Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаптопа ми цъка и ми показва No Bootable Device

Featured Replies

Пускам лаптопа Acer Aspire es 15-531 и показва се логото и започва да цъка и показва NO BOOTABLE DEVICE insert boot disk enter any key натискам някой клавиш ENTER пак ми го показва. Аз си изтеглих Windows 7 на диск пуснах го тръгна и като стигна да изберем на кой диск да се инсталира windows 7 и не ми показваше никакъв диск. Дали цъка хард диска или нещо друго. И така има ли сервизи за втора употреба хард дискове или може ли да се ремонтира този хард диск.

Сменяй диска. Втора употреба ако вземеш и е без гаранция, може пак да стане същото след някой ден/седмица/месец. Най-добре едно SSD според бюджета.

Сменяй диска. Втора употреба ако вземеш и е без гаранция, може пак да стане същото след някой ден/седмица/месец. Най-добре едно SSD според бюджета.

Веднага - смяна? Без никаква диагностика в сервиз?
Ти да не продаваш дискове?
Като гледам нивото на питане (обясняване) - не бих му дал да смени и лампа („крушка”)!
Едно ССД 250 гб ще му върши работа , ако е само за нет и филми.

И 128 GB ще върши работа, че и по-малък … ако намери.
преди 5 часа, jhoro написа:

Веднага - смяна? Без никаква диагностика в сервиз?

Каква диагностика, след като диска не се разпознава, не се вижда и от инсталатора и трака? Ще го отворят да го ремонтират ли?

Евентуално може да се влезе в BIOS и да се види и там дали се разпознава, както и да се тества на друга машина, но според мен е безсмислено и резултата няма да се промени.

@jhoro Някои неща са не просто очевидни а очеизвадни. Питащия е дал достатъчно информация за диагностициране на проблема и отговора на @Raze е почти безусловно правилен.

P.S. Коментарите колко голям диск би му стигнал са съвсем идиотски при положение че не знаете за какво се ползва машината.

преди 8 часа, jhoro написа:

И 128 GB ще върши работа, че и по-малък … ако намери.

Ще намери ама я си представи ако слага някоя по нова версия на Уин ще заеме половината място + с актуализациите и ако използва тежък софтуер като фотошоп дали ще му е достатъчен ?

преди 21 минути, adersa написа:

някоя по нова версия на Уин ще заеме половината място 

Я пак?!?... :cantbelieve: Коя е тая нова версия, дето заема половината на 128GB? 

преди 5 часа, rostislaf написа:

@jhoro Някои неща са не просто очевидни а очеизвадни. Питащия е дал достатъчно информация за диагностициране на проблема и отговора на @Raze е почти безусловно правилен.

Да, ама ... „ПОЧТИ“!

Само като прочетох, че „лаптопа цъка ...“ - разбрах, че инфото на питащия е много съмнително. А и прикачения „клип“ - само реклама на Acer!
Сетих се за вица - „Милиционер проверява кибритени кутии. Взима една, държи я до ухото си и ... си клати главата. Мисли - „празна е“, хвърля я и взима следващата!“

преди 6 часа, Raze написа:

Каква диагностика, след като диска не се разпознава, не се вижда и от инсталатора и трака?

А ти ... как чу, че трака?
Може причината да е другаде.

Цитат

Обажда се един на съпорта и казва:
- Не ми работи компютъра.
- А включен ли е в контакта?
- Не мога да видя добре под бюрото, че тока спря.

преди 2 часа, jhoro написа:

Да, ама ... „ПОЧТИ“!

Само като прочетох, че „лаптопа цъка ...“ - разбрах, че инфото на питащия е много съмнително. А и прикачения „клип“ - само реклама на Acer!
Сетих се за вица - „Милиционер проверява кибритени кутии. Взима една, държи я до ухото си и ... си клати главата. Мисли - „празна е“, хвърля я и взима следващата!“

А ти ... как чу, че трака?
Може причината да е другаде.

Разбирам че ти е скучно и си търсиш нещо за което да философстваш, но тази тема определено не е твоята.

По принцип не отговарям на тролове а ти се държиш до голяма степен като такъв, но понякога не изтрайвам. 

преди 4 минути, rostislaf написа:

Разбирам че ти е скучно и си търсиш нещо за което да философстваш, но тази тема определено не е твоята.

По принцип не отговарям на тролове а ти се държиш до голяма степен като такъв, но понякога не изтрайвам. 

Заяждаш ли се или си приказваш ...

Казах на Raze, да не го праща директно в магазина. Първо в сервиза да проверят - може и елементарна причина да има. Магазините няма да избягат.
Щото питащия така обяснява ... Пък и не съм „врачка“ - да гадая дистанционно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.