Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Запис на вокали в домашни условия

Featured Replies

Здравейте,

пусках тема за запис на цигулка, за отговорите на всички участвали - голямо благодаря, но имам запитване и за запис на вокали, защото не е същото като инструмент, особено цигулка.

Отновно какво е необходимо, за да се запише в домашни условия на лаптоп, говоря за техниката. Да кажем, че помещението ще се намери да е възможно най-подходящо. Например сетъпа:

- микрофон:

по-добре ли е да са два микрофона, за стерео запис, или един е достатъчен?

какъв да бъде като тип (кардиоден, кондензаторен, лентов, диманичен т.н. по характеристики) - кой е най-подходящ вид мик за запис на вокали

- поп-филтър

има ли нещо важно тук, с което трябва да се съобрази човек

- Професионални шумоизолирани кабели

не се сещам нещо тук

- Аудио интерфейс като

https://www.presonus.com/products/firestudio-mobile?fbclid=IwAR0AslDl1gBYZcu6-UgdChJDojXkGvVCSpFkvbpolWwvpHI-ktQWc4BwOCY

за връзка с лапропа - тук е тънкият момент как да се свърже с лапропа целият сетъп о най-правилният начин

- Софтуер за записване (може и безплатното Audacity) - или ако някой има друга идея

Заб.: Ако лаптома няма вход, ОК ли е и USB интерфейса за връзка - т.е. кой интерфйс ще вади най-добро качество на звука?

И в заключение, ако искаме да запишем и видео, за да се качи като клип в youtube, може ли някой да предложи подходящ софтуер за сглобяване на аудиото с видеото, по възможност безплатен.

Благодаря сърдечно за подкрепата, ако някой има и друго предложение, ще се радвам да го чуя. Важно е техниката да извлече максимално правилно вокала.

1. За запис на цигулка и какъвто и да е инструмент микрофона се поставя върху самия инструмент(изключение правят пияна, рояли и други подобни обемни инструменти, но и за тях си има особености).
2. Да вържеш лаптоп или компютър директно през микрофона е най голямата глупост която можеш да сътвориш.
Това се прави със специални техника и софтуер през USB порта, защото свързването директно през микрофона е равно на това някой да ти крещи постоянно от упор в ухото, сещай се какъв запис ще излезе.
3. Джаджата която си дал е за вокали не за музикални инструменти.

И НАЙ ВАЖНОТО - Ако нямаш добра акустика забравяй за всичко. За целта ти трябва подходящо помещение без много ъгли, подходящо като сила и размери озвучение и естествено добра подредба на озвучението.

Специално за цигулките можеш да прочетеш повече и тук : https://audiowizz.store/article/kak-da-ozvuchim-cigulka-s-dpa-microphones

П.П.
Ако си решил да правиш конкуренция на лорд Винетейро да ти кажа че ще ти е трудно.

• Автор
на 11.08.2020 г. в 17:34, JKirilov написа:

Ако беше звъннал на оня телефон, никога нямаше да имаше повече въпроси. Но дори не благоволи да се обадиш...

Здравейте,

Аз съм помолил за съдейсвтие и мнения, не съм поемал обещания да приемам услуги, така че мисля всичко е в реда на нещата. Благодаря на всички, които са ми помгнали по един или друг начин. + това не съм аз човека, който ще записва, и това има значение.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.