Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Промяна на клавиатурата

Featured Replies

Здравейте колеги, Имам проблеми с клавиатурите, които ме мъчат от доста време и днес реших най накрая да потърся помощ. Ето ги и тях:

1. Безжични клавиатури DELUX (най-евтините). Сменихме всички клавиатури на работа с такива, но сега ако езика на компютъра е български и натисна " . " от Numpad-a ми излиза " , ".  В програмата запетаята не я разчита като точка и ми закръгля знаците, което е адски неудобно и редовно се връщам да поправям.

1. Лаптоп закупен от чужбина. Когато използвам калкулатора, трябва задължително да използвам " , " . Ако използвам " . "  - точка, не въвежда никакъв символ. 

Има ли възможност да се редактират бутоните или да се изтеглят други пакети с езици и да ми спрат мъките. Благодаря.

преди 29 минути, bcityb написа:

" . " от Numpad-a ми излиза " , ".

Това зависи от настройките тук:

image.png.3cea82b567f9b683c02f46c8c6534895.png

Успех!

п.п. При числата няма точка или запетайка, а разграничаване на цялата част от дробната изписана по определен начин. Примерно 1 + 1/4 ... ;) = 1.25 или 1,25 ... = С натискането на клавиш се извежда символа за разделяне на реалното число. 

преди 2 часа, bcityb написа:

1. Лаптоп закупен от чужбина. Когато използвам калкулатора, трябва задължително да използвам " , " . Ако използвам " . "  - точка, не въвежда никакъв символ. 

Вариант е при въвеждане на числа да се превключва на US и така да се въвде десетичната точка. Защото съм срещал проблеми при заместването, показано от @dioib. Да, работи добре, но на места е проблем - примерно в excel таблици

преди 16 минути, цър-вул написа:

excel таблици

Там мисля, че от тук се настройваше, но аз съм със "стар" офис пакет ... 

image.png.ca84f8e620ead0abe015d7097535ebdb.png

Реално има проблем при препращането на такъв файл ... или може би аз си въобразявам ... не знам ... 

• Автор

Лаптопа го оправих с редакцията предложена от втория пост.  След като заместих символа по подразбиране на " . " проблема се оправи. 

Остава проблема при стационарните компютри, където програмата не разчита символа "," . Може би проблема трябва да се реши от софтуера, с който работим, но за сега ще трябва да намерим временно решение.

преди 2 часа, bcityb написа:

Windows 10 Home

Просто си добавете клавиатурна подредба , която ви устройва. За справка https://www.windowscentral.com/how-change-your-keyboard-layout-windows-10

Трябва да е от тук както е на снимката.

add-keyboard-windows-10-lnaguage-options

• Автор

Клавиатурната подредбва, която ме устройва е Phonetic Traditional, но искам да променя "точката" от Numpad-a, тъй като сега ми излиза "запетая", а аз желая точка.

преди 20 часа, цър-вул написа:

Вариант е при въвеждане на числа да се превключва на US и така да се въвде десетичната точка. Защото съм срещал проблеми при заместването, показано от @dioib. Да, работи добре, но на места е проблем - примерно в excel таблици

преди 16 часа, bcityb написа:

програмата не разчита символа ","

Ако не е тайна, то коя е програмата?!

В смисъл, през лаптопа и въпросната програма всичко е ОК вече, но на друг компютър със същата програма не е.

И друго ... някъде да е "намесен" сървър?! = Компютъра да е само терминал?!

Проверете и това:

image.png.5191b16325576811476a0ed937579185.png

• Автор

Програмата е Микоинвест и ми пратиха езиков пакет, с който няма проблем. Благодаря за помоща.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.