Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нов лаптоп около 1200лв

Featured Replies

Здравейте! Предстои ми закупуване на нов лаптоп и имам нужда от вашата помощ. Лаптопа ще го използвам вкъщи, за учене за университет, за гледане на филми (не бих искала филми с HD качество да ми лагват), музика и т.н. Игри едва ли, но никога не се знае. Искам да има Windows, повечко памет ии добра охладителна система, тъй като вече доста съм си патила от това. Бюджетът ми е 1100-1200 лв, но тъй като искам да купя нещо наистина качествено и по възможност с по-дълъг живот съм склонна да дам и малко повече пари. Към момента съм се спряла най-вече върху  https://www.technopolis.bg/bg/Laptopi/Laptop-ASUS-VivoBook-X512FJ-EJ282T/p/516543 но си мисля дали някой от следните също няма да ми бъде предостатъчен за моите нужди и да спестя някой лев 

https://www.technopolis.bg/bg/Laptopi/Laptop-ACER-Aspire-3-A315-55G-5831-NX-HNSEX-00R/p/513300

https://www.technopolis.bg/bg/Laptopi/Laptop-LENOVO-IdeaPad-Ultraslim-S340-15IWL-81N800SJBM/p/517308

https://www.technopolis.bg/bg/Laptopi/Laptop-LENOVO-Ideapad-330-15IKB-81DE00KLBM/p/516925

https://www.technopolis.bg/bg/Laptopi/Laptop-ASUS-Vivobook-X510UF-EJ346T/p/511116

преди 2 часа, Niya98 написа:

Здравейте! Предстои ми закупуване на нов лаптоп и имам нужда от вашата помощ. Лаптопа ще го използвам вкъщи, за учене за университет, за гледане на филми (не бих искала филми с HD качество да ми лагват), музика и т.н. Игри едва ли, но никога не се знае. Искам да има Windows, повечко памет ии добра охладителна система, тъй като вече доста съм си патила от това. Бюджетът ми е 1100-1200 лв, но тъй като искам да купя нещо наистина качествено и по възможност с по-дълъг живот съм склонна да дам и малко повече пари. Към момента съм се спряла най-вече върху  https://www.technopolis.bg/bg/Laptopi/Laptop-ASUS-VivoBook-X512FJ-EJ282T/p/516543 но си мисля дали някой от следните също няма да ми бъде предостатъчен за моите нужди и да спестя някой лев 

https://www.technopolis.bg/bg/Laptopi/Laptop-ACER-Aspire-3-A315-55G-5831-NX-HNSEX-00R/p/513300

https://www.technopolis.bg/bg/Laptopi/Laptop-LENOVO-IdeaPad-Ultraslim-S340-15IWL-81N800SJBM/p/517308

https://www.technopolis.bg/bg/Laptopi/Laptop-LENOVO-Ideapad-330-15IKB-81DE00KLBM/p/516925

https://www.technopolis.bg/bg/Laptopi/Laptop-ASUS-Vivobook-X510UF-EJ346T/p/511116

От технополис в никакъв случай не купувай такава техника. Висока надценка, и кофти ширпотреба лаптопи - пластмасови сапунерки. Трябва ли лаптопът да е нов ?

Ето ти за 1300 кинта зверската машинка - тип работна станция втора ръка с възможност за увеличаване на гаранцията до 3 години.

https://ardes.bg/product/hp-zbook-15-g2-vtora-upotreba-80089246-160536

• Автор
преди 16 минути, ТерминалТора написа:

От технополис в никакъв случай не купувай такава техника. Висока надценка, и кофти ширпотреба лаптопи - пластмасови сапунерки. Трябва ли лаптопът да е нов ?

Ето ти за 1300 кинта зверската машинка - тип работна станция втора ръка с възможност за увеличаване на гаранцията до 3 години.

https://ardes.bg/product/hp-zbook-15-g2-vtora-upotreba-80089246-160536

Държа лаптопа да е нов, втора употреба дори не подлежи на коментар. Спрях се на Технополис, тъй като предпочитам да е от голяма верига, а не някой онлайн магазин, а и сравнявайки цените на мноого места не бих казала, че в Технополис са завишени. 

преди 10 минути, Niya98 написа:

Държа лаптопа да е нов, втора употреба дори не подлежи на коментар. Спрях се на Технополис, тъй като предпочитам да е от голяма верига, а не някой онлайн магазин, а и сравнявайки цените на мноого места не бих казала, че в Технополис са завишени. 

Ами технополис не е магазин за таква техника.  Имах нов лаптоп, за тия пари мина му гаранцията и умря. Парите са си твои де. Новите лаптопи под 1500-2000 са супер лоша изработка, запоени процесори, кофти дисплеи. Вече ядох дървото с такава машина, всеки висок клас лаптоп втора ръка ще надживее пластмасовия нов кенеф.

Навсякъде лаптопите идват от едно и също място, производителите са едни и същи, вече зависи от модела, има ниски и високи класове, но и там цените са различни.

ТерминалТора, успяла си да умориш един лаптоп, докога ще ореваваш форума?... :angry:  В България лаптопите си имат вносители по марки. И няма значение от кой търговец ще се купят, гледат се технически данни, цена и гаранция. Не всеки е навит да си вземе дърта бангия, на която в някой офис на Запад са ѝ изстискали соковете и са я изхвърлили, след това някой предприемчив търговец я е прибрал от боклука, позабърсал я е, и я продава на безумна цена на неразбиращите в България. Айде ходи си гледай ковчега, моля ти се!

Niya98, за съжаление в момента няма хубав избор на лаптопи. След Черния петък и преди Нова година е така, лош момент е. Няма внос, а всички купуват, и хубавите неща са разгрбени. Лаптопи с добро охлаждане почват от много по-високи цени. Но те са предназначени и за сериозни натоварвания, така че за твоите цели не е нужно да ги мислиш. Вземи си някоя машина, пази я, осигурявай ѝ редовно почистване и прогилактика, и ще живее дълго. Поти всички лаптопи "умират" заради неправилно използване от собствениците им. Бих ти препоръчал само да си вземеш лаптоп с IPS екран, разликата си заслужава, а е възможно да го побереш в бюджета си.

преди 4 минути, Raze написа:

Навсякъде лаптопите идват от едно и също място, производителите са едни и същи, вече зависи от модела, има ниски и високи класове, но и там цените са различни.

Затова по-добре втора ръка. Имам един тинкпад взет за 300 кинта преди 5-6 години работи без грешка, а пластмасовия кенеф за 1200 умря. Пък и за 300 лева няма да ти е жал, умира ( ако умре изобщо, защото е бая здрава машина орехи си чупя с него и няма проблеми) и айде следващия. Пак излиза по-изгодно от новите сапунерки.

преди 2 минути, RudeBoy написа:

ТерминалТора, успяла си да умориш един лаптоп, докога ще ореваваш форума?... :angry:  В България лаптопите си имат вносители по марки. И няма значение от кой търговец ще се купят, гледат се технически данни, цена и гаранция. Не всеки е навит да си вземе дърта бангия, на която в някой офис на Запад са ѝ изстискали соковете и са я изхвърлили, след това някой предприемчив търговец я е прибрал от боклука, позабърсал я е, и я продава на безумна цена на неразбиращите в България. Айде ходи си гледай ковчега, моля ти се!

Niya98, за съжаление в момента няма хубав избор на лаптопи. След Черния петък и преди Нова година е така, лош момент е. Няма внос, а всички купуват, и хубавите неща са разгрбени. Лаптопи с добро охлаждане почват от много по-високи цени. Но те са предназначени и за сериозни натоварвания, така че за твоите цели не е нужно да ги мислиш. Вземи си някоя машина, пази я, осигурявай ѝ редовно почистване и прогилактика, и ще живее дълго. Поти всички лаптопи "умират" заради неправилно използване от собствениците им. Бих ти препоръчал само да си вземеш лаптоп с IPS екран, разликата си заслужава, а е възможно да го побереш в бюджета си.

Не оревавам, колеги админи около мен също се оплакват от новите лаптопи. То не са прецакващи се панти, окапали винтове, скапана паянтова пластмаса. Ако е нов - поне от 2000 лв да е минимум. Тук изключвам нагризаните сапунерки.  Всъщност много от старите машини, са използвани в големи корпорации, където са ги ползвали макс 1-2 години, и са ги заменили. А тези лаптопи, имат доста повече вложен материал и качество и имат поне още 8-10 години живот. Фирмите,които се занимават с такава техника, доста старатлено тестват машините и дават гаранция,някои колкото на нов. Погледнато, пак излизат по-изгодно.

Аз пък имам лаптоп за около 1800 лева преди около 4 години и още си работи, а съм го сцепвал от игри. Редовно го почиствам и му сменям термопастата, въпреки че последните 2 години го ползвам само за интернет и фейсбук главно. Постоянно е включен в мрежата, работи и е без батерия.

1800 е ок , просто приличните лаптопи са около 2 бона и нагоре. Без нагризаните, разбира се.

А също така родителите ми ползват лаптоп, който беше най-евтиния и го купих преди над 3 години от емаг на промоция за около 450 лева - асус някакъв си модел с вградено видео и celeron с 4 ядра. Лаптопа и до ден днешен си работи без проблеми, като единствено смених механичния диск със SSD. Пластмасов отвсякъде, но няма проблеми.

преди 4 часа, RudeBoy написа:

Здравей!

Като цяло и двамката с @ТерминалТора   сте за дърпане на ушите!

Както казваш в някой офис, можеби... на запад тоя ZBook  или друг подобен са го товарили, но той по-подразбиране е НАПРАВЕН/КОНСТРУИРАН да издържи МНОГО години на товар!  Отделно какво ти дреме - и стария и новия имат гаранция-Франция!  Като има проблем го връщаш на @Събинчо, Квант,Краш или оттам къде е закупен -къде е проблема?

Като сглобки, качество на изработка е излишно да говорим... някой са с 4(ЧЕТЕРИ) нива на подсветка, сменяеми батерии, сменяеми на слот MXM  видео-карти - все неща в лаптоп за 1200лв НОВ... които може само да ги сънуваш!!!

Да не говорим за почистване, производителност от истински 45 ватов процесор с... адекватно охлаждане, да не говорим за 4 слота рам памет, или от по-новите(последните 3 години) опция за 2-3 NVMe SSD-та в RAID режим  и тъндърболд 3.

Няма нужда от постоянно джавкане, трябва човек да е запознат с плюсовете и минусите на висок бизнес клас, или работна станция и такъв нисък клас от класа на Инспирон/Востро или някой друг за 1000-1200лв или по-ниска цена какво получава.

То само като видиш цената на НОВО когато е било да е бил 5000-6000лв, и видиш цената на такъв сега за 1200лв, и глуповат да си пак ще си извадиш изводи кое какво е.

@ТерминалТора , този ZBook 15 може да се намери и за далеч по-ниска цена около 800лв с гаранция вместо този линк който сте дали. За 1300лв може да се намери наследника му.

преди 3 часа, Raze написа:

А също така родителите ми ползват лаптоп, който беше най-евтиния и го купих преди над 3 години от емаг на промоция за около 450 лева - асус някакъв си модел с вградено видео и celeron с 4 ядра. Лаптопа и до ден днешен си работи без проблеми, като единствено смених механичния диск със SSD. Пластмасов отвсякъде, но няма проблеми.

Така е, и аз вкъщи имам един китайски таблет, който подчертавам ежедневно вече 3 години използвам  по 1-2 часа, па му няма нищо. Така че от ползване/товарене и това какво точно правиш на него/колко често го използваш, дали стои закотвен вкъщи или постоянно се разнася/работи в различни условия, играят се игри или не или нещо друго има много, ама МНООООГО голяма разлика...

• Автор

Здравейте отново, пак съм аз 😁 

Напълно наясно съм, че в днешно време лаптопите се правят колкото да ти вземат парите и ако наистита не дадеш една огромна сума трудно би могло да ти се удовлетворят всички желания, но въпреки това предпочитам да си взема нещо ново, а не втора употреба и да бъде по-нов модел. Таа все пак ако можете да ми кажете от моделите, които вече предложих, кой е най-добър спрямо цената си и би си заслужавал най-много. Благодаря. 🙂

преди 1 час, Niya98 написа:

Здравейте отново, пак съм аз 😁 

Напълно наясно съм, че в днешно време лаптопите се правят колкото да ти вземат парите и ако наистита не дадеш една огромна сума трудно би могло да ти се удовлетворят всички желания, но въпреки това предпочитам да си взема нещо ново, а не втора употреба и да бъде по-нов модел. Таа все пак ако можете да ми кажете от моделите, които вече предложих, кой е най-добър спрямо цената си и би си заслужавал най-много. Благодаря. 🙂

Здравей!!!

В този клас до 1200лв, един доста-добър вариант е HP ProBook 450 G6. Един сравнително добър бизнес лаптоп -класифициран за малък и среден бизнес с удобна клавиатура и сравнително добра изработка.

В laptop.bg  е на цена 999лв в момента

Intel Core i5-8265U | Whiskey Lake | Quad-Core (1.60 GHz up to 3.90 GHz, 6 MB SmartCache, 14 nm, 25 W)

8 GB DDR4 / 2 слота (1 свободен) - NEW

256 GB SSD | М.2 PCIe NVMe (2280)

Intel UHD Graphics 620 - Споделена памет

За вариант с 16гб  2х8гб цената става 1098лв, но имате варианти за ъпгрейд до бюджета от 1200лв, а и в двуканален режим лаптопа ще работа по-бързо. Другия вариант е лаптопа да се вземе с два пъти по голямо SSD 512GB,  и с 8гб рам, за него цената е 1198лв.

Просто вие трябва да решите  кое повече е приоритет в момента, ще работите с повече програми пуснати наведнъж или искате по-голям диск за повече данни.

преди 3 минути, rosko написа:

За вариант с 16гб  2х8гб цената става 1098лв, но имате варианти за ъпгрейд до бюджета от 1200лв, а и в двуканален режим лаптопа ще работа по-бързо.

Ако ще се ползва за ежедневна работа, няма смисъл да се увеличава обема на паметта, а и няма да има нужда от евентуално малко по-висока производителност, особено с този U процесор.

преди 9 минути, Raze написа:

Ако ще се ползва за ежедневна работа, няма смисъл да се увеличава обема на паметта, а и няма да има нужда от евентуално малко по-висока производителност, особено с този U процесор.

Има изискване за "повече памет"... Аз така разбирам нещата - 2х8гб, понеже лаптопа в базовия вариант така или иначе си идва с една плочка 8гб. А двуканалния режим определено оказва значение за бързодействието на целия лаптоп, включително и вграденото видео, което ползва отново въпросната... системна памет.

Пак казвам, ако няма да се използва за някаква по-специализирана работа, няма смисъл да се добавя повече RAM памет, която няма да се ползва изобщо. За филми и интернет няма никакво значение за видеокартата дали ще е в едно или двуканален режим паметта. Евентуално при игри, каквито доколкото разбрах, няма да се играят, а и за лаптоп с отделна видеокарта, още повече базов модел, която е с производителност на вградена, това е без особено значение.

преди 28 минути, MicraNT написа:

Ей този като база за сравнение - бюджетен геймърски, IPS дисплей, лек

Gaming MSI GF63 Thin 9RCX

1300 лв

Пази боже MSI.. Ужас. Тия винаги са били кофти марка, Дори и мижаво HP нисък клас е по-добре. Бюджетен и геймърски са несъвместими понятия. А на МСИ дори и уж "високия" им клас лаптопи са с евтини и скапани части.

преди 2 часа, rosko написа:

В този клас до 1200лв, един доста-добър вариант е HP ProBook 450 G6. 

В laptop.bg  е на цена 999лв в момента.

Всъщност това е много добро предложение. Жалко, че авторката на темата търси лаптоп с оригинален Windows, което ще го оскъпи с още повече от 200 лв.

За 1000 лв лаптоп с марка ЛЕНОВО никога не бих дал патил съм си с телефони им . Бих се насочил към ACER , HP ако наистина искаш нещо качествено .

преди 5 минути, adersa написа:

За 1000 лв лаптоп с марка ЛЕНОВО никога не бих дал патил съм си с телефони им . Бих се насочил към ACER , HP ако наистина искаш нещо качествено .

Съгласна съм телефоните са им скапани,по-скоро андроида им е скапан. Но в средния клас и в бизнес класа са най-добрите. HP = huge problem -греят като печки, не съм видяла нищо добро от тях с изключение на zbook серията. Виж за сървъри и работни станции HP са супер.

преди 9 часа, ТерминалТора написа:

HP = huge problem -греят като печки

Ако ти сложат качествена термо паста няма да греят като печки .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.