Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на ел. тротинетка

Featured Replies

Ето разликите между двете най-популярни тротинетки в момента на пазара. 

https://www.gearbest.com/electric-scooters/pp_3004166453410536.html?wid=2000001&lkid=44317247

M365ProvsM365.jpg

Много добра алтернатива е и следното: 

https://www.aliexpress.com/item/2046180511.html?spm=a2g0o.placeorder.0.0.6732321eJG2PEY&mp=1 

Не съм сигурен дали обаче като пристигне това от Полша, няма да ме накарат да плащам разни данъци, мита и т.н. Уж не би трябвало, но у нас знае ли се? 

Винаги има и вариант за ел. колело, но са по-скъпи. За сметка на това на мен лично ми се струват някак си по-сигурни и по удобни колелата като цяло. 

преди 2 часа, ostavime написа:

Не съм сигурен дали обаче като пристигне това от Полша, няма да ме накарат да плащам разни данъци, мита и т.н. Уж не би трябвало, но у нас знае ли се?

Много правилна насока имаш, изумително! ОБАЧЕ!

Поръчката от Али Експрес на 100% ще ти излезе с мито и ще гледат да ти го изкарат през носа, ще платиш много повече от очакваната такса за данък и мито, ще начисляват комисионна и върху куриерска такса. Обърни внимание, че доставката е безплатна за Американците, пише го. Което означава, че е презконтинентално и ще плащаш за мито. Аз също си търсих специална джаджа, за която да съм сигурен по свидетелски показания, че работи в съвместимост, но се оказа че всички свидетели на Йехова са си купували от Америка! А щом видиш Америка в регистрите трябва да бягаш като дявол от тамян. Дори да използваш посредник, стоката до България ще излезе на тройна цена! Митото ти е вързано, но щом могат да правят доставка до България, ще можеш да отхвърлиш този кошмар за посредническа фирма и ще минеш на по-малкия кошмар.

преди 2 часа, ostavime написа:

Винаги има и вариант за ел. колело, но са по-скъпи. За сметка на това на мен лично ми се струват някак си по-сигурни и по удобни колелата като цяло. 

Колелата са най-лошия сценарий! Те са и по-тежки от велосипеда! Доближават до мотопед и не можеш да ги скатаваш, а това за мен е най-голямото значение на една тротинетка

преди 3 часа, ostavime написа:

Много добра алтернатива е и следното: 

https://www.aliexpress.com/item/2046180511.html?spm=a2g0o.placeorder.0.0.6732321eJG2PEY&mp=1 

Не съм сигурен дали обаче като пристигне това от Полша

Ти, пък си го хареса баш като вдигнали цената - на 30. дек'18 е била $610, сега е $733.
ДДС гаранция ще платиш, мито - според зависи - дали ще го броят транспортно средство или електроуред.
Упс, от юли миналата година има евро антридъмп мита.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Дали ще се плати мито и ДДС, зависи от това с кой доставчик ще дойде пратката!

Аз така се прецаках веднъж като исках доставка с DHL!И от тогава, никога DHL!По-бавно идва но излиза по-евтино с чайнапост или какъвто и да е там някакъв пост!

• Автор

Вчера влязох в Техномаркет. Там продават някакви Segway es2, които ми изглеждаха малко по-масивни от Xiaomi. Лично на мен това ми се струва предимство. 

Ето това: https://www.citytel.bg/ninebot-by-segway-kickscooter-es2 

Гледам, че в OLX ги има и за по 799 лв. 

преди 6 минути, ostavime написа:

някакви Segway

• Преодоляване на наклон до 10 градуса
  • Автор

преди 9 минути, DarkEdge написа:
  • Преодоляване на наклон до 10 градуса

Имаш предвид, че е малко ли? 

Да, ще има места, които няма да можеш да качваш, возейки се. Пример - мостове/надлези с по-голям наклон

• Автор
преди 1 час, DarkEdge написа:

Да, ще има места, които няма да можеш да качваш, возейки се. Пример - мостове/надлези с по-голям наклон

Според мен 10 градуса не е толкова малко. Не мога да преценя всъщност. 

• Автор

Благодаря ти, че се опитваш да ми го пресъздадеш, но няма как да получа представа. 

А и може би ди другите тротинетки ще имат същия "проблем" с такива наклони. Как мислиш? Те вариантите като цяло са 2-3 основно за тия пари. 

Според мен тези градуси зависят от теглото на пътника и колко са заредени батериите.Може би тези градуси се отнасят за водач с максималното тегло указано в инструкцията!

• Автор

Гледах ревюта. То се оказва, че производителя един и същ :) 

Взимам Segway es2. Хубаво е, че може да се добави батерия. Хем увеличава пробега при необходимост, хем може и скоростта да вдигне, което не мисля да правя. 

Живота на батерията колко цикъла е? И колко аджеба струва тази батерия? 500 лв.?  Чувал съм, че живота им е максимум 500 цикъла. За 2 години ще търсиш батерия.

• Автор
преди 24 минути, Бонбон с катран! написа:

Живота на батерията колко цикъла е? И колко аджеба струва тази батерия? 500 лв.?  Чувал съм, че живота им е максимум 500 цикъла. За 2 години ще търсиш батерия.

Батерията струва 300 лв. и изкарва около 1000 цикъла, като между 500 и 1000 цикъла производителността пада с около 15% Това е някаква статистика, която четох. 

А и 500 цикъла не са 2 години, поради простата причина, че зимата няма да се кача на тротинетка. Така като гледам, това се кара от март до ноември някъде. 

• Автор
преди 1 минута, DarkEdge написа:

Да, тук в България ги има за около 300 лв., което е почти същото. Но се отказах да поръчвам от китайците, защото не е изяснена ситуацията с мито, данък и т.н. На места казват, че няма да платя нищо, на други места не е съвсем ясно... не мога да разбера. Естествено, няма и от къде да получа нужната информация с точност. 

Наистина ли тротинетка ще си купуваш? Ше те утепат в София като маче. Стой си с колата, че ще бера притеснения за теб.

преди 22 часа, ostavime написа:

А и 500 цикъла не са 2 години, поради простата причина, че зимата няма да се кача на тротинетка. Така като гледам, това се кара от март до ноември някъде. 

Не знам с какво са те лъгали при рекламни трикове, но ТУК пише 300-500 цикъла! Не знам кога реално изтича цикъла, понеже ги дават, че се самозареждат при спускане. Дефакто на ден ще я яздиш и зареждаш по няколко пъти, не да смяташ дните на лятото.

А тук има един отзив при необходимост.

• Автор

Ти вярваш на това, а не на онова написно. :))) И каква е разликата в това къде го пише?

Нищо де, все тая. Вече я взех. 2 години да изкара е перфектно. 

Segway es2

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

преди 3 часа, ostavime написа:

Нищо де, все тая. Вече я взех. 2 години да изкара е перфектно. 

Със здраве да си я ползваш, дълго и безаварийно!

Аз тези с разни такива возила в Плевен ги мразя!Движат се където си искат и като пешеходци и като МПС!Понеже бързо набират скорост, като се появи един такъв на пешеходна пътека почти няма време за реакция!

• Автор
преди 36 минути, ivan_pop написа:

Със здраве да си я ползваш, дълго и безаварийно!

Аз тези с разни такива возила в Плевен ги мразя!Движат се където си искат и като пешеходци и като МПС!Понеже бързо набират скорост, като се появи един такъв на пешеходна пътека почти няма време за реакция!

Благодаря. Прав си, за това много трябва да се внимава и от двете страни. И като караш такова и като трябва да ги пазиш. Опасно си е. 

И не е зле да се кара с предпазни средства. Силно препоръчително.

Абе добре е и поне налакътници да имаш, че тия на 4 хич не евават тия на 2.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.