Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

От рутер към друг рутер на приемник на виваком

Виж решението Разрешен от jhoro,

Препоръчан отговор

Имам проблем който не мога да реша вече няколко дена.как може да стане от първия wifi кабел към втория в друга стая и там кабел към приемника обаче не става има телевизия обаче като се вържа към интернета и се губи сигнала

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Гинади Стефанов написа:

Имам проблем който не мога да реша вече няколко дена.как може да стане от първия wifi кабел към втория в друга стая и там кабел към приемника обаче не става има телевизия обаче като се вържа към интернета и се губи сигнала

Баси обяснението!!!

Я пак, ама ... по-бавно - от къде получаваш нет.достъпа, какви са тези рутери (първи, втори ...) и какво искаш да направиш?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Bubbles написа:

Ъъъъ бате говоря четири езика ама този твоя не го владея, моля да преведеш.

И Google Translate се замѝсли!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нет достъпа е в wan порта на R1 от него излизат 3 кабела към три приемника(за телевизия) в отделни стай искам да свържа втория рутер в другата стая

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Решение
преди 4 минути, Гинади Стефанов написа:

Нет достъпа е в wan порта на R1 от него излизат 3 кабела към три приемника(за телевизия) в отделни стай искам да свържа втория рутер в другата стая

Това е малко по-разбрано!

Относно втория рутер - ами ... свържи го! Като повторител.

Други въпроси?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е мушкаш в LAN 1 на главния рутер LAN кабела, другия му край в WAN1 на втория рутер, после от втория връзваш каквото ти трябва.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Bubbles написа:

Е мушкаш в LAN 1 на главния рутер LAN кабела, другия му край в WAN1 на втория рутер, после от втория връзваш каквото ти трябва.

Това е един вариант, но дали ...

Не знаем моделите на ругерите (най-вече - R2), не знаем - екстендър ли му трябва или разширител, по ЛАН ли ще е връзката или по WiFi ...
LAN порта на R1 не е задължително да е първия. R2 може да има само един WAN порт.

Основното е - на R2 се спира DHCP сървъра и той стира „да раздзава“ собствени адреси.
Ползва тези, от R1 DHCP сървъра. Позволява се WDS и т.н.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, jhoro написа:

Това е един вариант, но дали ...

Не знаем моделите на ругерите (най-вече - R2), не знаем - екстендър ли му трябва или разширител, по ЛАН ли ще е връзката или по WiFi ...
LAN порта на R1 не е задължително да е първия. R2 може да има само един WAN порт.

Основното е - на R2 се спира DHCP сървъра и той стира „да раздзава“ собствени адреси.
Ползва тези, от R1 DHCP сървъра. Позволява се WDS и т.н.

Съгласен но с тази информация толкова.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имам два рутера единия е вивакомски zte zxhn h198a а втория е tp-link archer 6v2 опитвам се да ги свържа в мрежа с кабел.R1 от lan1 отива към R2 на Wan порта след това от R2 lan4 отива в приемник за телевизия. Има телевизия обаче като се свържа с wifi и приемника губи сигнал.настройките който съм направил сменил съм ип-то на втория и съм спрял DHCP-то съвети малко сложно обяснение 😅😅

9720519A-E6BD-4C14-84D5-C6C0467C3A7F.jpeg

Да пусна ли и bridge мода така

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Задачата не е съвсем тривиална, заради IPTV. На даден порт на основния рутер (ZTE) може да имаш или нет или тв - едновременно и двете няма да стане.

В стаята където искаш да сложиш тп-линка трябва да пуснеш 2 кабела от R1 - единия (за STB) от LAN1, LAN2 или LAN3, а втория (за нет) от LAN4. На втория кабел (този от LAN4) закачаш тп-линка. Вече дали на R2 има NAT (LAN4<>WAN) или ще са в един субнет (LAN4<>LANх) е въпрос на комкретна нужда.

Всичко това при условие, че STB са 3 броя - за 3 телевизора. Вече ако имаш активиран 4-ти STB - схемата е друга

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

със свичър става ли номера без да разпъвам други кабели защото нямам възможност всичко вече е прикарано под ламинати и тавани

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Гинади Стефанов написа:

със свичър става ли номера без да разпъвам други кабели защото нямам възможност всичко вече е прикарано под ламинати и тавани

Казва се "суич" (switch) :) Не няма да стане. Без да пускаш 2-ри кабел има 2 варианта: 1. "Цепиш" наличния кабел - селско изпълнение. 2. Ползваш PLA - ако ел. инсталацията в апартаменто е кадърно направена.

ПС: Някои PLA имат грижи при наличие на ДТЗ

ПС2: Като се прави ремонт, винаги се предвиждат по 2 LAN кабела от "сървърното" до всяка стая. които се трасират в гофри, зада може лесно да се подменят или прекара доп. кабел при необходимост

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, NewRedDragon написа:

Казва се "суич" (switch) :) Не няма да стане. Без да пускаш 2-ри кабел има 2 варианта: 1. "Цепиш" наличния кабел - селско изпълнение. 2. Ползваш PLA - ако ел. инсталацията в апартаменто е кадърно направена.

ПС: Някои PLA имат грижи при наличие на ДТЗ

ПС2: Като се прави ремонт, винаги се предвиждат по 2 LAN кабела от "сървърното" до всяка стая. които се трасират в гофри, зада може лесно да се подменят или прекара доп. кабел при необходимост

С голямото условие - „ако нещата са кадърно направени“!

Обикновено - не са!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, jhoro написа:

С голямото условие - „ако нещата са кадърно направени“!

Обикновено - не са!

Ами.... така е, но нали е правен ремонт - аз поне така разбирам.... Аз дълго време (от мързел) ползвах PLA в къщи (за ТВ до барбекзто). Ел. инсталацията ми е двупроводна, всички разкл кутии са правени с WAGO клеми - пак от мързел :) Нянмх никакви ядове....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Ами.... така е, но нали е правен ремонт - аз поне така разбирам.... Аз дълго време (от мързел) ползвах PLA в къщи (за ТВ до барбекзто). Ел. инсталацията ми е двупроводна, всички разкл кутии са правени с WAGO клеми - пак от мързел :) Нянмх никакви ядове....

Ремонт??? - не виждам нищо по въпроса.
Двупроводна инсталация - кофти. Изключва използването (централно) на ДТЗ.
WAGO клемите (бързи връзки) не са много лош вариант.

Пп. У дома имам ситуация - домофонната инсталация (кой помни какво е това) е в гофриран маркуч. Но ... маркуча е прищипан някъде и не можах да го сменя с ЛАН-кабел. Затова окабеляването е по алтернативен начин.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ясна работата няма да е с кабел

тогава възможна ли е безжична връзка между двата рутера

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, jhoro написа:

Ремонт??? - не виждам нищо по въпроса.

Цитат

преди 4 минути, jhoro написа:

Двупроводна инсталация - кофти. Изключва използването (централно) на ДТЗ

Знам, но....такива бяха времената :) Буля като ме натисне за основен ремонт, ще коригирам :) Бързахме със строежа, щото живеехме в каравана :)

преди 9 минути, jhoro написа:

WAGO клемите (бързи връзки) не са много лош вариант

Влюбен съм :)

преди 9 минути, Гинади Стефанов написа:

Ясна работата няма да е с кабел

тогава възможна ли е безжична връзка между двата рутера

Теоретично - да, нa практика, почти невъзможно за ползване на IPTV и нет едновременно

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 41 минути, NewRedDragon написа:

Знам, но....такива бяха времената :) Буля като ме натисне за основен ремонт, ще коригирам :) Бързахме със строежа, щото живеехме в каравана :)

Влюбен съм :)

Теоретично - да, нa практика, почти невъзможно за ползване на IPTV и нет едновременно

Втория рутер ще е само да пръска wifi примерно ще го сложа в коридора

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, Гинади Стефанов написа:

Втория рутер ще е само да пръска wifi примерно ще го сложа в коридора

Значи ще работи като AP - пак ти трябва кабел от основния рутер/стена. На WDS не разчитай (ако изобщо този арчър има  подобна функционалност).

Разбери, че за IPTV (в 99%) се изисква директна връзка с мрежата на доставчика - няма как да работи зад NAT. Има разни услуги, които работят зад NAT, но това съвсем друга бира

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, NewRedDragon написа:

Значи ще работи като AP - пак ти трябва кабел от основния рутер/стена. На WDS не разчитай (ако изобщо този арчър има  подобна функционалност).

Разбери, че за IPTV (в 99%) се изисква директна връзка с мрежата на доставчика - няма как да работи зад NAT. Има разни услуги, които работят зад NAT, но това съвсем друга бира

WDS имат дори най-скопените сапунерки като 720N . Въпроса е че реализацията през WiFi, както казваш не е за предпочитане. Опитвал съм, и скоростта която се постига е 1/2 от тази на първия AP.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, techmaniac написа:

WDS имат дори най-скопените сапунерки като 720N . Въпроса е че реализацията през WiFi, както казваш не е за предпочитане. Опитвал съм, и скоростта която се постига е 1/2 от тази на първия AP.

Хубаво или не. Зависи - колко е „скоростта  на първия AP“ и колко ти трябват!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, jhoro написа:

Хубаво или не. Зависи - колко е „скоростта  на първия AP“ и колко ти трябват!

За мен предпочитане е винаги да ползвам кабел, където мога естествено, а скоростта е субективно понятие.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...