Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Видеонаблюдение - не се четат номерата на МПС

Препоръчан отговор

здравейте, имам следния проблерем. Монираха се тук едни камери, тръгнаха, няма гръмнало, няма пожар всичко точно засега. Появява се обаче следния проблем, при нощен режим едната камера не чете номерата на автомобилите, и то, не че не осветява хубаво, а осветява твърде силно и номера проблясква. Каакво може да се направи по въпроса. Модела на камерите: https://algvision.com/kameri-za-videonabliudenie/kamera-za-videonabludenie-ds-2-ce78-d0-t-it3-fs?tf_fm=59&sort=p.price&order=ASC тези ги дават до 40м нощен режим, ако сложа по-слаби дали ще може да се оправи ? Така де, аз ще опитам да излъжа дявола, но ако имате дурги предложения ще се радвам да ги чуя. Ето снимки: 

ПС: камера 3 най-вероятно се заслепява от съчака, мисля си, че ако я смъкна леко надолу ще се орпави, но ако пак се появи това нещо с отблясъка на номера ?

128623415_398684558244015_12933920432962

128580709_197140721900166_15950912470292

Редактирано от Филипов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какво е разстоянието до колата? Да не би да има и някакво допълнително осветление, което да "бърка" Smart IR режима? С 3.6 мм фокусно, би трябвало до 5-6 м да нямаш проблем

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, vtomchev написа:

Та какъв е същинския проблем ?

Вариант 1: Механичния IR филтър не сработва - малко вероятно, ако е нова камерата.

Вариант 2: Околната светлина е на "границата" - в матрицата се "смвсват" двата потока и изображението "прогаря"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, vtomchev написа:

Благодаря, имам две по слаби камери ще пробвам с тях, ако не 3х 10вата прожектори ще свършат, надявам се работа

Щом имаш възможност - пробвай. Стига и тези камери да са с 3.6 мм (или варио-фокални). Защото с 2.8 мм, дори да имаш ясно изображение, пак няма да видиш толкова дребен детайл, като номера. Аз от доста време слагам LED прожектори - цената им стана мижава, а и си гледаш цветно :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А как да постигна следните ефект на тези камери. Харесва ми качеството на камерата от първата снимка. Тези камери могат ли да докарат същото изображение през нощта

Камерата с която правя сравнение е тази: https://www.kassabasystems.com/ds-2ce56d8t-itm-2mpx-kupolna-kamera-za-rabota-pri-niska-osvetenost-hikvision

Screenshot_2020-11-30-08-10-17-088_com.mobile.myeye.jpg

IMG-3d5ca6997373e7eddd7b4979d08f819d-V.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Моля редактирайте това безумно заглавие на темата!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, nickolaycho написа:

Моля редактирайте това безумно заглавие на темата!

Не мога да намеря опцията, бях писал от телефон и явно в бързината съм допуснал грешки, хора сме все пак :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 30.11.2020 г. в 10:13, vtomchev написа:

А как да постигна следните ефект на тези камери. Харесва ми качеството на камерата от първата снимка. Тези камери могат ли да докарат същото изображение през нощта

Камерата с която правя сравнение е тази: https://www.kassabasystems.com/ds-2ce56d8t-itm-2mpx-kupolna-kamera-za-rabota-pri-niska-osvetenost-hikvision

Screenshot_2020-11-30-08-10-17-088_com.mobile.myeye.jpg

IMG-3d5ca6997373e7eddd7b4979d08f819d-V.jpg

Двете камери имат съществени разлики във възможностите за поспроцесинг на изображението (софтуерна обработка). Първата има доста вградени функции за автоматични корекци. Виж дали в DVR-а няма възможности за ръчни корекции по канали

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...