Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за 27" монитор

Препоръчан отговор

Здраейте. Може ли да ми препоръчате монитор за 1440p 144hz , ще се ползва за гейминг и ровене в нета. Държа да е IPS , но понеже не разбирам тези AMD freesync или NVidia freesync опции затова се допитвам до вас. Картата в момента е EVGA 1060 6gb , но ще купувам Nvidia 3070/80 или Амд 6800/xt когато ги има налични. Бюджета ми е до около 1200лв. Въпроса е дали си заслужава 2к монитор или 4к монитор до тези пари ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Антон Кръстев написа:

Здраейте. Може ли да ми препоръчате монитор за 1440p 144hz , ще се ползва за гейминг и ровене в нета. Държа да е IPS , но понеже не разбирам тези AMD freesync или NVidia freesync опции затова се допитвам до вас. Картата в момента е EVGA 1060 6gb , но ще купувам Nvidia 3070/80 или Амд 6800/xt когато ги има налични. Бюджета ми е до около 1200лв. Въпроса е дали си заслужава 2к монитор или 4к монитор до тези пари ?

Закономерностите са следните:

- 1440p в/у 27" IPS(144-165Hz) - оглеждаш се за моделите, които използват новите Нано IPS дисплеи на LG. А такива се вграждат примерно в: 27GN850, VG27AQ, Omen 27i и още много други, но тук давам тези 3 модела като нивелир. Средната цена в България е приблизително 1К, но HP-то може да се намери и за около 800, което не е лошо предложение. Аз лично бих се насочил към този модел

- имаш вариант за ултраширок екран, но за тази цена ще трябва да се примириш с 3440x1440(75Hz). За 100, 120Hz от този вид цената скача

- 2160p има отлични предложения за тези пари(60Hz), но щом ще гледаш напред препоръчвам да се насочиш към тази резолюция на 144Hz and beyond, но цените не са добри на този етап. Пример е 27GN950.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, цър-вул написа:

2.17 Желателно е да се въздържате от обширни цитати на друг език, освен българския. Ако смятате, че информацията, съдържаща се в чуждоезичен цитат е ценна за потребителите на форума, добре е да го преведете.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

СЯ, не разбирам злобата ти към мен, ама ще го преместя в другия крачол!
Добре е ти са се научиш що е това "цитат". Публикуването на линк не е цитат.
И  понеже си  много начетен - да ти припомня и т.2.9:

Цитат

2.9 Не е желателно публикуването на коментари, в които се критикуват други потребители за неспазване на правилата, както и за техния правопис. За тази цел ползвайте бутона "Докладвай", намиращ се под всеки един пост. Използвайте тази функция САМО, за да докладвате за съдържанието на дадено съобщение, което според Вас трябва да бъде модерирано

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, Jorge написа:

Закономерностите са следните:

- 1440p в/у 27" IPS(144-165Hz) - оглеждаш се за моделите, които използват новите Нано IPS дисплеи на LG. А такива се вграждат примерно в: 27GN850, VG27AQ, Omen 27i и още много други, но тук давам тези 3 модела като нивелир. Средната цена в България е приблизително 1К, но HP-то може да се намери и за около 800, което не е лошо предложение. Аз лично бих се насочил към този (....)

..... някога пипал ли си ги тия монитори, че съм сменил точно 3 наноИПС 1440п 144хц модела с такава матрица, и двете ревизии

- Vg27AQ е практически неизползваем на нисък фпс и опресн. честота, защото под 100Hz има зверски overshoot

- - досега един от читавите с втората ревизия на матрицата : S2721DGF

.... с отстъпка са 810 лева, а в сравнение с Lg има добро обиране на отраженията, добра стойка, без много отечки от панела от това, което съм видял

... бтв цени 1000 лева за масовите 1440п 144хц .. отдавна паднаха повечето

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, arestant написа:

някога пипал ли си ги тия монитори

Тези 3 модела, които съм дал за пример съм ги пипал и не само. 950-та не съм все още. За цените не виждам смисъл от твоя коментар, защото пишеш за масови модели. Обаче не разбрах две неща:

- каква е причината да смениш 3 модела от тази нова технология

- какво означава "отечка от панела"? Странно изписване за тази област от технологиите.

П.П. Повечето съвременни монитори(с гейминг насоченост) имат калпави и грозни стойки, както и шасита. Новите Dell-ве не правят изключение. В грозотията.:D 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 часа, Jorge написа:

- каква е причината да смениш 3 модела от тази нова технология

- какво означава "отечка от панела"? Странно изписване за тази област от технологиите.

П.П. Повечето съвременни монитори(с гейминг насоченост) имат калпави и грозни стойки, както и шасита. Новите Dell-ве не правят изключение. В грозотията.:D 

- причината Леново y27Q -купен заради металната стойка, сблъсках се с проблема с черни екрани с карта 1080.., има теми по казуса ...... поне след калибриране вадеше добро сргб, ЛГ 27гл850 страшен глоу, смениха ми бройка и втората такава, гадни отражения от покритието, стойката не струва въобще, няма въртене .... след като взех 27ГЛ83 и то заради сргб присета (усб хъб си имам) съм ползвал и гн850 с новата матрица, всичко дотук важи и за него, глоуът пак беше трагичен ... и сега мога вечерна снимка на черен екран да направя за глоу

- S2721DGF същия човек го ползва, който беше с vg27AQ, но се връзва и на 60Хц, а там асуса беше зле, ... поне на цветове почти няма забележки, Дела тая бройка е без проблеми с бледи пиксели, което го имаше в доста бачове, иначе 4 усб-та, пълна ергономия на стойката ..... отзад си е грозна ако няма да я гледаш ..поне не е паянтовото ЛГ

- отечка наричам -blb , не ангажирам никого с  това

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, arestant написа:

- причината Леново y27Q -купен заради металната стойка, сблъсках се с проблема с черни екрани с карта 1080.., има теми по казуса ...... поне след калибриране вадеше добро сргб, ЛГ 27гл850 страшен глоу, смениха ми бройка и втората такава, гадни отражения от покритието, стойката не струва въобще, няма въртене .... след като взех 27ГЛ83 и то заради сргб присета (усб хъб си имам) съм ползвал и гн850 с новата матрица, всичко дотук важи и за него, глоуът пак беше трагичен ... и сега мога вечерна снимка на черен екран да направя за глоу

- S2721DGF същия човек го ползва, който беше с vg27AQ, но се връзва и на 60Хц, а там асуса беше зле, ... поне на цветове почти няма забележки, Дела тая бройка е без проблеми с бледи пиксели, което го имаше в доста бачове, иначе 4 усб-та, пълна ергономия на стойката ..... отзад си е грозна ако няма да я гледаш ..поне не е паянтовото ЛГ

- отечка наричам -blb , не ангажирам никого с  това

За черните екрани не съм се интересувал специално за този монитор(Леново), но принципно 10-та серия имат проблеми с такъв тип монитори(с опресняване над 144Hz), особено при активирана адаптивна синхронизация. Инак абсолютно всички матрици(IPS, VA) имат тези "утечки"(минимизирани при тестови образци за медиите), но в различна степен. Аз лично не мисля, че това е някакъв проблем, защото много рядко при специфични условия може да се появат пречки. Не знам ти с какво точно се занимаваш, но този IPS glow не би трябвало да ти създава проблеми в работа и игри примерно.

Ако само си тестваш - безсмислено е(цък).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, Jorge написа:

За черните екрани не съм се интересувал специално за този монитор(Леново), но принципно 10-та серия имат проблеми с такъв тип монитори(с опресняване над 144Hz), особено при активирана адаптивна синхронизация. Инак абсолютно всички матрици(IPS, VA) имат тези "утечки"(минимизирани при тестови образци за медиите), но в различна степен. Аз лично не мисля, че това е някакъв проблем, защото много рядко при специфични условия може да се появат пречки. Не знам ти с какво точно се занимаваш, но този IPS glow не би трябвало да ти създава проблеми в работа и игри примерно.

Ако само си тестваш - безсмислено е(цък).

.... при дропове на кадрите, активна синрхонизация само с този монитор имах главоболия с черни екрани, примигване .... картата после я смених с 5700, но вече го нямах леновото за тест

- отечките не трябва да присъстват в този клас монитори , затова ги коментирам.. те за разлика от глоуа който е характерен за ипс се диктуват и от дизайна и QC...добре вече поне слагат слим безел и от там се обират някои проблеми, но конкретно тези нано ипс матрици като глоу са много зле, blb почти не съм забелязвал

- някои брандове реализират по-добре покритието против отблясъци, специално по-добре от ЛГ ... то глоу сам по себе си не е толкова трагичен, но в комбинация с това и в светла среда и в тъмна се получават неприятни отражения или избледнпване, изкривяване на цветовете.. ъглите на видимост също страдат повече, най-вече по вертикалата

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...