Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на рутер

Featured Replies

Ще се ползва в тухлена къща - 3 етажа, търся обхват само за средния, като най-вероятно няма да има възможност да е на много централно място.

Не търся много екстри а най-вече добър обхват на безжичната мрежа - ще се връзват предимно лаптопи и телефони. Местен доставчик - до 50 мб.

Пари до към 100-ина лева. 

Нямам лични наблюдения на модели - заплюх си по хубост:

TP-Link Archer C6, AC1200, Gigabit, Dual-Band
Tenda AC6, AC1200, Dual-band
Tenda AC10U, Gigabit, AC1200, Dual-band

преди 1 час, zlinaka написа:

Ще се ползва в тухлена къща - 3 етажа, търся обхват само за средния, като най-вероятно няма да има възможност да е на много централно място.

Не търся много екстри а най-вече добър обхват на безжичната мрежа - ще се връзват предимно лаптопи и телефони. Местен доставчик - до 50 мб.

Пари до към 100-ина лева. 

Нямам лични наблюдения на модели - заплюх си по хубост:

TP-Link Archer C6, AC1200, Gigabit, Dual-Band
Tenda AC6, AC1200, Dual-band
Tenda AC10U, Gigabit, AC1200, Dual-band

За толкова пари, бих предпочел този, понеже съм го пробвал:  TP-Link Archer C6, AC1200, Gigabit, Dual-Band

И поздрави, разбира се!

• Автор
преди 29 минути, Колев60 написа:

За толкова пари, бих предпочел този, понеже съм го пробвал:  TP-Link Archer C6, AC1200, Gigabit, Dual-Band

И поздрави, разбира се!

Тъкмо за нещо пробвано се интересувам. И още един модел мернах 

TP-Link Archer C60, 1350Mbps

и май ще избера между двата.

Поздрави и на теб.

преди 3 минути, Can Oa написа:

TP-LINK Archer C6 AC1200 MU-MIMO

не е ли по-добре? не бих взел рутер над 30 40 лв. без гигабитни портове.

Здравей и приятна седмица на теб и фамилията!

Разбира се, че е по добре. С60 е от преди 2017 година.

преди 4 часа, zlinaka написа:

Местен доставчик - до 50 мб

С тази скорост и с тези лаптопи и телефони ме съмнява колко стабилно ще е поне оптика или лан ще е свързаността .

преди 3 часа, Can Oa написа:

Да но с 20лв. по-евтин https://www.pro-bg.com/product/Router/TPLink x0065zgichen ruter TPLINK Archer C6 AC1200 5xGbE 4x vynshni anteni MUMIMOkupeteotPROBG_197671.html

преди 4 часа, Can Oa написа:

Да, определено. Недогледах, че С60 е с FE(100Mbps) портове. Което обезмисля бързата безжична мрежа.

С тия 3-ри етажа и един рутер ме съмнява да имаш мрежа навсякъде и още повече и броя на устройсвата надали че издържи на напъна

преди 1 минута, Niki-pit написа:

С тия 3-ри етажа и един рутер ме съмнява да имаш мрежа навсякъде и още повече и броя на устройсвата надали че издържи на напъна

Колегата е уточнил тази подробност още в началният си пост:

"Ще се ползва в тухлена къща - 3 етажа, търся обхват само за средния"

преди 4 часа, androns написа:

Аз написах че C60 вече е доста стар модел, не че не работи добре, независимо, че с него не съм се занимавал. А  Dark Edge над мен е написал нещо много важно:

"...че С60 е с FE(100Mbps) портове. Което обезмисля бързата безжична мрежа."

Уверен съм, че веднага ще се съгласиш , при условие, че ще разполагаш с гигабитов интернет. Иначе, за цената си прав.

Една препоръка от мен установена с течение на времето. При много устройства вързани към рутера, който е двубандов, нека последният е от по скъпите модели. Всеки ще се увери, като го натовари с 5-6 устройства. Аз ползвам  TP-Link-2600 (  420 лева, скъп за времето си) двубандов рутер и вече не съм много доволен от работата му. Но това си е лична преценка на всеки един човек.

И аз бих му предложил но не това, а това   TP-Link  AX 6000 , но се съмнявам да ми приеме предложението при положение, че е посочил цена а и рутера все още не е внасян в България. Цената му е 350 $, без доставката и ДДС. А имат и още по голям модел - AX 11000

AX6000_05_large_1544489268201h.jpg

преди 10 часа, zlinaka написа:

И трите модела са добри. Изберете този, който можете да си позволите.

Ако не можете да му направите правилно настройките след това и летяща чиния да си купите - все тая.

Приятна вечер!

• Автор

Последно при потвърждението на поръчката смених на с6. Не мисля че ще има разлики с другите, идеята беше макс сила на сигнала.

Като дойде и го пробвам ще напиша преки впечатления.

Цитат

Метод на проба-грешка или накратко проба-грешка е експериментален метод за решаване на проблеми, поправка, настройване и нагласяване или придобиване на знание. "Ученето не става просто от грешката сама по себе си, но от анализирането на тази грешка, правенето на промяна и след това правенето на нов опит." [1]

В полето на компютърната наука този метод е наречен генериране и тестване. В елементарната алгебра при решаването на уравнения, това може да бъде и предполагане и проверка на предположението.

Този подход може да бъде смятан за един от двата основни подхода при решаването на проблеми, в контраст на подхода, изолзващ вникване в нещата и теоретизиране. Има и междинни методи, които например могат да ползват теория, която да насочва метода – този подход е известен като направляван емпиризъм.

Компютърна диаграма, съзададена на метода проба-грешка:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/95/Computer_graph_created_by_trial_and_error.jpg

Щом си успял да го подмениш е много добре. Смятам, че ще ти свърши работа за етажа, при условие, че му намериш най-подходящото място на етажа. Не забравяи и да пипнеш антенките малко(наляво -надясно) като ползваш някое мобилно приложение за наблюдение на сигнала. Аз ползвам винаги това и помага:  Wi-Fi Analizer

преди 3 минути, Колев60 написа:

като ползваш някое мобилно приложение

или на лаптоп с помощта на Acrylic wifiWifiInfoView

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 1 минута, DarkEdge написа:

или на лаптоп с помощта на Acrylic wifi

Също много добро предложение

преди 10 минути, 1601030130901401 написа:

Компютърна диаграма, съзададена на метода проба-грешка:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/95/Computer_graph_created_by_trial_and_error.jpg

Pa-pa!

Първо, добре дошъл!

Питащият е в час с техниките и то много добре , за да му препоръчваш разни проби - грешки и висша математика. Не забеляза ли, че си сбъркал изцяло раздела? Това са технически форуми бре момче!

Като стана дума за антенки това са спесификациите на моето предложение

Wireless specifications

2.4 GHz Transmit (dBm) Receive Sensitivity
1MBit/s 27 -100
11MBit/s 27 -94
6MBit/s 27 -96
54MBit/s 24 -78
MCS0 27 -96
MCS7 23 -73

5 GHz Transmit (dBm) Receive Sensitivity
6MBit/s 26 -96
54MBit/s 22 -80
MCS0 26 -96
MCS7 21 -75
MCS9 19 -70

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.