Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на лаптоп и телевизори в една мрежа

Featured Replies

Здравейте, 

Не знам дали темата е точно за този раздел, за това се извинявам ако не е за тук. Та направих си homegroup, като в нея са двата телевизора и лаптопа. Искам от лаптопа да пускам филми направо на телевизора и това стана с програмата kodi, доста добра програма и всичко тръгна, но субтитрите излизаха на йероглифи и оправих го това, но на единия телевизор спряха да излизат субтитрите, а на другия пак са си не йероглифи. И на двата телевизора медията е настроена на субтитри да е на Български. Като пусна филмите от флашка на телевизорите няма проблем, също като пусна на самия лаптоп няма проблем. Някакви идеи, къде да търся проблема

Цитат

Ако буквите излизат с древни символи вместо кирилица, ще трябва да се смени енкодинга. Това се случва от меню System > Settings > Videos > Subtitles > Character Set и изберете Cyrillic Windows. На същото място ще можете да промените и други настройки за субтитрите. Така и така сме на темата субтитри – ако нямате такива за даден филм или епизод, Kodi ще ги намери за вас, чрез някоя от добавките за търсене на субтитри. Последно само редактирайте отново в системното меню Видео/ Субтитри да се свалят субтитри на Български и същото за предпочитан език на субтитрите.

https://poleznobg.com/мултимедиен-център-kodi-xbmc-инсталация-и-н/

• Автор

Това го правих, но отново си останаха проблемите😕

• Автор
преди 11 часа, lupis написа:

Как ги гледаш филмите, чрез SMB? Инсталира ли добавките за субтитри от репото на Мартин?

https://kodibg.org/forum/thread-532.html

Да, на лаптопа всичко е ток, но на телевизора тръгва филма, но субтитри не, като сложа USB с филма си тръгват без проблем

преди 1 час, JKirilov написа:

Ползвай UMS, по-простичко е.

добре, като вляза от телевизора на сървъра се виждат всички папки, но като празни. Не се виждат филмите и субтитрите

Това казва, че го е направил. MoH7aH4o, пробвай ръчно да въведеш субтитрите. При спрян филм на пауза отиваш на субтитри-> преглед на субтитри и въвеждаш . Това става само на SMB. При простия UMS не става 😁 Виж и дали са ти включени субтитрите.

• Автор

Така, доста рових по линковете, които ми предоставите  и всички настройки са ми наред. Не успях само да намеря, защо като пусна филма на телевизора нямам активни бутони на медията и не виждам какво стриймвам от лаптопа. Може би ако ми бе активна мишката щях да добавя субтитрите ръчно.

• Автор

Бутоните на плеъра и мишката свързана към лаптопа

Начи като спомена флашка ..
Не ти тряят програми да връзваш телевизори и разни програми ...
Аз лично си тегля филми от торент сайтове на ФЛАШКАТА и оправям субтитрите без ядове и си вървят !
Става така :
След като си изтеглил субтитрите на филма ги правиш да са със същото име като на филма !
Слагаш ги в една папка с филма !
След това отваря субтитрите под нотепад и след това ги запазваш / safe as / или запази като /
И от долу ще ти се появи как да ги запазиш ...
Ти ги запази под  / UTF 8 / стандартно пише ANSI / !
И буквите си тръгват сами без ядове ... Не знам що си играеш с разни програми и си усложняваш живота ..
Просто и елементарно !

преди 2 часа, dzaabo написа:

Начи като спомена флашка ..
Не ти тряят програми да връзваш телевизори и разни програми ...
Аз лично си тегля филми от торент сайтове на ФЛАШКАТА и оправям субтитрите без ядове и си вървят !
Става така :
След като си изтеглил субтитрите на филма ги правиш да са със същото име като на филма !
Слагаш ги в една папка с филма !
След това отваря субтитрите под нотепад и след това ги запазваш / safe as / или запази като /
И от долу ще ти се появи как да ги запазиш ...
Ти ги запази под  / UTF 8 / стандартно пише ANSI / !
И буквите си тръгват сами без ядове ... Не знам що си играеш с разни програми и си усложняваш живота ..
Просто и елементарно !

И защо ти е цялата тази хамалогия? Достатъчно е да са еднакви имената. Субтитрите си тръгват в 99.99% .

преди 22 часа, lupis написа:

И защо ти е цялата тази хамалогия? Достатъчно е да са еднакви имената. Субтитрите си тръгват в 99.99% .

На компютри тръгват !
Но за телевизор в доста от случаите ако не са направени на / UTF 8  / не се показват !
Иначе не бих си направил труда да давам акъл тука !

Кратко: Телевизорите още не са достатъчно умни! Това ти е проблема.

Съвета ми е да ги ползваш като външен монитор за момента.

Друг е въпроса, защо не се споделя програмния код на "умните" устройства, т.е. не само на ТВ-то, а и на телефоните, за да може да модифицираш ОС, така, че да получиш желания ефект от теб. Уж се базира на отворения код на Линукс, но не и на специфични драйвери било то на Линукс, FreeBSD, или пък Windows ...

Телевизорите за момента си остават "затворени" устройства и пипането в техните ОС е свързано с много умения, които аз не си позволявам, защото осъзнавам, че не до там съм готов да властвам върху която и било ОС.

Успех! 

п.п. Грешката е в ТВ-тата ти, а не в програмата от която изискваш да ги управлява.

преди 1 час, dzaabo написа:

На компютри тръгват !
Но за телевизор в доста от случаите ако не са направени на / UTF 8  / не се показват !
Иначе не бих си направил труда да давам акъл тука !

От 3 г. гледам на телевизор с Коди и нямам случай при който да не ми тръгнат субтитрите.. Ти от къде ги вземаш, не те знам...

преди 4 часа, JKirilov написа:

От 3 г. гледам на телевизор с UMS и нямам случай при който да не ми тръгнат субтитрите! Е, имам де, когато съм забравил да ги дръпна...

А не си ли задаваш въпроса защо правя тази гимнастика ???
Вероятно защото не са тръгвали !
Пак казвам не ползвам никакви програми просто си ги преправям и нямам ядове !
Даже някои субтитри си ги редактирам заради некадърни преводачи със селски писания в субтитрите ..
Жив пример последния терминатор дето излезе един от преводачите напрао ме скъса от смях ...
Се едно си е насред мегдана в село и си говори ...
Дори и да има субтитри дето биха тръгнали аз вече си ги правя по навик всичките така :)
И аз от 3 години нямам ядове ха ха ха .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.