Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте! Преди няколко месеца, след препоръки и четене на отзиви, рискувах и си взех мишок на Red Dragon, който до момента е перфектен. Сега искам и клавиатура на същата марка, механична, RGB, до 100лв. Препоръчайте ми читава за тези пари, ако има такава, разбира се. Интересува ме суичовете да са качествени. Та, дайте съвет и препоръки.

• Автор
преди 48 минути, Can Oa написа:

Всичките са с еднакви суичове. Гледай поне да са червени.

Тоест не биват?

• Автор
преди 11 минути, Can Oa написа:

нищо им няма просто ти казвам че са еднакви , избирай по дизайн.

А проблем ли е, ако са сини? И, ако може, да ми препоръчате клавиатура, че на мен ми се виждат еднакви, а цените са различни. Иначе всички са с подсветка, механични...

преди 1 час, ssentissim4o написа:

А проблем ли е, ако са сини? И, ако може, да ми препоръчате клавиатура, че на мен ми се виждат еднакви, а цените са различни. Иначе всички са с подсветка, механични...

Погледни тази като доста устойчив вариант: Genesis Thor 300 . Тя е със сини суичове, а пак там на сайта има и с червени. Въпрос на личен избор. Иначе предлагат добро съотношение цена-качество.

сините ....."тракат"
ревютата в ютубе дават доста добра представа колко точно тракат, но най-добре тествай  усещането някъде в магазин

суичовете са outemu - бюджетния клонинг на cherry mx, 3 pin, взаимо заменяеми, в ali-то се намират на доста сносни цени

доб.: пиша от от ReDragon Hara, гледай и подсветката дали е само един цвят или само по цвят на ред, или върти различни комбинации

преди 55 минути, Aquaris написа:

сините ....."тракат"
ревютата в ютубе дават доста добра представа колко точно тракат, но най-добре тествай  усещането някъде в магазин

суичовете са outemu - бюджетния клонинг на cherry mx, 3 pin, взаимо заменяеми, в ali-то се намират на доста сносни цени

доб.: пиша от от ReDragon Hara, гледай и подсветката дали е само един цвят или само по цвят на ред, или върти различни комбинации

То всички тракат, но сините малко повече. Затова и написах, както и ти, че е въпрос на лична преценка. А и няма как в клавиатура за 80 лева да не са китайски клонинг. За подсветката обаче не се съобразих с искането на човека, защото мен лично не ми допада много шарения, а Генезиса е с един цвят, но пък могат да се избират различни комбинации от клавиши и зеленото по принцип е цвят, който успокоява.:)

• Автор

Хм, малко се разколебах. Добре, ако не е Red Dragon марката, какво бихте ми препоръчали до 100 лв. с подсветка, механична и качество, доколкото позволяват 100 лв. Иначе, предложения Генезис, не ми харесва подсветката, че е само зелено.

Относно тракането, не ми е проблем. Даже ми харесва. Създава вепчатление, че си луд хакер, както по филмите, и хакаш здраво. Там нали яко трака и ги дават как хакват FBI, CIA, ATF и всичко правителствено. Подозирам, че е от тракането...

Идват празници. Ще си сложиш една малка елхичка и едно диско кълбо, което да отразява светлинките ѝ и си готов. Ще имаш повече цветове, а не само зелен. 

преди 32 минути, ssentissim4o написа:
Хм, малко се разколебах. Добре, ако не е Red Dragon марката, какво бихте ми препоръчали до 100 лв. с подсветка, механична и качество, доколкото позволяват 100 лв. Иначе, предложения Генезис, не ми харесва подсветката, че е само зелено.
Относно тракането, не ми е проблем. Даже ми харесва. Създава вепчатление, че си луд хакер, както по филмите, и хакаш здраво. Там нали яко трака и ги дават как хакват FBI, CIA, ATF и всичко правителствено. Подозирам, че е от тракането...

Каквото и да е
Помисли какво искаш : клавиатура с която да ти е удобно и лесно за работа, нещо с което да се фръцкаш, или платка която да побира няколко клавиша
Оф топик: като имаш деца откриваш колко е удобна за работа с мишката тъч екранната клавиатура в Уиндоус [emoji38]

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Прод.: Исках да кажа че всичко, което не е cherry mx е едно и също, тъй че което и да избереш трябва на теб да ти харесва.

За мен и cherry mx е същото като клонингите си, само дето струва найси пъти повече, но.....

• Автор
преди 1 час, Jorge написа:

Идват празници. Ще си сложиш една малка елхичка и едно диско кълбо, което да отразява светлинките ѝ и си готов. Ще имаш повече цветове, а не само зелен. 

Е, то, като ще е така, направо да си бях взел кутия за 30 лв. Пиша с маркер на нея ROG маа фака и слагам елхичката до кутията да отразява и прая селфи с яката ми ROG серия...

преди 45 минути, Aquaris написа:

Каквото и да е
Помисли какво искаш : клавиатура с която да ти е удобно и лесно за работа, нещо с което да се фръцкаш, или платка която да побира няколко клавиша
Оф топик: като имаш деца откриваш колко е удобна за работа с мишката тъч екранната клавиатура в Уиндоус emoji38.png

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Прод.: Исках да кажа че всичко, което не е cherry mx е едно и също, тъй че което и да избереш трябва на теб да ти харесва.

За мен и cherry mx е същото като клонингите си, само дето струва найси пъти повече, но.....

Тоест, тия суичове в клавиатурите на RD, макар да не са Cherry MX, не са лошо качество? Иначе, какво търся? Ами да ме изкара доста време, да има някакви светлинки, че да ми се връзва с мишока и кутията, каот правят "дискотечка" и да има клавиши за мултимедия, някой друг програмируем, че ползвам. Общо взето това търся. За 100 лв, ако може да стане...

и аз съм с RGB но с времето установих че е по-приятно като свети само един цвят и без да мига. Та от много време не съм пускал различно от един цвят и ми е по-добре.

Сините тракат много , даже и на клиповете не се чува истинската разлика - намирам го за дразнещо особено като говоря в дискорда има хора със сини и не се търпи.

Имах механични клавиатури с MX Brown и MX Red - втората я дадох на племенника, защото основно пиша и работя, а кафевите са tactile. На тях ползвам силиконови рингчета, които обират част от шума и вибрациите в основата - предполагам, че трябва да са съвместими с Outemu суичове, след като са клонинг на Cherry MX. Преди няколко месеца тествах Ducky Shine 7 с Cherry MX Silent Red, които действително са по-тихи - като изключим шума от чукването и връщането, особено на space клавиша - но такива суичове ми се струват удачни основно за гейминг. Пробвал съм CM CK550 с Gateron суичове, които работят доста плавно по мое впечатление, и странно, но я намерих с RGB подсветка малко над 100лв, а по спомен беше около 90-100 евро. Не е лоша клавиатурка, прилична изработка, изчистени легенди, но е извън бюджета, а сините Гатеронки не знам как се държат и как звучат.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.