Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на нови части.

Featured Replies

Здравейте решил съм да правя нова конфигурация с райзън .. ще взимам най-напред процесор , дъно,рам и кутия. Захранването (550w Bronze FSP) ще го ползвам от старата ми конфигурация както и другите компоненти които не съм споменал ( хдд , ссд , видео-карта). Искам едно рамо от вас дали съм се спрял на що годе сносни части . Конфигурацията ми се ще да я ползвам за гейминг и работа с 3д програми. Това което съм си харесал за сега

1. Процесор - Ryzen 5 1600 AF 

2. Дъно MSI B450M PRO-VDH MAX - тук не съм много сигурен в избора си , по-скоро избрах MSI , защото имат някаква оферта точно сега - Линк

3. Deep Cool MATREXX 55 V3 ADD-RGB - Линк

4. Рам  - тук искам да ви попитам как ще е по-удачно да взема 2х8гб или една плочка 16 гб . Иначе за сега съм се спрял на тези .

Бюджета съм си определил за тези компоненти да е не повече от 650лв. А малко по-натам съм обмислил да сложа и една 1660-ка към конфигурацията.

п.с Коя фирма предлага сглобяване на части  и дали в моя случай ще се навият да сглобят половин конфигурация ..

Памет си вземи поне 2 плочки, процесора е много по-производителен в двуканален режим. Ако вземеш една и после решиш да добавяш втора, я има такава, я не, като по-вероятно е да няма и ако вземеш различна марка/модел, може да се получи несъвместимост или да не можеш да ги подкараш на висока честота. 16 GB са предостатъчни за всяка игра и за почти всичко и в близко бъдеще едва ли ще се променят нещата, има хора, които в момента се справят с всичко и с всяка игра с 8 GB RAM. Дъното колко да е на промоция, има и по-ниски цени:

https://www.pazaruvaj.com/dynni-platki-c3128/msi/b450m-pro-vdh-max-p503754259/

Фирми колкото искаш:

http://nikem-bg.net/magazin.php?search=CPU - сглобяването е безплатно

http://www.vario.bg/komponenti - тези искат някаква сума, май е 40 лв.

Памет: https://www.vario.bg/teamgroup-t-force-vulcan-z-dimm-kit-16gb-tlzrd416g3200hc16cdc01

• Автор

Благодаря , а в Никем-а видях , че r5 1600 е само един дали е стария или новия обаче не ми стана ясно.

Стар едва ли ще намериш някъде, освен ако не е втора употреба. Във връзката на процесора има опция за запитване, имат и телефони.

• Автор

Ок , благодаря да приемам значи че горе долу нещата които съм си наумил са добре съчетани ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.