Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Счупен порт на вътрешен хард диск на лаптоп - възможна ли е смяна или оправяне?

AnnieBro

Препоръчан отговор

Здравейте! От вчера имам изключително разстройващ проблем и той е, че на дънната платка на лаптопа ми се счупи порта за вътрешния ми хард диск и вече лесно може да се каже, че нямам работещ лаптоп - не мога да го стартирам въобще и нямам достъп до изключително важни за мене файлове. Някой има ли представа дали сервиз би могъл да го смени и/или да го оправи по някакъв начин? Защото предполагам смяната на цяла платка ще излезне изключително скъпо (не съм изцяло наясно) и не мога да отделя много голяма сума (200+ лева) в момента. Някой от вас знае ли доверен сервиз в София, който е възможно да се справи с проблема? Чувала съм, че има много измамници по сервизите, които си взимат здрави части от машините за оправяне и ги заместват със стари и/или неработещи и това е също нещо, което искам да избегна. Лаптопът е Acer Aspire 7 и е извън гаранционен от август. Какъвто и отговор или мнение ми дадете, много бих се зарадвала да го чуя!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Диска може да се сложи в чекмедже или да се ползва преходник sata/usb и така да се извади информацията, както и да се закачи на друг компютър. Лаптопа трябва да има m.2 порт, на който се слага SSD и пак да се ползва. Иначе без да се погледне в някой сервиз не може да се каже със сигурност какво е счупено и какво може да се направи по въпроса. Може да се обърнеш и към някой от гаранционните сервизи за извънгаранционен ремонт, пише ги в гаранционната карта или на сайта на acer. Иначе дори и да е в гаранция машината, пак ще си платиш за ремонта, това е извънгаранционен проблем.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Кой точно модел на Acer Aspire 7? Ако не е някой много стар, новите имат M.2 слот за SSD, а и сата порта на харда не е директно на дъното, а е на кабелче и лесно се сменя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, AnnieBro написа:

Някой от вас знае ли доверен сервиз в София, който е възможно да се справи с проблема? 

Аз знам:

Мост компютърс

тел.: 0700 14411
e-mail: [email protected]

Но съм сигурен, че ремонтът няма да е евтин.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 51 минути, AnnieBro написа:

не мога да отделя много голяма сума (200+ лева) в момента

преди 51 минути, AnnieBro написа:

доверен сервиз в София

А аз съм сигурен, че ако опре до електро-механичен ремонт, в Мост директно ще подходят към смяна на дъното. Докато в по-малък сервиз може и да се заемат с възстановяването на порта.
Интересно ми е как се е стигнало до тази ситуация и кой е установил проблема

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, цър-вул написа:

А аз съм сигурен, че ако опре до електро-механичен ремонт, в Мост директно ще подходят към смяна на дъното. 

Съгласен съм. Но Most са оторизиран сервиз, разполагат с части, и смяната може да струва и по-малко от 200 лв.

преди 11 минути, цър-вул написа:

Докато в по-малък сервиз може и да се заемат с възстановяването на порта.

Може. Предложи такъв сервиз?...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм имал вземане-даване, и то доста - и по служебна, и по лична линия. Два пъти са ми сменяли диск на лаптоп, втория път - и дъното. Не ми взеха пари, естествено, беше в гаранция. Но ми направи впечатление, че ми бяха сложили и една буква на клавиатурата, която аз собственоръчно бях изкъртил :shy11: . Пак без да ми взимат пари. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...