Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

С какви ОС са тези джаджи?

• Автор
преди 3 минути, RudeBoy написа:

Дъртите - с Windows CE, който е голяма мизерия. Новите - с Android. 

Понеже един приятел ме помоли да му намеря хубави карти.GPS-а е някакъв Vivas, доколкото потърсих е нещо бюджетно, слаба ракия. Не му знам ОС-а но и аз така предположих, че е или Уиндоус или Андроид. 

Не съм го видял още обаче му обещах да му намеря нещо тази вечер. Та...ако е с андроид са ми ясни нещата, предполагам от гугъл магазина ще изтегля нещо като herewego. Но ако е с Уиндоус, какво се прави?

Предполагам, че ще го вързва външно, т.е. като смартфон, едва ли има фабрични слотове за навигация в колата си. Т.е. пак по интернеш ще трябва да станат нещата, няма да може да върже фабричен диск с карти, дори и да има.

Лично мнение:

Ако е с WinCE - кажи му да го изхвърли, и да си купи с Андроид. Сериозен съм. За такива с Win много трудно се намират актуални карти, и трудно се инсталират.

Ако е с Андроид, е лесна работа. Има различни софтуери, безплатни, и не съвсем ;) . Имат поддръжка, редовно излизат нови карти за тях, прехвърлянето е лесно.

• Автор
преди 3 минути, RudeBoy написа:

Лично мнение:

Ако е с WinCE - кажи му да го изхвърли, и да си купи с Андроид. Сериозен съм. За такива с Win много трудно се намират актуални карти, и трудно се инсталират.

Ако е с Андроид, е лесна работа. Има различни софтуери, безплатни, и не съвсем ;) . Имат поддръжка, редовно излизат нови карти за тях, прехвърлянето е лесно.

Ясно, ами някой му го е подарил, той е ползван. Но не съм го видял още. М/у другото е тука, преди 2-3 пътувах с една маршрутка и се развали и реших да се прибирам на автостоп и спират едни, качиха ме. И по едно време спират и викат, не сме в твоята посока, GPS-а казва, че трябва да завием тука надясно да хванем еди кой си път. Аз им казвам, че оттам ще трябва да обикалят много повече и пътищата са разбити. Те обачи си вярват на GPS-а. 

Нещо като от София до Сливен през Варна :) 

GPS-ът по принцип е предназначен за определяне на точното място, с помощта на спътници. Оттам нататък, дали навигацията ще те води правилно, зависи от две неща - дали картите са актуални, и дали софтуерът е добре направен. А в общия случай, и двете не винаги са :) . Затова е важно шофьорът да помни, че той управлява колата, и той решава откъде да мине. А навигацията е само помощник.

Виж с какъв софтуер идва. Търкаля ми се под ръка един с WinCE и софтуер Igo. Отдавна не съм го ползвал, но по спомени  в директория Igo, имаше няколко поддиректории, например Maps и там просто се копираха най-новите карти, които се намират/и сега/ сравнително лесно. Има си форуми за това, където предлагат и готови сглобки/ софуера + картите, и още неща имаше/. Виж там какъв  е и пиши.

• Автор
на 23.12.2019 г. в 22:31, ostavime написа:

Само да попитам. Приятелят ти няма ли смарт телефон? 

Подарили са му някакъв GPS  за кола и така.

на 23.12.2019 г. в 21:08, stanpet написа:

Виж с какъв софтуер идва. Търкаля ми се под ръка един с WinCE и софтуер Igo. Отдавна не съм го ползвал, но по спомени  в директория Igo, имаше няколко поддиректории, например Maps и там просто се копираха най-новите карти, които се намират/и сега/ сравнително лесно. Има си форуми за това, където предлагат и готови сглобки/ софуера + картите, и още неща имаше/. Виж там какъв  е и пиши.

Ще проверя, но днес не остана време. И ще пиша.

При наличието на смарт телефон, GPS за кола се превръща в 100% излишен. Така както са му го подарили, така да го хвърля някъде или да го продаде за някой лев. 😉 Google maps и/или Waze ще му вършат перфектна работа. Да не изброявам предимствата, защото са безброй. 

преди 12 часа, ostavime написа:

При наличието на смарт телефон, GPS за кола се превръща в 100% излишен.

Имам принципно възражение. Китайците правят джаджи с възможности, които надхвърлят тези на GSM-а. Пример:

Това нещо, освен навигация, е и мултимедия плеър, хендсфри, и още много функции. Стои си постоянно в колата, не му мислиш стойка и място за закрепване, захранва се директно от акумулатора, ползва озвучаването на автомобила.

Но да, в конкретния случай едва ли някой му е подарил нещо такова :) , така че съм съгласен с теб.

• Автор
на 23.12.2019 г. в 21:08, stanpet написа:

Windows CE. Ето това е - 

https://ibb.co/d51rfJK
https://ibb.co/8sHF75s

Но аз не искам да му пипам на "сигурен ли сте че искате да въведете Windows CE. Това го изписва когато се натисне на иконата декстоп.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.