Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

огромно ли е значението на волтажа и ампеража на новите зарядни TYPE C за лаптоп ?

Препоръчан отговор

Здравейте , 
по-новите модели и по-скъпите лаптопи са със зарядно тип TYPE C 
Та въпроса ми е : във всичките влиза букса Тайп Си , ОК  , но волтажа и ампеража е различен . 
При по-старите моделите ампеража и волтажа не винаги е важнен , +/- 1.2.3 волта не е проблем , 
при ампеража това е колко по-бързо да зареди батерията . 
Ако лаптопа ми е "hp" и иска 3 ампера а аз му пусна 5 ампера - проблем ли е ? 
Ако иска 30 ватово захранване а аз му сложа 90 ватово - проблем ли е ? 

ииии има ли универсални Тайпс Си зарядни ? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма как „да му пуснеш” по-висок ток - може да подадеш по-високо напрежение. Което не е добра идея.
Ако захранването е с малка мощност - ще протече малък ток. Щото няма вътък!
Ако е по-мощно - лаптопа „ще си вземе” колкото му трябва.

Ако ще - 200 ватово захранване да ползваш - все тая. Просто адаптера ще се товари по-малко.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Dimbi Il написа:

Ако лаптопа ми е "hp" и иска 3 ампера а аз му пусна 5 ампера - проблем ли е ? 

С метлата ли ще му ги сметеш? Ток си консумира, колкото му трябва. @jhoro, по-горе е написал - важно е напрежението да е правилното.

преди 3 часа, Dimbi Il написа:

има ли универсални Тайпс Си зарядни

Всички Type C са универсални! Но с различна мощност. Ако захранването е по-маломощно, няма да може да захрани лаптопа и е възможно да изгори от претоварване.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...