Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно паметта на лаптоп.

Featured Replies

Здравейте, искам да попитам нормално ли е паметта на лаптопа ми да е над 40%., Когато отворя диспечера на задачите. 

Иначе марката е HP, 4 ГБ рам, i5 ,процесор - 3230. Уиндолс 10 про.

Нямам никакви оплаквания като цяло, стара машинка е ама за интернет ми върши работа. Нямам почти никакви инсталирани странични програми. Само един уторент ама и него не използвам и мога да го премахна.

Ако може да ми кажете някоя програма, за да проверя дали всичко е наред или ако не е какво трябва да се направи. Мерси предварително.

• Автор
преди 2 минути, RudeBoy написа:

Нормално е. Паметта е да се ползва, а не да стои празна.

И все пак как мога да е тествам. Някоя програма, то като е тръгнало ако има програма всички компоненти да тествам.

А бе нали работи?... Какво искаш да му тестваш - хардуер, софтуер? 

За хардуера е хубаво да е почистен, с прясна паста и работещи вентилатори. За софтуера се иска интелигентно ЗадКлавиатурно Устройство. 

Ми вземи разгледай кое ползва тая памет.

• Автор
преди 16 минути, RudeBoy написа:

А бе нали работи?... Какво искаш да му тестваш - хардуер, софтуер? 

За хардуера е хубаво да е почистен, с прясна паста и работещи вентилатори. За софтуера се иска интелигентно ЗадКлавиатурно Устройство. 

Земи спри да пишеш, защото никаива помощ не ми оказваш. Правиш се на интересен ама грам не си ми да ти кажа честно.

На колко % трябва да е заета паметта? Реално може и да е на 100%, това НЕ Е проблем! Отвори task manager, сортирай процесите по % използвана памет и ще разбереш кой процес колко памет ти ползва. Както са ти казали и колегите по-горе, паметта е нужна за да работи системата, няма смисъл да седи празна.

А и с толкова малко памет не знам какво очакваш. 40% от 4 GB са ~ 1.6 GB, и то ако няма заделена памет за видеокартата. Нормално е за ОС и приложения, заредени в паметта, услуги и други неща да си заемат памет.

Самата операционна система си има тест на Рам паметта.
Отваряш контрол панел и избираш Административни инструменти.
После се насочваш към Диагностика на паметта в Windows.  Ето ти две снимки за това, което съм написал.

ScreenShot003.jpg

преди 2 часа, KnoX написа:

Земи спри да пишеш, защото никаива помощ не ми оказваш. Правиш се на интересен ама грам не си ми да ти кажа честно.

С най-голямо удоволствие. Неграмотници като тебе не заслужават да им обръщам внимание.

преди 7 часа, RudeBoy написа:

С най-голямо удоволствие. Неграмотници като тебе не заслужават да им обръщам внимание.

Да не би да очакваш благодарност, че си се опитал да помогнеш?

По темата: Няма от какво да се притесняваш, напълно в нормата ти е RAM-та + ако имаше някакъв проблем с нея щеше да има я син, я черен екран. Windows-a предполагам ти е x64, което в зависимост от инсталираните програми може да заема между 1.5 и 2.3, което при 4GB RAM даже надхвърля тези 40%. Моят съвет е ако имаш възможност (бюджет и свободен слот) да помислиш да увеличиш RAM-та с поне още 4.

Нокси, барточка, не обиждай - разбирам, че те е стегнала пловдивската коронна шапка!

Вместо да се занимаваш с глупости, залегни на английския, щото няма такова

преди 15 часа, KnoX написа:

Уиндолс

И торент-клиента не е

преди 15 часа, KnoX написа:

уторент

а е мюторент, капиш?

Още втория пост ти обясни всичко останало!

• Автор
преди 5 часа, JKirilov написа:

Нокси, барточка, не обиждай - разбирам, че те е стегнала пловдивската коронна шапка!

Вместо да се занимаваш с глупости, залегни на английския, щото няма такова

И торент-клиента не е

а е мюторент, капиш?

Още втория пост ти обясни всичко останало!

Вместо да ми копираш отговора, по - добре да не беше писал абсолютно нищо. Ако можеш помогни, ако не можеш по - добре не го прави. Излишни приказки и да ми защитаваш някой си потребител, който първи почва и ме обижда, айде моля ти се. Щом незнам българския ще трябва да ме научиш как да напиша WINDOWS на български. И такава мюторент не съм писал да имам ама щом си рекъл нека да го имам. Ясна ми стана. 

Приятели ме съветваха да не пиша тука защото нямало голям файда, тъй като повечето са надути до няма и къде. Ама реших да опитам и за пореден път се обадих че наистина е така.

преди 21 часа, KnoX написа:

И все пак как мога да е тествам. Някоя програма, то като е тръгнало ако има програма всички компоненти да тествам.

Тествай с memtest86+.

преди 22 часа, KnoX написа:

Здравейте, искам да попитам нормално ли е паметта на лаптопа ми да е над 40%

Паметта е за това - да се ползва. Нима е по-добре да ползва 5% и да прехвърля постоянно блокове данни на диска?
А е Windows 10. Ако не са спрени ненужни процеси...
Ограничи svchost с помощта на опцията split threshold for svchost:
https://winaero.com/blog/set-split-threshold-svchost-windows-10/

• Автор
преди 1 час, Profruit написа:

Тествай с memtest86+.

преди 33 минути, DarkEdge написа:

Паметта е за това - да се ползва. Нима е по-добре да ползва 5% и да прехвърля постоянно блокове данни на диска?
А е Windows 10. Ако не са спрени ненужни процеси...
Ограничи svchost с помощта на опцията split threshold for svchost:
https://winaero.com/blog/set-split-threshold-svchost-windows-10/

Изключително много Ви благодаря момчета! Живи и здрави. Първо тествах с програмата, а след това направих и това което ме беше посъветвал DarkEdge и работата се оправи. Имало доста излишни процеси. Сега ги сведоха до минимум и само най - важните процеси. Още веднъж много Ви благодаря !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.