Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Грешка при инсталация на 8.1 32 bit

Featured Replies

Привет .
Ходих да преинсталирам един компютър който беше с уйн 10 х 64
Интересното беше че след опита ми да му сложа 8.1 показва иконата на уйндоус и компа забива и спира инсталацията .
Пробвах с три различни 8.1 и все същото !
А което ми е чудно дава да се инсталира ХР и Седмица но на 8.1 не иска да качи нищо !
Цялата работа с гимнастиката за 8.1 да кача е че десетката товареше компа на човека .
Сега му качих 10 х 32 бит ...
Малко по добре работи ..
Дали нещо 10 като не е направила ? Това се чудя ..
Някой ако знае нещо по въпроса да каже !
Не знам какъв е компа че вече съм си вкъщи питам просто информационно ако пак ми излезе този проблем при друг компютър да знам какво да правя . Това не ми се беше случвало до сега .
Само да кажа :
Уйндолсите дето не ще да качи този комп РАБОТЯТ със сигурност !

И при мен е така.По старичък настолен компютър,бях му сложил 10про  и не знам дали е от уидоса но мислех ,че работи по бавно.Сега му сложих 8.1 ,защото прочетох,че 10-ата работи по добре с SSD.Наистина излиза логото на уидос и така си седи на екрана.Просто го изчаках10мин и си тръгна инсталацията.

• Автор
преди 7 минути, SIMO70 написа:

И при мен е така.По старичък настолен компютър,бях му сложил 10про  и не знам дали е от уидоса но мислех ,че работи по бавно.Сега му сложих 8.1 ,защото прочетох,че 10-ата работи по добре с SSD.Наистина излиза логото на уидос и така си седи на екрана.Просто го изчаках10мин и си тръгна инсталацията.

Извадил си късмет че е тръгнала !
Чакахме го над 40 минути и просто компа забива .

• Автор
преди 7 минути, Raze написа:

Принципно си прав !
Вярно няма инфо за системата ...
Сега няма да ходя пак при човека за да му изследвам компа ...
Предполагаемото проблемче мисля че уйн 10 саздава няква пречка за да не може да се инсталира 8.1 .
И до там .
Бе Явно  нещо компа му прави .
Но пък е и интересно че инсталира хр и 7 мица ...
Както и да е .. Явно зададох въпроса неподготвен хи хи .

Или си инсталирал проблемен драйвер, или има хардуерен проблем. Колко е стара машината? 32 битова ОС се слага единствено, ако RAM паметта е под 4 GB, в противен случай няма да може да я ползва цялата.

преди 4 часа, dzaabo написа:

Предполагаемото проблемче мисля че уйн 10 саздава няква пречка за да не може да се инсталира 8.1 .

Няма такова нещо. За да е успешна инсталацията, се искат няколко неща: да си свалил читав IOS файл, да си го записал както трябва на флашката, да си настроил правилно BIOS, и да направиш инсталация по правилата. Нещо си объркал някъде,

WIndows 10 още не се е научил да забранява на даден компютър да бъде слагана друга ОС, след като веднъж е бил инсталиран на него.

• Автор
преди 17 минути, tepmu написа:

Пробвай да изключиш Secure Boot в BIOS-а и тогава стартирай инсталацията на Windows

От всичките съвети съм склонен да е това дето ти казваш !
С тоя комп дето имам проблема е вече бита карта но ако имам пак същия проблем ще пробвам с твоя съвет !!!!
Логично ми изглежда най добър като съвет !
БЛАГОДАРЯ ТИ !

преди 13 минути, RudeBoy написа:

Няма такова нещо. За да е успешна инсталацията, се искат няколко неща: да си свалил читав IOS файл, да си го записал както трябва на флашката, да си настроил правилно BIOS, и да направиш инсталация по правилата. Нещо си объркал някъде,

WIndows 10 още не се е научил да забранява на даден компютър да бъде слагана друга ОС, след като веднъж е бил инсталиран на него.

Както споменах и по горе ..........
ТРИ УЙНДОУСА РАБОТЯТ !!!!
Само този комп не ги отваря за инсталация ...
КАЗАХ : ИЗПРОБВАНО И РАБОТИ !!!
Не е на флашка а на диск !
Оффф писна ми вече ...
Не търся някой да ми казва какво не съм направил а да се намери проблем ...
След като преинсталирам значи знам какво правя ! И това не е първия комп дето преинсталирам ! Това е първият дето ми прави прпоблем !

само като идея...тъй де, пробвано е само на няколко компа и нямам представа дали ще стане за всички машини
1.направи си инсталационна флашка с десетка, изтрий в папката sources,  файла install.wim
2разархивирай осмицата някъде и копирай от папката sources, файла install.wim и го постави във флашката на десeтката, в папка sources
това което искам да кажа, че трябва във флашката с десетката, да замениш файла install.wim, с този от осмицата
друг вариант е редакцията с UltraIso
белким съм полезен с този пост

пп

ако не знаеш как, бих могъл да отделя време да ти направя едно исо на осмица с бутването на десетката

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор
преди 15 часа, дръндю написа:

само като идея...тъй де, пробвано е само на няколко компа и нямам представа дали ще стане за всички машини
1.направи си инсталационна флашка с десетка, изтрий в папката sources,  файла install.wim
2разархивирай осмицата някъде и копирай от папката sources, файла install.wim и го постави във флашката на десeтката, в папка sources
това което искам да кажа, че трябва във флашката с десетката, да замениш файла install.wim, с този от осмицата
белким съм полезен с този пост

пп

ако не знаеш как, бих могъл да отделя време да ти направя едно исо на осмица с бутването на десетката

Ще се справя :)
Благодаря .

преди 16 часа, tepmu написа:

Пробвай да изключиш Secure Boot в BIOS-а и тогава стартирай инсталацията на Windows

Смяташ ли, че системата поддържа Secure Boot, щом позволява инсталиране на Win XP?
:offtopic_s:

преди 16 часа, дръндю написа:

Само с него ли става? Един познат чете тук и пита. 😎
Сега по същество
@dzaabo, така зависващ на логото би могло да е проблем твърдия диск(но пък казваш, че друга инсталация тръгва), проблем с някой драйвър, проблем с файловете на DVD.
Всичко е в областта на догадките.
Все пак наистина е добре да се знае на какъв хардуер се опитва инсталирането на Windows 8.1.

преди 9 часа, DarkEdge написа:
на 19.01.2020 г. в 16:54, дръндю написа:

Само с него ли става? Един познат чете тук и пита. 😎

таа кръфчица мий любимка, а ти скоро не си ми пращал таквос

:offtopic_s:

преди 17 минути, дръндю написа:

ти скоро не си ми пращал таквос

Ас дан съм печатницата на БНБ, м?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.