Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Невидимите" параметри

Featured Replies

Преглеждайки темите ми прави впечатление следното: всички сравняват я камерата, я МР3-ките, но никой не казва нищо за силата на приемник-предавателя или издръжливостта на батерията.

Интересувам се защото доста често се намирам в места, които имат слабо покритие (било заради отдалечени клетки, било заради естествено екраниране от панелните кутийки) и тъй като планирам покупката на телефон искам да избера нещо по-подходящо. Сегашният ми телефон (Alcatel 500) изкарва по 6-7 дни (т.е. батерията е добра), но доста често съм "без мрежа" (слаб приемник и лош сигнал).

Другият критерий за избора ми е адресната книга и органайзера - лесен достъп, повече полета за странична информация (мейли, адреси, забележки и т.н.).

Какво бихте посъветвали?

Разбирам, че повече клони към смартфон, но те не ме интересуват.

На пръв поглед се спирам върху К750i или NOKIA 6230i, но все пак ми се иска да чуя как се държат тези модели при по-лоши условия.

P.S. Ако на Alcatela-а не му отказваха вече бутоните - нямаше и да се замислям за нов. Честно! 8)

Като гледам, за един ден никой не ти е отговорил. Аз съм с k750i, a бях решил да си купя Noki 6230i. По-доволен съм от k750i. Но за сигнала нищо не мога да кажа. Рядко се случва да съм отдалечен от клетки за да ми е направило впечатление. От батерията съм доволен - зареждам я около 1-2 пъти в седмицата, като правя по около 700-800 минути разговори на месец, но често и слушам радиото на спикерфон (като съм си на вилата) по няколко часа. За това се и налага да го заредя втори път в седмицата. Относно сигнала, потърси хардуерно инфо за силата на предавател/приемник и за двата модела и ги сравни (ако разбираш от такива работи)

Преглеждайки темите ми прави впечатление следното: всички сравняват я камерата, я МР3-ките, но никой не казва нищо за силата на приемник-предавателя или издръжливостта на батерията.

Интересувам се защото доста често се намирам в места, които имат слабо покритие (било заради отдалечени клетки, било заради естествено екраниране от панелните кутийки) и тъй като планирам покупката на телефон искам да избера нещо по-подходящо. Сегашният ми телефон (Alcatel 500) изкарва по 6-7 дни (т.е. батерията е добра), но доста често съм "без мрежа" (слаб приемник и лош сигнал).

Другият критерий за избора ми е адресната книга и органайзера - лесен достъп, повече полета за странична информация (мейли, адреси, забележки и т.н.).

Какво бихте посъветвали?

Разбирам, че повече клони към смартфон, но те не ме интересуват.

На пръв поглед се спирам върху К750i или NOKIA 6230i, но все пак ми се иска да чуя как се държат тези модели при по-лоши условия.

P.S. Ако на Alcatela-а не му отказваха вече бутоните - нямаше и да се замислям за нов. Честно! 8)

Ако не си претенциозен, то нокия 3310 ще ти свърши чудесна работа :clap:. Дисплея се пръска от обхват! Ако се поровиш в сайтовете за гсм-и ще откриеш и пароли, които допълнително вдигат обхвата (за сметка на по-бързото изтощаване на батерията, но това си е нормално, все пак харчи повече ток...), или в града намаляваш обхвата и съответно батерията държи повече :).Ако си купиш батерия 900 ма/ч ще караш седмица... може би

• Автор

3310 отпадна заради адресната книга (най-вече) и защото няма органайзър (това, което го има в телефона според мен не попада в категорията органайзър). Иначе имам възможност често да сравнявам Нокиа-та и Алкател-а при едни и същи условия.

Ако си купиш батерия 900 ма/ч ще караш седмица... може би
В момента Нокиа-та кара с оригиналната батерия, купена преди 3 години и изкарва 6 пълни дена, а 7-я е под въпрос 8)

Относно сигнала, потърси хардуерно инфо за силата на предавател/приемник и за двата модела и ги сравни (ако разбираш от такива работи)

Благодаря за съвета! Сега се сетих, че имам един познат, който разбира повече от мен от електроника, но той пък си има МОТОРОЛА и често си я хвали 8)

Ясно. Значи все пак основните параметри за избор на телефон са мегапикселите и "тапите" за уши...

Аз съм с k750i, a бях решил да си купя Noki 6230i. По-доволен съм от k750i.

А ако не е тайна или повод за "свещенна война" каква беше причината да изберете К750?

Ами този който ми е дилър в МТел ме предума. Аз му викам че искам 6230i и не искам да чуя за SE (откакто се обединиха въобще не съм им фен; харесвах Sony, но мразех Ericsson), а той ми набута един k750i в ръцете. След първите няколко секунди ми направи впечатление, че менюто е на стрела (за разлика от 6230i - много е бавно и често натискам по два пъти, защото си мисля, че не е приело натискането; изключително много ме дразнеше това забавяне). Радиото е с RDS (не че това е много важно); MP3 плеяра има еквилайзер и функция MegaBass (работят само ако си със слушалки); свирят достатъчно силно на спикерфон, че да ми се налага да ги намалям за да можем да си говорим нормално, ако не съм сам. За мен беше важно да има MP3, радио и голяма карта. Относно тел. книга - можеш да записваш за един контакт по 4 номера, e-mail, web адрес, снимка, отделна мелодия, гласова команда, занимание, фирма, улица, град, област, пощенски код, държава, произволна информация, рожден ден (веднага влиза в календара за да те подсеща). Написал съм ги така, както са на полета. За органайзера (нищо от него не съм пробвал) - имаш задачи, бележки, показва ти деня по часове и разни такива гъзарии, коите не използвам. Има и фенерче - никога не съм си мислил, че ще го използвам, а се оказа, че го правя често :cheers: Знам ли какво още да кажа... Но ако не беше дилъра ми в МТел, сега щях да съм с 6230i. И съм много доволен, че ме предума.

• Автор
Относно тел. книга...

Благодаря. Точно това ме интересуваше. Не мога да кажа, че съм фен на определена марка, но НОКИА ме привличаше със силните си приемник-предавател. За СЕ пък бях чувал, че му е много удобно менюто (но това според мен си е чисто субективно мнение).

Ще поогледам още малко, но мисля че везните окончателно се наклониха в полза на СЕ. 8)

Ами този който ми е дилър в МТел ме предума. Аз му викам че искам 6230i и не искам да чуя за SE (откакто се обединиха въобще не съм им фен; харесвах Sony, но мразех Ericsson), а той ми набута един k750i в ръцете. След първите няколко секунди ми направи впечатление, че менюто е на стрела (за разлика от 6230i - много е бавно и често натискам по два пъти, защото си мисля, че не е приело натискането; изключително много ме дразнеше това забавяне). Радиото е с RDS (не че това е много важно); MP3 плеяра има еквилайзер и функция MegaBass (работят само ако си със слушалки); свирят достатъчно силно на спикерфон, че да ми се налага да ги намалям за да можем да си говорим нормално, ако не съм сам. За мен беше важно да има MP3, радио и голяма карта. Относно тел. книга - можеш да записваш за един контакт по 4 номера, e-mail, web адрес, снимка, отделна мелодия, гласова команда, занимание, фирма, улица, град, област, пощенски код, държава, произволна информация, рожден ден (веднага влиза в календара за да те подсеща). Написал съм ги така, както са на полета. За органайзера (нищо от него не съм пробвал) - имаш задачи, бележки, показва ти деня по часове и разни такива гъзарии, коите не използвам. Има и фенерче - никога не съм си мислил, че ще го използвам, а се оказа, че го правя често :P Знам ли какво още да кажа... Но ако не беше дилъра ми в МТел, сега щях да съм с 6230i. И съм много доволен, че ме предума.

От скоро съм със к750 и съм много доволен :P . Просто невероятен телефон(поне от към екстри). Има си всичко, каквото се сетиш(плеера потдържа Мр4), а в интернет се намират и програмки,които се инсталират допълнително.Като неудобство мога да посоча,че понякога бъгва (след продължителен тормоз) и се налага рестарт (дори в упътването препоръчват 1 на ден). Сравнен с предишния ми тел (сименс s45) при SE крябва да говоря по високо за да ме чуват добре (на сименса шепнех).За обхват е рано да говоря.

• Автор

dido1, nighty какво върви в комплект с телефона? кабели за връзка с компютър, слушалки, диск със софт, хендсфрий... Или това си го купувам отделно?

Още нещо - на едно място чета че има е-мейл, на друго - че няма. Къде е истината?! 8)

dido1, nighty какво върви в комплект с телефона? кабели за връзка с компютър, слушалки, диск със софт, хендсфрий... Или това си го купувам отделно?

Още нещо - на едно място чета че има е-мейл, на друго - че няма. Къде е истината?! 8)

Всичко това + 64 мв карта и джаджа за картрайдер,упътване на бг.Има си емейл, но не сам го ползавал

• Автор

ок. А относно комплекта - зависи ли откъде си го купувам (телефона) или това си е стандартен и не зависи от магазина?

Благодаря!

Четох в един форум, че някои са ги купували без кабела и слушалките от различни магазини. Моя го взех, както знаеш, от МТел и (USB кабел, софт., стерео handsfree, 64 МВ карта, някакъв адаптор за нея?! който нямам представа кога и как се използва, ръководство на български, което едва ли някой отваря) като гледам опаковката, не е окомплектован допълнително с кабел и слушалки. Според мен, ако ти го продават без тези неща, се опитват да те прекарат. Питаш за mail - има, но и аз не съм го използвал (аз не ползвам мейл на компа, да не говорим за телефона :) ). Ако разбираш руски, ето ти статия от две части (1 | 2) с много подробен тест на телефона (със снимки). По принцип на http://www.sotovik.ru/catalog/ можеш да видиш подробни тестове на всички телефони, така че сам да си направиш изводи за възможностите. Даже за някой телефони има и java аплети, които се ползват като симулатори на желания модел и чрез компа работиш все едно с телефона. Но според мен статиите с тестовете са достатъчно подробни, за да придобиеш реална представа за някой телефон.

Редактирано от nighty (преглед на промените)

• Автор

о-о-о благодаря за линка. там четох за нокиа, но съвсем забравих да погледн и за СЕ. 8)

и аз ще вземам от М-Тел и исках предварително да съм сигурен за комплектацията.

още едно благодарско!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.