Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с HDD & SSD

Featured Replies

Здравейте, имам някакъв странен проблем. Тръгнах да си преинсталирам лаптопа, но не ми позволява да форматирам HDD-то, защото можело да има нещо важно на него, а когато го сложа на мястото в самия лаптоп той не искам да го разчита. Разчита го само, когато е поставен на мястото за SSD(DVD записвачката).

Пробвах се да оправя старо HDD и след като разбрах, че просто е изгоряло се отказах. Реших да си върна всичко, както си беше, но тогава не ми четеше нито един от дисковете, докато не им размених местата.

image.jpg

Ако нямаш важна информация изтрий всички дялове. Изгледай този клип, един симпатичен младеж обяснява как става:

или виж тук:

https://www.easeus.com/partition-master/fix-windows-could-not-format-a-partition-on-disk-0.html

и тук:

https://support.microsoft.com/bg-bg/help/2476568/error-0x80070057-when-you-format-a-hard-disk-drive-to-install-windows

• Автор

Не мисля, че проработи.

Отново не мога да инсталирам системата на него.

image.jpg

Дори, когато вече съм го създал и съм го преместил при DVD-то той разчита само SSD-то

28176E0D-9C03-473E-B369-8EF1CE6DBAA6.jpeg

Каква ОС точно опитваш да инсталираш - версия/билд? x86/64? Как записа USB? На снимката има "show details" долу-дясно надписа, там какво казва? Виж и това:

• Автор

Windows 10 PRO x64. Флашката я записах с програмата на windows boot. Според мен не е от флашката или операционната система, защото SDD-то си работи без проблем, когато е на мястото на HDD-то, но когато го сложа в 2nd HDD Frame през DVD-то не работи нито то нито HDD-то.

HDD-то го разчита, когато си го сложа на мястото в лаптопа, но пък не иска да запише никакъв windows на него. Мога вече да си създавам дискове от него, но те пак не са активни(снимката по-горе, която се вижда)

Нормално, ако лаптопа е по-стар или в BIOS не е активирано UEFI, а е настроено CSM, няма как да инсталираш на GPT дял. Направи каквто съм ти казал и ще стане, другия вариант е да активираш UEFI, стига машината да позволява.

• Автор

Каквото и да правя не мога да видя нито един диск през second frame. Също така и флашката ми нещо ѝ стана. Не ми позволява дори да я форматирам, но я разчита. Не ми позволява дори да я отворя. Просто я дава като флашка, но без памет и без нищо други.. Ако знаеш как да оправя поне флашката ще съм много благодарен. За твърдия диск ще ходя на специалист. Този път няма да се справя сам явно. 

Благодаря ти за цялата тази помощ до сега. :))

Възможно е да се е повредила, случва се понякога. Тествай и на друг компютър, ако не може да се записва по нея, значи е за гаранционна замяна или за боклука.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.