Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 не зарежда, появява се син екран unmountable boot volume

Препоръчан отговор

Здравейте на стария ми компютър  с windows 7 се появи странен проблем.Проблемът е следния: когато реша да пусна компютъра се появява син екран unmountable boot  volume. И не може да зареди. Въпроса ми е харда ли си е заминал или може с преинсталация да мина.Иначе си влиза в биос но сф8 не мога да го пусна под сафе мод.Може ли да ми помогнете.Благодаря

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако  не влезе под Safe mode with command prompt ще трябва да заредиш машината от инсталационен диск/флашка и от там да стигнеш до Comand prompt.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, darkvectra написа:

не ме пуска в сафе мод с ф8 да не  би да е защото клавиатурата ми е усб

Тия неща ставаха преди 15 години.

Правил ли си ъпдейти на ОС?
Чаркове нещо сменял ли си?
Щото тая грешка основно от такива действия се случва.

Гледай горе видеото, ше ти дам и линк с описаните команди, идеята с диск на ОС за да стигнеш до CMD е добра, другия вариант е с няколко рестарта да стигнеш до boot менюто.

https://www.wondershare.com/fr/computer-problems/unmountable-boot-volume-error-in-windows-10.html

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами пробвай го през менюто на нова иснталация какво ще ти каже, ако се намръщи нещо значи проблема ще да е харддиска/SSD-то, ако ли не, влизаш в CMD от там и пробваш с дадените команди като ги преписваш дословно с главните букви и т.н.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако ползваш cmd през инсталатора трябва да провериш коя е буквата на дела с Windows папката.
Изпълни в cmd следната команда:
mountvol

Snap3.png

Изпълни командата(пример) (низът {dd3ddd3d-0000-0000-0000-101600000000} се маркира и копира от предходната команда):
chkdsk "\\?\Volume{dd3ddd3d-0000-0000-0000-101600000000}" /f /r

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

След като

преди 1 час, darkvectra написа:

Иначе си влиза в биос

почни от там Ред на Boot, какви дискове/устройства вижда...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...