Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при избор на пералня

Featured Replies

Здравейте! Реших да си купя нова пералня, но се чудя коя от тези три модела да избера:     https://www.technopolis.bg/bg/Peraln...7-1-S/p/688621   https://zora.bg/product/wa963ps       https://www.technomarket.bg/peralni/...bx-le-09173072   Доста мисля и се чудя коя да избера, искам да с повече екстри и функции и едновременно с това да не е много шумна и не на последно място, да е икономична, от към ток и вода. Много моля за мнения, ще се радвам много ако са и и изпробвани. Ако пък сте на друго мнение, приемам и други предложения за по - добри перални, от тези които съм посочел.(до 1000лв.) Благодаря предварително! 

Бях в подобен казус , но гледах и взех най-безшумната,  която бе изложена - най-малко децибели . Пералнята е Аристон Хотпойнт и сме страшно доволни. Икономична и буквално безшумна вече над 6г. не е мръднала .

Споделям от това, което съм чел, понеже скоро купих пералня. Никой не препоръчва Канди. Gorenje са добри, но 2019 ги купуват китайците, та не е ясно дали качеството е паднало сега. Самсунга е ОК, но не е с 5 години гаранция. Бош и АЕГ са добре, но там си плащаш, че е "немско" (турско) Беко са най-добре в съотнешение цена/качество. 

Инвертора са безшумни, чува се главно водата като тече. Виж и LG directdrive - там барабана е закачен директно към мотора, няма ремъци. Не знам дали другите инвертори са така.

преди 3 минути, Raze написа:

Инвертора са безшумни

безшумни са, ама не съвсем
нагласена на илядо и шестотин оборота...набира кът самолет

Е то там няма как, но реално почти не се чува. Моята мисля беше до 1200 оборота, но и на толкова почти не се пуска - 800-1000 максимум, че много мачка дрехите.

преди 2 минути, Raze написа:

-1000 максимум, че много мачка дрехите.

вероятно ти е комбинирана със сушилня инак мокри не се мачкат

Имам Канди от три години /по-стария модел/ и е чук. Много съм доволен. Пере по 2-3 пъти в седмицата. Няма ядове. Взех я с малко резерви към марката, защото ми трябваше плитка или с горно зареждане. Беше на промоция. Опроверга всички негативни мнения. Старата беше Уърлпул с горно зареждане. Кандито е класи над нея. За другите нямам наблюдения.

Давам принос с размишления:

1. Трябва ли пералнята да е "цвят инокс"?

2. Трябва ли пералнята да е за повече от 5-6 кг?

3. Трябва ли пералнята да е с над 1000 оборота?

А вече като марки Сименс, БОШ, АЕГ!

преди 4 часа, Rodrigo написа:

Здравейте! Реших да си купя нова пералня, но се чудя коя от тези три модела да избера

Добра цена. Някъде може и по изгодно да я има.

https://www.technomarket.bg/peralni/miele-wdd035-wcs-series-120-09172295

• Автор
преди 46 минути, JKirilov написа:

Давам принос с размишления:

1. Трябва ли пералнята да е "цвят инокс"?

2. Трябва ли пералнята да е за повече от 5-6 кг?

3. Трябва ли пералнята да е с над 1000 оборота?

А вече като марки Сименс, БОШ, АЕГ!

1. Не е задължително, може и бяла. 2. Ами да, 8 - 9 кг. 3. Ами да, нека да е с над 1000 оборота. 

Единствената марка, която съчетава трите най-важни качества за една пералня качество на изработка, качество на пране и нисък шум е Миле.Всичко друго е компроми с едно от тия три качества.Особенно пък новите перални от другите марки са пълен жмел.Аз бих взел за тия пари втора употреба Миле, пред нова друга марка.

• Автор

Благодаря на всички за отговорите! ☺️☺️

И какво взехте в крайна сметка, по реакциите се подразбира Миеле, така ли е?

Аз мойто Миеле мисля да го ползвам до като му изтече гаранцията, после да си взема най-високия клас, в дойчланд вчера ги гледах по 1800 евро.Пък това да го подаря на брачетката, барем да ме споменава с добро.

• Автор
на 30.11.2020 г. в 21:30, VeeeSeLa написа:

И какво взехте в крайна сметка, по реакциите се подразбира Миеле, така ли е?

Не, няма да я взимам на Миеле, най - вероятно ще е ето тази, на Samsung https://www.technomarket.bg/peralni/samsung-ww90m644obx-le-09173072  

преди 7 часа, Rodrigo написа:

Не, няма да я взимам на Миеле, най - вероятно ще е ето тази, на Samsung https://www.technomarket.bg/peralni/samsung-ww90m644obx-le-09173072  

Като гледам, с колко малко вода пере...  Представи си да влезеш в банята  да се къпеш, да си топнеш пръстите в леген с вода и само да се напръскаш и да излезеш.Горе-долу това ще е положението и с прането на дрехи с тая пералня.

• Автор
на 3.12.2020 г. в 4:48, Alon_zo написа:

Като гледам, с колко малко вода пере...  Представи си да влезеш в банята  да се къпеш, да си топнеш пръстите в леген с вода и само да се напръскаш и да излезеш.Горе-долу това ще е положението и с прането на дрехи с тая пералня.

Ами като гледам, те май всички нови перат с малко вода, единственно старите перални харчат повече вода...  Като имам стара пералня на gorenje, какво от това, да не би да ги пере перфектно, колко много дефекти съм откривал в дрехите...  Незнам с колко вода ще ги пере, но определено ще пере по- добре от старата ми пералня. ☺ 

• 2 седмици по-късно...

Бате незнам, обаче Миелето си е Миеле, другото е пълнеж.Дрехите светят светят като ги извадиш.Сегашната мисля да я ползвам до като и изтече гаранцията и мисля да я подаря на една другарка.Барем да ме споменава с добро.После мисля да си взема най-високия клас на Миеле и тя да ме зарови.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.