Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програма за undervolt на i5-480m?

Featured Replies

Здравейте. Искам да undervoltnа тоя процесор малко, ако е възможно. Пробвах да инсталирам xtu и rmclock, но не ми дава, понеже не били за тая платформа. Някой да има идея за друга работеща програма, или друг начин? 

Ако няма опция в BIOS, няам как да го направиш, след като и XTU не работи. Виж евентуално ThrottleStop, стига и то да тръгне при теб.

Каква е идеята на това нещо? Ако е заради температури, най-добре почисти лаптопа и му смени термопастата. Иначе може да видиш в BIOS дали има опция за спиране на boost честотата или най-лесен вариант през windows да намалиш maximum processor state в разширените настройки на текущия план на захранване.

на тая серия процесори, като че ли не са предвидили добро охлаждане
и моят  I5-560m е като чушкопек

http://www.cpu-upgrade.com/CPUs/Intel/Core_i5_Mobile/i5-560M_(PGA988).html
1989659629_.JPG.e4054872de572e167dc398c94c531042.JPG

преди 55 минути, Raze написа:

Виж евентуално ThrottleStop

аз я ползвам...версия 8.70.6, но автора на темата,
предварително трябва да е инсталирал ресурс(зависимост) ...MICROSOFT VISUAL C++ REDISTRIBUTABLE FOR VISUAL STUDIO 2013 
уф, добре че братчеда Гуглю, помага с тия ингилизки писаници

преди 7 минути, Jorge написа:

Ко туй нещо, братчед?

програмата е зависима от този ресурс

678850135_.JPG.5d291897a2e54938796956296b1e890d.JPG1190380653_1.JPG.b383954bdfb4eee06a2a56c2543c13a9.JPG

пп

така изглежда програмата

411364525_.JPG.9b6fb1c6ff1c139b6cc0a0442625ec9b.JPG

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Чистен е - 2 пъти. Последния път преди около 6-7 месеца. Но винаги си е загрявал. Имам стара тема за тоя лаптоп. С пускането, 10 минути в интернет и под ръцете ти е топло, само докато си отваряш странички с Хроме. Изпробвах го на игра ( 88 градуса процесора, 86 видеото) Най-вече видеото му загрява и оттам май започва и процесора. Просто исках да видя дали може да се ундерволтне след това да търся начин да сваля малко и видеото. Иначе ундерволта определено помага малко за температурите. Направих го на другия ми лаптоп. Мисля, че едно 2-5 градуса надолу съм. 

Ще скивам сиа тая програма. 

Евентуално да се пробваш да модифицираш BIOS или да намериш такъв, който има такава опция. Добре е да имаш и под ръка програматор, в случай, че нещо се обърка, за да можеш да върнеш фабричния BIOS. Ако не - ползваш го така или търсиш друга машина. Каква термопаста сложи последно? Почисти ли добре отворите между вентилатора и охладителя (трябва да се разглоби цялото охлаждане, за да го направиш)? Вариант е и да пробваш с течен метал. Пробва ли да спреш turbo boost? Като гледам дискретния видео чип е с отделен охладител, а и процесора не е с много високо TDP (35 W), turbo boost-а му също е на ниска честота, така че реално не би трябвало да грее много. Ето тук се вижда къде се събира прахоляка - между перката и охладителя:

https://youtu.be/Xk65lnGnWUc?t=439

• Автор

Дадох го в сервиза. Грамотно момче е, доста ги чатка нещата, но и тогава и сега другия ми лаптоп все не са добре температурите след неговите почиствания. Или просто го обвинявам напразно, а тия лаптопи толкова си можат. Помна че бях пуснал навремето на тоя лаптоп само вграденото видео да работи и тогава процесора се държеше добре с температурите, но когато заработи и отделното, се покачваха. По принцип мисля да го продам този, но ми се иска да видя дали може да го коригирам малко. И ссд му сложих ново 250гб, все ще го хареса някой. 

Edit: При ThrottleStop ги нямам функциите за волтаж и т.н. Пробвах при другия ми лаптоп програмата, всички опции бяха на лице. 

Ето тази е много хубава и така се конфигурира . Сложи и  само в папката този 64bit RTCore64.sys за да ти работи. Тротъл -Стоп също е готина програма.

2 - 4RMClock2.jpgXStoneX · 9.9658.jpg

3 - 4RMClock3.jpgXStoneX · 9.9659.jpg

4 - 4RMClock4.jpgXStoneX · 9.9659.jpg

RMClock1.jpg

RTCore64.sys

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.