Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Единица на заделяне

Featured Replies

Здравейте ! 

Не можах да преценя дали въпроса ми е за тема ОС или хардуер. Ако съм сгрешил, моля преместете го в съответния раздел. Става дума за т.н. Размер на единица на заделяне. При диск F и E ми дава осем опции, обаче при двата диска опцията по подразбиране е различна. При външен хард диск ми дава пет опции, като тази по подразбиране съвпада с на диск E.  Интересуват ме следните въпроси. Коя опция за какви цели е подходяща ?  Вероятно по - малките стойности за добри за едно, а големите за друго. Защо на E и  F стойностите по подразбиране са различни ? Как ОС решава, коя стойност по подразбиране е подходяща, след като ОС не знае, какво ще се записва на диска. Защо на външния хард диск опциите са по - малко: пет, а не осем ?  Търсих в интернет отговори на тези въпроси, но не намерих нищо удовлетворяващо. Ако някой реши, да загуби пет минути, ще се радвам да чуя мнението му.

asqert.jpg

aswerde.jpg

• Автор

Аз го четох това вече, ама няма отговор на нито един от моите въпроси. Благодаря все пак.

Raze, не знам защо снимките ми излизат такива от известно време насам. По - рано много добре се показваха.

преди 4 минути, tulski написа:

Raze, не знам защо снимките ми излизат такива от известно време насам. По - рано много добре се показваха.

Защото са сложили във форума автоматично преоразмеряване при качване, ако са по-големи от даден размер. Качвай скрийншот само на важния прозорец, а не на целия десктоп.

По темата:

Най-добре го оставѝ както е, и не го мисли. Принципната идея е, че ако работиш с много малки файлове, по-малката единица би ти помогнала да спестиш място. И обратно, при много големи файлове, по-голямата единица би допринесла за бързодействието на системата ти. На практика мисля, че няма да усетиш някаква сериозна разлика.

• Автор

Много благодаря RudeBoy  и Raze за полезната информация. Успешна Гергьовска вечер.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.