Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с LimeWire

Featured Replies

Здравейте! Днес си изтеглих LimeWire 4.12.6. Проблема ми е следния: намирам си песен с търсачката, натискам download и нищо не се случва - просто си седи, все едно нищо не съм натискал. В същото време гледам, че другите могат да теглят неща от мен ohmy.gif Дали трябва да се направят някакви допълнителни настройки или нещо друго....?

Благодаря предварително за отговорите.

Виж в настроиките.

Аз преди имах такъв проблем обаче с DC++ направих там една опция и сичко се оправи (не си спомням коя , a и вече не използвам DC- то). Не съм работил с тази програма LimeWire , но виж ако има някаква опция dowload или нещo подобно пробваи дали ще стане.

Може от този, който си се опитам да дръпнеш нещo фаила да е бил развлен или в този момент позволените от него мах хора, които могат да дърпат да са били пълни . И затова да не ти е изпидало че не го сваля.

Ти задал ли си каде да ти се записва сваленото от програмата?

Сигорно има някаква опция която позволява dowload.

• Автор

Ами пробвах с различни файлове, но все едно и също sad.gif Трябва да ми записва свалените неща в C:\ downloads, но там няма нищо. Ще се поровя по настройките и дано нещо стане :)

Я дай един скреин шот на настроиките. Да ги видя.

Ами пробвах с различни файлове, но все едно и също sad.gif Трябва да ми записва свалените неща в C:\ downloads, но там няма нищо. Ще се поровя по настройките и дано нещо стане :)

Bozko при мен програмката си работи много добре още от самото начало, без никакви настройки. Разбира се аз съм ги направил в последствие и за сега нямам проблеми.

Успех

• Автор
Я дай един скреин шот на настроиките. Да ги видя.

untitled.JPG

untitled2.JPG

• Автор

Урааааааа стана :) Не знам как се получи, но пипнах от всички настройки по малко и вече мога да свалям :wors: Благодаря на писалите в темата :wors:

• 1 година по-късно...

Аз също имам проблем с тази програма.

След като я инсталирах, декстопа ми извъднъж започна да премигва и explorer.exe файла се самоизключва!

И трябва да го извиквам ръчно от task manager-a. Отворя ли ръчно един екслорър, след премигването се

самозатваря и нищо. Флопито пречегрътва и дава следният надпис:

Windows - No Disk

(Бял хикс в червена кръгла иконка): Exception Processing Message c0000013 Parameters 75b6f7c 4 75b6f7c 75b6f7c

Интересното е, че мога да си отварям програми и те не угасват, както сега съм отворил Firefox и ви пиша за проблема.

Обаче десктопа ми изчезна. И това стана днес сутринта като я инсталирах тази програма.

Някой да има идея от какво може да е причинено това!?

------------------------------------------------------------------------------------------------

Така, понеже се оказа, че проблемът е във вирусна .dll-ка и един троянец, намиращи се в system32 папката на Windows,

чието лошо поведение се изразяваше в това "да ми убиват" explorer.exe процеса и да не мога да си го отворя, си

реших проблема по следният начин:

1. Инсталирах една малка, две свръх малки антивирусни програми VundoFix и Dr.Web и с тяхна помощ

открих двата проблемни файла в system32 папката на Windows.

За ваше сведение нито Kaspersky нито NOD32 ги откриха, макар че ги бях настроил до дупка да търсят и, забележете,

чаках ги около 4 ча̀са да проверят компа... и нищо! А тези две малки програмки откриха проблема за по-малко от 5 минути!!!

- за тези които се запитват как така съм ги инсталирал, като нямам функциониращ експлорър?!

ами лесно: старата комбинация Ctrl+Alt+Del работеше и си извиках Task Manager-a чрез нея.

Оттам си стартирвах Firefox-a и мениджъра му за сваляне на файлове вършеше страхотна работа за сваляне на

програмките и директното им стартиране за инсталация!

2. Те откриха проблема, но не го отстраниха. Може би защото Dr.Web всъщност не е безплатна, а само направи

безплатна консултация и трябваше да се допитам до личния си лекар за направление, сиреч - до себе си!

3. Нямах десктоп, нямах explorer, но старата комбинация Ctrl+Alt+Del работеше и си извиках Task Manager-a чрез нея.

От него ръчно стартирах (чрез File -> New Task) Notepad.exe и му дадох на Notepad-а да отвори някакъв файл.

Промених го на търсене за All Files и започнах да търся проблемните файлове в system 32 папката.

Намерих ги, маркирах ги и Shift+Del, но това не помогна, защото ми каза, че се използвали от някаква програма

и ала-бала познатите глупости.

4. Инсталирах друга малка програмка наречена Unlocker, която "отключва" процеси ползващи се в момента от комютъра;

по-скоро от паметта му и ресурсите му като цяло. Маркирах проблемните файлове и с десен бутон -> Unlocker

(инсталацията на Unlocker позволява да интегрирате програмата в контекстното меню на десния миши бутон!).

Това обаче също не помогна по една или друга причина, затова както стоях така безмълвен и вече позеленял от яд,

маркирах всички процеси в прозорчето на Ulocker-a и им дадох Unlock. Това предизвика появата на едно прдупреждение,

което казваше, че системата се подготвя за Shut-down и че е станало някакво критично събитие и секундите почнаха да

намаляват като във холивудкси бозав екшън. Както бях отключил всичките порцеси и гледах "бомбата с часовниковия

механизъм" "да тиктака" в countdown (отброяване), веднаха както бях отворил прозреца за отваряне на файловете към

Notepad там виждах проблемните файлове по най-бързия начин ги маркирах и им дадох Shift+Delete.

изчезнаха от списъка на файловете в system32 папката и в този момент секундите бяха свършили, системата угасна или

по-скоро се саморестартира.

5. След рестарта всичко си работеше като по мед и масло.

Благодаря за това, че прочетохте моите проблеми и лаишките решения, с които се опитвам по неволя да ги решавам.

П.П. Чудя се какви бяха тия програми Kaspersky и NOD32, защото аз от вече година и нещо не позлвам такива,

но бях длъжен да се допитам и до тях заради репутацията им.

Редактирано от adXok (преглед на промените)

Благодаря за вниманието!

Ами те тези вирусни .dll са си дошли с програмата limewire,виж и лиценза е adware.

Това ми е до болка ясно, нали за това и темата е тук имаенно в "Проблем с Limaware".

проблемът е, че тези .dll-ки ми загубиха цяла вечер и нощта, а проблемът е бил от сутринта.

И все пак чудно е защо Kaspersky и NOD32 се изложиха така. А онези две нямащи и по 1 MB програмки

хванака причината за неспособността explorer.exe да функционира като си му е отредено!? Един вид вирус.

И така си го определиха двете миниатюрни антивирусни, а Kaspersky и NOD32 мълчаха и ми загубиха 5 часа!

Затова съм и без антивирусни от толкова време насам.

И се справям сам.

Аз също имам проблем с тази програма.

След като я инсталирах, декстопа ми извъднъж започна да премигва и explorer.exe файла се самоизключва!

И трябва да го извиквам ръчно от task manager-a. Отворя ли ръчно един екслорър, след премигването се

самозатваря и нищо. Флопито пречегрътва и дава следният надпис:

Windows - No Disk

(Бял хикс в червена кръгла иконка): Exception Processing Message c0000013 Parameters 75b6f7c 4 75b6f7c 75b6f7c

Интересното е, че мога да си отварям програми и те не угасват, както сега съм отворил Firefox и ви пиша за проблема.

Обаче десктопа ми изчезна. И това стана днес сутринта като я инсталирах тази програма.

Някой да има идея от какво може да е причинено това!?

------------------------------------------------------------------------------------------------

Така, понеже се оказа, че проблемът е във вирусна .dll-ка и един троянец, намиращи се в system32 папката на Windows,

чието лошо поведение се изразяваше в това "да ми убиват" explorer.exe процеса и да не мога да си го отворя, си

реших проблема по следният начин:

1. Инсталирах една малка, две свръх малки антивирусни програми VundoFix и Dr.Web и с тяхна помощ

открих двата проблемни файла в system32 папката на Windows.

За ваше сведение нито Kaspersky нито NOD32 ги откриха, макар че ги бях настроил до дупка да търсят и, забележете,

чаках ги около 4 ча̀са да проверят компа... и нищо! А тези две малки програмки откриха проблема за по-малко от 5 минути!!!

- за тези които се запитват как така съм ги инсталирал, като нямам функциониращ експлорър?!

ами лесно: старата комбинация Ctrl+Alt+Del работеше и си извиках Task Manager-a чрез нея.

Оттам си стартирвах Firefox-a и мениджъра му за сваляне на файлове вършеше страхотна работа за сваляне на

програмките и директното им стартиране за инсталация!

2. Те откриха проблема, но не го отстраниха. Може би защото Dr.Web всъщност не е безплатна, а само направи

безплатна консултация и трябваше да се допитам до личния си лекар за направление, сиреч - до себе си!

3. Нямах десктоп, нямах explorer, но старата комбинация Ctrl+Alt+Del работеше и си извиках Task Manager-a чрез нея.

От него ръчно стартирах (чрез File -> New Task) Notepad.exe и му дадох на Notepad-а да отвори някакъв файл.

Промених го на търсене за All Files и започнах да търся проблемните файлове в system 32 папката.

Намерих ги, маркирах ги и Shift+Del, но това не помогна, защото ми каза, че се използвали от някаква програма

и ала-бала познатите глупости.

4. Инсталирах друга малка програмка наречена Unlocker, която "отключва" процеси ползващи се в момента от комютъра;

по-скоро от паметта му и ресурсите му като цяло. Маркирах проблемните файлове и с десен бутон -> Unlocker

(инсталацията на Unlocker позволява да интегрирате програмата в контекстното меню на десния миши бутон!).

Това обаче също не помогна по една или друга причина, затова както стоях така безмълвен и вече позеленял от яд,

маркирах всички процеси в прозорчето на Ulocker-a и им дадох Unlock. Това предизвика появата на едно прдупреждение,

което казваше, че системата се подготвя за Shut-down и че е станало някакво критично събитие и секундите почнаха да

намаляват като във холивудкси бозав екшън. Както бях отключил всичките порцеси и гледах "бомбата с часовниковия

механизъм" "да тиктака" в countdown (отброяване), веднаха както бях отворил прозреца за отваряне на файловете към

Notepad там виждах проблемните файлове по най-бързия начин ги маркирах и им дадох Shift+Delete.

изчезнаха от списъка на файловете в system32 папката и в този момент секундите бяха свършили, системата угасна или

по-скоро се саморестартира.

5. След рестарта всичко си работеше като по мед и масло.

Благодаря за това, че прочетохте моите проблеми и лаишките решения, с които се опитвам по неволя да ги решавам.

П.П. Чудя се какви бяха тия програми Kaspersky и NOD32, защото аз от вече година и нещо не позлвам такива,

но бях длъжен да се допитам и до тях заради репутацията им.

Поздравления adXok!По нестандартен начин си разрешил проблема!

Аз също не ползвам вече Касперски и Нод..Нещата са се променили много...

Имам въпрос към теб:

Случвало ли ти се е пак да влезе вирус на това място,и как ще се разреши подобен проблем,ако не стигне времето за което споменаваш- в един наистина увлекателен стил!

Откри ли някоя ефективна -друга програма?Благодаря за вниманието!

Нямам идея как и защо влизат вируси.

Вярно е че съм си туикнал Уиндоуса доста старателно, особено за излишни услуги, които Майкрософт са счели,

че трябва да ми вървят с неговата прясна инсталация. Всъщност съм забранил абсоютно всичко което не ползвам

по принципа проба грешка. Просто не мога да науча само по съкращенията дадена услуга за какво е.

За пръв път от толкова време ми се случва да имам такъв макар и не толкова сериозен проблем, откакто съм зарязъл

употребата на постоянен антивирусен мониторинг върху системата ми, което адски я вмързеляваше и вмудняваше.

Разбира се има със сигурност и по-коварни вируси, а не такива които само ти прекратяват експлорера.

Сега като се замисля колко мощно оръжие е самия таск-мениджър или дос-промпта (който аз не владея засега, макар

че съм имал известни съпрокосновения с него като много малък на Правец 8 и Правец 16, които не са същите като

в Уиндоус, но леко подобни малко или много), си мисля, че някой вирус който да спре и тяхната работа би било

адкси пагубно за изчистването на системата. Предполагам че има и такива вируси, които съвсем унищожават дадени

типове данни или файлове по тяхното разширение или предназначение, те със сигурност са по-опасни и може би

най-доброто лекарство тогава е да се гаси компа моментално (поне да не се изтрива информацията, ако това иначе става под

действие на вируса), пък за повторното му стартиране да се търсят заобиколни пътища през дос или други... нямам идея как

се спрявят хората със наистина сериозните вируси в системите си.

Специално за такъв тип "червеи" ли са, тройски коне ли са, недай боже вируси да са, малко отстрани си реших проблема, по

заобиколен път и действах на момента. Ако бяха повече опасните файлове и времето според отброяването не ми стигнеше,

предполагам, че би могло да се изчистват един по един, ако са на различни места или раздалечени в списка на някоя директория.

Просто веднъж разпознати като опасни файлове (стига да не се самоклонират на много места при всеки рестарт) от някои

помощни програми, като при мен бяха именно VundoFix и Dr.Web, стъпките с таск-мениджъра, отключването на процесите и

рестартирането би могла да се повтаря, пак казвам, стига след всеки рестарт, самия вирус да не прави клонинги на себе си на различни места. Това би било доста коварно от негова страна и щом аз си го мисля, сто процента някой гамен с програмистски

възможности се е сетил също. Така че спасение няма от злонамерените хора, дори само за шега да го правят.

• 9 месеца по-късно...

Надявам се някой да отговори тук, за да няма нужда от нова тема sad.gif

След като съм изтеглила торрент файл, как да го сийдна с лаймуайъ¿

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.