Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Здравейте колеги . Не ми стана много ясно в лекцията за тези опашки , стекове , декове и т.н на C++ .На всичкото отгоре имам и задача за домашно . Ако има някой доброволец да ми каже как става ще му бъда много благодарен ..Прочетох правилата ,че не бива да искам на готово , обаче нямам избор като не знам как става. Задачата е следната :

  / Решението да бъде реализирано чрез динамично изграждане и управление на стек, дек и опашка (с указатели). Не  се допуска използване на class и библиотека STL./

Да се напише програма и всички необходими функции, чрез които 
само с едно преминаване през елементите на масив от числа (без използване 
на допълнителни масиви, само с помощта на опашки) да се изведат на екрана 
елементите на масива в следния ред: отначало всички числа, които са по‐малки 
от a, след това всички числа в интервала [a,b] и накрая всички останали числа, 
запазвайки техния първоначален ред (a и b, се въвеждат като входни данни от 
потребителя, a<b, както и елементите на масива) 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дефинираш едносвързан списък с указатели и го кръщаваш "опашка", написваш функции за добавяне на число към края на опашката и изваждане на число от началото на опашката. Правиш три опашки ( за числа <a, от a до b , >b) и с едно сканиране на масива записваш всяко число в съответната му опашка, после си извеждаш опашките на екрана.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 21.03.2020 г. в 18:35, ined написа:

Дефинираш едносвързан списък с указатели и го кръщаваш "опашка", написваш функции за добавяне на число към края на опашката и изваждане на число от началото на опашката. Правиш три опашки ( за числа <a, от a до b , >b) и с едно сканиране на масива записваш всяко число в съответната му опашка, после си извеждаш опашките на екрана.

Здравейте! Може ли да ми кажете дали е правилна?

понеже ми излизат грешки

 90541292_521208072136106_3084195072997064704_n.png?_nc_cat=101&_nc_sid=b96e70&_nc_oc=AQmwbwlIrjKuAMzh6Dy2Ty8CLYLvK3JIuaa-4nCkaxgZ0srPBPHoiVqPO_ILGH09wRg&_nc_ht=scontent.fboj1-1.fna&oh=5e848dca11fa40a422a9379519a39016&oe=5E9E4E54

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не, а и в условието изрично пише да не се ползват STL библиотеките

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 часа, ined написа:

Не, а и в условието изрично пише да не се ползват STL библиотеките

не мога да ползвам темплейти ли ?


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
struct elem 
{
    int key;
    elem *next;
} ;

struct queue
{
    elem *start;
    elem *end;
} ;


int pop(queue &q)
{
    elem *p=q.start;
    int n=p->key;
    q.start=p->next;
    if (q.start==NULL) q.end=NULL;
    delete p;
    return n;
}

void push(queue &q, int n)
{
     elem *p=new elem;
     p->key = n;
     p->next= NULL;
     if (q.end) q.end->next=p;
     else q.start=p;
     q.end=p;
}

Нещо такова, но понеже не е клас и няма конструктор опашките допълнително трябва да се инициализират преди изпозване

dueue q1={NULL,NULL};

queue q2={NULL,NULL};

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от силвия димитрова стефанова
      Здравейте! Може ли да ми помогнете как се намира максималнта стойност на ориентиран граф?
    • от Elll7331
      Здравейте, имам задача от списъци в C++ със следното условие: Да се състави функция за изваждане на две числа, представени чрез списъци (може и двусвързани). До момента съм написала следния код, но списъците не се извеждат на екран и не се извършва изваждането. Бихте ли ми казали къде греша, тъй като в момента го изучавам и се затруднявам. Ще ви бъда много благодарна, ако ми помогнете. 😊
      #include <iostream>
      using namespace std;
      struct elem {
          int key;
          elem *next;
      }
      *list1 = NULL, *list2 = NULL, *list3 = NULL;
      void add1(int n, elem *start)
      {
          elem *p = start;
          start = new elem;
          start ->key = n;
          start ->next = p;
      }
      void list(elem *start)
      {
               elem *p = start;
              cout << "Spisyk:";
              while (p) {
                  cout << p->key << "\t";
                  p = p->next;
              }
              cout << endl;
      }
      int main()
      {
          int i, j;
          cout << "\n Vyvedete pyrvoto chislo: ";
          do
          {
              cin >> i;
              if (i > 0 && i < 10)
                  add1(i, list1);
          } while ((i>=0) && (i<10));
          cout << "\n Vyvedete vtoroto chislo: ";
          do
          {
              cin >> j;
              if (j > 0 && j < 10)
                  add1(j, list2);
          } while ((j >= 0) && (j<10));
          elem *p = list1, *q = list2;
          int pr = 0; //Пренос
          int c = 0;
          while ((p != NULL) || (q != NULL))
          {
              c = 0;
              if (p != NULL)
              {
                  c -= p->key;
                  p = p->next;
              }
              if (q !=NULL)
              {
                  c -= q->key;
                  q = q->next;
              }
              if (pr > 0)
                  c -= pr;
              if (c > 9)
              {
                  c -= 10;
                  pr = 1;
              }
              else
              pr = 0;
              add1(c, list3);
          }
          if (pr > 0)
              add1(pr, list3);
          list(list3);
      }
    • от Joanna01
      I. Да се дефинира абстрактен клас CPerson, с член данни име и ЕГН, освен необходимите методи , да се напишат и следните:
      • абстрактен метод за печат;
      • метод, който връща възрастта иа човека на база на ЕГН-то;
       • метод, който връща месеца, през който е роден човека на база на ЕГН-то.
      II. Да се дефинира клас преподаgател CLecturer наследник на CPerson, съхраняващ информация за научно звание (от изброим тип — ас., гл.ас., доц. ...) и контейнер от дисциплини, които води, с необходимите конструктори, методи и оператори (сред които е функцията за печат).
      III. Да се дефинира клас катедра CDepartment, съхраняващ информация за име на катедрата и контейнер от преподавателите в нея (vector<CLecturer>). Освен необходимите методи, да се реализират и следните член функции:
      • конструктор с параметър име на файл, с данните от който се инициализира обекта;
      • изчислява и връща броя на преподавателите със зададено като параметър научно звание;
      • връща списък от преподавателите (list<CLecturer*>), водещи дисциплина, подадена като параметър;
      • изчисляsа и връща средната възраст на преподавателите със зададено като параметър научно звание;
      • изчислява и връща контейнер от преподаватели, които подлежат на пенсиониране до 3 години;
      • намира броя на преподавателите, родени през месец, подаден като парамеrьр;
      • връща през кой месец има родени най-много доценти;
      • връща броя на преподавателите, родени през зададен като параметър сезон; 

      IV. Да се създадат няколко обекта от класа CDepartment u се демонстрира работоспособността на методите му като се направят различни справки и съпоставки между тях (напр. коя катедра има по-киска средна възраст, коя катедра има повече доценти, кои дисциплини се водят от преподаватели и в двете катедри, в коя катедра има повече преподаватели родени през лятото). 
    • от Boiko Borisoff
      Здравейте!Без да искам съм изтрил около 30-40 снимки от телефона (бяха на SD card) както и да е върнах снимките с едно приложение от Google Play, но забелязах,че са замаглени (КАЧЕСТВОТО НА СНИМКИТЕ БЕШЕ ДОБРО И ОРИГИНАЛИТЕ ПО ПРИНЦИП СА ЧИСТИ).Въпроса ми е има ли начин да ги върна default и ако да какъв е?
    • от D3VBG
      Безплатни уроци по програмиране! Абонирайте се за канал D3VBG. YouTube: https://youtube.com/channel/UCLB3JA9V926tGRC4k7AhrLA
  • Дарение

×
×
  • Добави ново...