM 255.255.255.0

Няколко бързи рестарта и нещата са готови,програмата стартира и NAT(Network Address Translation),което не позволява на доставчика да хване втората машина.

Предимства:сравнително лесна за употреба,има собствена стена(и то добра),намира се навсякъде(в смисъл може да се изтегли кракната от дата-та)

Недостатъци: стената блъска яко логове, което води до смущения в работата на системата

ПП: За напред ползвай търсачката мисля, че там имаше няколко въпроса свързани с този проблем.

Успех! :wors:

Control Panel - Network Connections - Network Setup Wizard за компютъра, който ще е сървър даваш първата опция - this computer connects directly to the Internet ... , за втория компютър даваш долната опция. После на компютъра който ще ползва интернета на другия цъкаш на LAN иконата във Network Connections и даваш Properties, после Internet Protocol TCP/IP - Properties на IP - 192.168.0.2, default gateway - 192.168.0.1, Prefered DNS server - 192.168.0.1. После на компютъра който е сървър проверяваш дали IP-то му е 192.168.0.1, после даваш Properties на Lan конекцията през която ти идва интернета, Аdvanced - Internet Connection Sharing там си слагаш отметката първото, после отдолу цъкаш на Settings и слагаш отметка на Web Server (HTTP). Аз съм споделил интернета си така без да ползвам досадни Proxy програми biggrin.gif

Control Panel - Network Connections - Network Setup Wizard за компютъра, който ще е сървър даваш първата опция - this computer connects directly to the Internet ... , за втория компютър даваш долната опция. После на компютъра който ще ползва интернета на другия цъкаш на LAN иконата във Network Connections и даваш Properties, после Internet Protocol TCP/IP - Properties на IP - 192.168.0.2, default gateway - 192.168.0.1, Prefered DNS server - 192.168.0.1. После на компютъра който е сървър проверяваш дали IP-то му е 192.168.0.1, после даваш Properties на Lan конекцията през която ти идва интернета, Аdvanced - Internet Connection Sharing там си слагаш отметката първото, после отдолу цъкаш на Settings и слагаш отметка на Web Server (HTTP). Аз съм споделил интернета си така без да ползвам досадни Proxy програми biggrin.gif

правилно .. ако не стане ... преинсталирай Windows-а на машината с 2-те ланки .. случва се когато ОС е омазана да не може да се шерне връзката :wors:

Може да е от Firewall проблема или пробвай в полето на Internet Connection Sharing да сложиш отметна на DNS и провери дали на второто PC си задал DNS сървър да ти е първия комп с IP 192.168.0.1

Редактирано от myd (преглед на промените)

• Автор

сложил съм ги ...

ето screenshot от двата компютъра

http://img78.imageshack.us/img78/6584/pc1fs5.jpg

http://img78.imageshack.us/img78/3592/pc2cb9.jpg

Редактирано от thesameidiot (преглед на промените)

Пф аз кат гледам ква е лудница трудно ще се оправиш 10 конекции Hamachi-та, Nokia и 2-3 интернет конекции коя за кво е само ти си знайш :yanim:

Пробвай пак със Network Setup Wizard и внимателно гледай както те пита в процеса на настройката може да правиш някъде грешка, например като настройваш сървъра като минеш първия прозорец с опции после трябва да избереш от коя LAN карта получаваш интернета може там да бъркаш нещо :yanim:

Ако пак не става разгледай поста на krisku може да пробваш и с CCProxy, слага се на компа който ще е сървър, настройва са, трябва да се направи и профил за втория ти комп който ще е клиент(там IP+MAC адрес, име на конекцията, ограничения на скороста и броя конекции), но после на всяка програма, с която искаш да има достап до интернет от второто PC, трябва да и задаваш proxy настроики, включително на Internet Explorer от Control Panel - Internet Options - Connections - Lan Settings - Proxy Server - Use Proxy после Advanced, IP адрес, портове за всеки proxy протокол, голяма играчка е, първите 4 там са на порт 808, а socks е на 1080 при CCProxy ...

Редактирано от myd (преглед на промените)

нещо не виждам DNSите на 1вия комп ... виж дали наистина 192.168.0.1 ти е ДНС-а на машината с интернет и махни тия PPP over ehternet и там другите глупости

и остави само Client for Microsoft Networks, File and Print sharing (ако ще си споделяте файлове) и Internet Protokol (TCP/IP) - тва за втората машина.. на 2рата снимка

накрая провери дали имаш ping до 192.168.0.1 и после до dir.bg примерно..

ако нямаш пинг до дир.бг но ти вади ИПто му значи проблема е в ДНСа

Редактирано от DreX (преглед на промените)

• Автор

На компютъра с двете лан карти какво днс трябва да сложа .. ? не трябва ли да е празно ?

Ако имаш интернет на тоз с 2 лан карти значи там е добре, просто провери LAN конекцията с другото ти PC. Сървъра трябва да е с IP 192.168.0.1, а второто ти PC - 192.168.0.2, Defalut Gateway - 192.168.0.1 и DNS Server - 192.168.0.1. Пробвай и да изклучиш вградения Firewall на Windows от Control Panel - Windows Firewall или цъкаш на лан иконата в Network Connections - Properties -Advanced - Windows Firewall - Settings - OFF.

• 2 години по-късно...

Нищо подобно!

Аз имам 3 лан карти, и на 3-те компютъра имам интарнет.

Много е просто!

За целта трябва да имате Crossover кабел.

и втора LAN карта.

1.Слагате всичко в internet protocol(TCP/IP) на автоматично

2.Давате десен бутон на главната мрежата(излизащ от вашия модем) Свойства->Advanced и на internet Connection Sharing давате

Allow other network users to connect through this computer's internet connection. Натискате на ОК и вече другата лан има интарнет

Вклучвате кабела в другия комп и всичко е готово.

!!!При сваляне не изчезва връзката!!!

post-178782-1231074545_thumb.jpg

post-178782-1231074552_thumb.jpg

А ако имате три лана като мене се прави network bride.

Маркирате двете лан карти(без главната) и и давате (мостови връзки)

post-178782-1231074582_thumb.jpg

post-178782-1231074590_thumb.jpg

post-178782-1231074596_thumb.jpg

А ако някой обясни как се прави telnet sever!

Или сървър между две lan карти.

Много ще съм му благодарен

Добре де, защо при мен няма тази функция : "...Свойства->Advanced и на internet Connection Sharing давате

Allow other network users to connect through this computer's internet connection"

Редактирано от mitaka33 (преглед на промените)

а някой сети ли се, че в services има сервиз който управлява рутирането и ако сте ползвали програма за тунинг, може да е забранен??

"routing and remote access" се казваше..

И по-точно за Windows XP: "Remote Access Connection Manager"

Win->run-> sc query rasman
Същото е и за telnet-а
Win->run-> sc query tlntsvr
Ако не са пуснати, се пише съответно
Win->run->sc start tlntsvr

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.