Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Технология за Android приложение

Featured Replies

Здравейте. Имам идея за Android приложение, не не зная каква технология да използвам за направата му. Имам познания по Java и Андроид Студио, но искам приложението да има UI като на мобилен сайт. Например на какви технологии са разработени приложения като bazar.bg, jobs.bg, emag и т.н.? Е, моето няма да е толкова мащабно, но трябва да може да достъпва данни от MySQL база данни, качена на сървър. Мислих да направя накакъв мобилен сайт и просто в приложението да сложа едно WebWiew, но четох, че Google Play не са много ОК към такива приложения, а и трябва да го кача някъде, пък и така губя възможността да ползвам някои екстри като нотификации на приложението и др.

Приемам всякакви съвети.

Благодаря.

Изграждаш си сървъра, създаваш API и си пишеш приложението.

Аз бих ползвал Retrofit.

Защо не ползваш firebase за база данни? В пъти по-лесно е и не ти трябва да пускаш отделни бази данни и да правиш сървъри. А приложенията, които те интересуват, може да ги декомпилираш и да видиш как са направени. Реално може и без приложение, правиш сайт и му правиш мобилна версия, така ще може да се ползва не само от android устройства.

• Автор
преди 1 час, Raze написа:

Защо не ползваш firebase за база данни? В пъти по-лесно е и не ти трябва да пускаш отделни бази данни и да правиш сървъри. А приложенията, които те интересуват, може да ги декомпилираш и да видиш как са направени. Реално може и без приложение, правиш сайт и му правиш мобилна версия, така ще може да се ползва не само от android устройства.

Не съм много наясно с firebase, ще я разуча. А за MySQL няма да правя сървър. Имам платен хостинг към доставчик и може да ползвам него.

Хоства я google. Много лесно става регистрация/логване на потребители, както и съхраняване на всякакви данни, включително и storage. Безплатна е до определени условия, общо взето за тестови или приложения с малко потребители няма проблеми. Ако правиш по-серизни неща, ще трябва да си закупиш някакъв план.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.