Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся Attenuation cable и/или Stereo Jack to 2 Phono RCA Adapter

Featured Replies

Добър ден, 

Бихте ли могли да ми помогнете да намеря  2 кабела. Намерих ги в амазон, но не можах да ги намеря в български сайтове. Ето линковете:

Attenuation Cable: https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01GW69IQ2/ref=as_li_tl?ie=UTF8&tag=rav0c-21&camp=1634&creative=6738&linkCode=as2&creativeASIN=B01GW69IQ2&linkId=6ee515f85d722b90e5ab53f469381ca4

Stereo Jack to 2 Phono RCA Adapter: https://www.amazon.co.uk/gp/product/B011SS0Q8S/ref=as_li_tl?ie=UTF8&camp=1634&creative=6738&creativeASIN=B011SS0Q8S&linkCode=as2&tag=rav0c-21&linkId=5fdb73a1752d25b4c6743acbb7efea5e

• Автор
преди 8 часа, JKirilov написа:

Ти сигурен ли си в първото? Това е 56 пъти намаляване на сигнала!

Втория преходник го има навсякъде, но не си писал град?

Точно за това ми трябва. Намерих преходника, но не мога да намеря кабела за намаляне на сигнала. Намирам само aux кабели. 

Относно градът: Враца. Идеята ми беше да го поръчам от интернет. 

Това може да се постигне с резистор. 

С един резистор няма да стане, трябват два.

Мирославе, ти изпробва ли го вече някъде? Със сигурност ти трябва по-малко затихване/намаляване на сигнала, а може и изобщо да не трябва.

Пък и не е необходимо да използваш аналгов изход, ползвай USB. Каква е цялата постановка?

преди 1 минута, JKirilov написа:

Зависи от нивото което иска да затихне! 

преди 3 минути, JKirilov написа:

Със сигурност ти трябва по-малко затихване/намаляване на сигнала, а може и изобщо да не трябва.

Това никой не може да каже без да хвърли боб, няма никакви спецификации за входен сигнал и устройства които ще се свързват. 

преди 1 минута, JKirilov написа:

2. Спецификации има, за по-умните!

Като незнаеш входния сигнал как ще знаеш колко трябва да го намалиш? Той може да е 2V RMS, може да е 1V RMS или по - малко! 

Като си така умен, хайде да ни споделиш на нас глупавите! 

• Автор
преди 23 минути, JKirilov написа:

Мирославе, ти изпробва ли го вече някъде? Със сигурност ти трябва по-малко затихване/намаляване на сигнала, а може и изобщо да не трябва.

Пък и не е необходимо да използваш аналгов изход, ползвай USB. Каква е цялата постановка?

Проблема е, че трябва да го свържа както човекът в клипа показва. Записвайки музика от пулт така, при леко увеличение от музикантите , аудиото се разваля по същият начин като в клипа, който изпратих. Не съм сигурен колко точно затихване ще ми трябва, но предполагам че "56 пъти" намаляне на сигнала би било твърде много. Все пак, това е единственото решение, което намерих. 

Благодаря ви че помагате, между другото! 🙂

Е USB няма ли този пулт?

Мога да те пратя при Митака, познаваш ли го? Продава разни кастофончета?

https://usilvateli.com/ad/view/Denon-PMA-320-6129

Има и телефон. Ако се опъне ще му звънна. ;)

Мисълта ми е да го направите по метода на опитването. По-късно ще ти драсна една схемка.

преди 11 минути, Мирослав Дилов написа:

Проблема е, че трябва да го свържа както човекът в клипа показва. Записвайки музика от пулт така, при леко увеличение от музикантите , аудиото се разваля по същият начин като в клипа, който изпратих. Не съм сигурен колко точно затихване ще ми трябва, но предполагам че "56 пъти" намаляне на сигнала би било твърде много. Все пак, това е единственото решение, което намерих. 

Благодаря ви че помагате, между другото! 🙂

Дори да намалите входния сигнал при повишаване или намалявне силата на звука на инструментите ще се отрази на записа, трябва ви някакъв Pick normalizer който да следи записвания сигнал да е около 0db. До тук в темата все още не се знае нищо за устройствата и пишем празни приказки. Ще свирят инструменти, микрофоните ще бъдат към пулт, а от пулта ще се прави запис на : касетен дек, мини диск, компютър? 

• Автор
преди 2 минути, JKirilov написа:

Е USB няма ли този пулт?

Мога да те пратя при Митака, познаваш ли го? Продава разни кастофончета?

https://usilvateli.com/ad/view/Denon-PMA-320-6129

Има и телефон. Ако се опъне ще му звънна. ;)

Мисълта ми е да го направите по метода на опитването. По-късно ще ти драсна една схемка.

И да има, за съжаление (не точно за съжаление, ама whatever) Zoom H1, с което записвам има само линеен вход за запис. 

И не, не познавам този човек 😁

Надеждата са ми тези две кабелчета, и особено attenuation кабела. Не знам дали аз не съм добре с английския за да го намеря на български как се нарича, или го няма тук (за което се съмнявам)  🤔

Тук е почти сигурно, че няма да намериш такъв, защото много рядко се използва. Но пак казвам, с първия подобен няма да стане, трябва да се мери или опитва. Звънни на Митака и се уговори.

Виж дали от пулта не може да се намали сигнала?

И игнорирай Бушона!!! ;)

• Автор
преди 10 минути, FusE написа:

Дори да намалите входния сигнал при повишаване или намалявне силата на звука на инструментите ще се отрази на записа, трябва ви някакъв Pick normalizer който да следи записвания сигнал да е около 0db. До тук в темата все още не се знае нищо за устройствата и пишем празни приказки. Ще свирят инструменти, микрофоните ще бъдат към пулт, а от пулта ще се прави запис на : касетен дек, мини диск, компютър? 

Да, забравих да спомена със какво записвам. Със Zoom H1, същото устройство като в клипа, който изпратих. 

преди 2 минути, Мирослав Дилов написа:

Да, забравих да спомена със какво записвам. Със Zoom H1, същото устройство като в клипа, който изпратих. 

Има функция Auto record level устройството която ще следи нивото в граници от 0db, не мога да кажа какво ще е времето за реакция на корекциите. Кабела който се търси може да бъде направен с резистор, на око резистор от 47kohm ще свали нивото с около 3db.

преди 8 минути, JKirilov написа:

Това беше ясно, казах ти да го игнорираш докато не си изгорил нещо... :)

Не се напъвай излишно :hush:

• Автор
преди 15 минути, JKirilov написа:

Тук е почти сигурно, че няма да намериш такъв, защото много рядко се използва. Но пак казвам, с първия подобен няма да стане, трябва да се мери или опитва. Звънни на Митака и се уговори.

Виж дали от пулта не може да се намали сигнала?

Да, от пулта може да се намаля сигнала. Първият път когато записвах се получи добре именно защото знаех как да се намали сигнала от него. Следващите пъти не можех да разбера от къде се намаля, но въпреки това се беше получило добре (освен когато един от музикантите започне да се усилва, и се distort - ва (?) звука). 

Идеята ми да пиша във форума беше да намеря тези кабели, и щом се използват толкова рядко, значи няма смисъл да ги търся в интернет. Ще се поразтърся тук във Враца, а ако не го намеря, ще потърся друго решение на проблема. 

Благодаря ви за помощта и на двама ви, живи и здрави! 🤙🤙🤙😊

• Автор
преди 7 минути, JKirilov написа:

T.e. ти се мъчиш да записваш от различни пултове?

Kaк избираш на какъв вход да записваш? Какво се показва на екрана?

Не, имах предвид че първият път който записвах музика беше добре. Другият път бях записвал други музиканти, а те се свързват с друг пулт. Не съм ги записвал едновременно, ако това имаш предвид 😅

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.