Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изписване на URL адреси в онлайн магазин

Featured Replies

Здравейте,

Имам въпрос от гледна точка на оптимизацията в онлайн магазина ни и по-конкретно изписването на url адресите на категорийните страници (Пример: https://lazarini.eu/category/pantaloni ). Какъв точно ще бъде ефектът, ако url адреса се съкрати и "category" се премахне ?

Ефекта зависи от доста неща но основните са :

1. Каква платформа се използва за основа на сайта(Ако съм разпознал правилно вие използвате Wordpress с Woocommerce)
2. По какъв начин ще премахнете въпросната част от адреса.

Като цяло всъщност НЕ можете да премахнете изцяло тази част от адреса, иначе това ще значи че продуктите в магазина ви няма да бъдат подредени в категории, в този смисъл можете(ЕВЕНТУАЛНО) да промените думичката "Category" към нещо по кратко, например "C" или "Cat"...

• Автор

Bubbles, благодаря за отговора! Идеята е ако се премахне с доработка от страна на платформата.

Ами не мисля че Woocommerce позволява подобно нещо а и той не е с отворен код, но ако ви се занимава и най вече рискува, може и да се получи.
Все пак не виждам особен смисъл, надали и на някой клиент толкова ще му прави впечатлениe.

преди 11 часа, ivaylo_g написа:

Здравейте,

Имам въпрос от гледна точка на оптимизацията в онлайн магазина ни и по-конкретно изписването на url адресите на категорийните страници (Пример: https://lazarini.eu/category/pantaloni ). Какъв точно ще бъде ефектът, ако url адреса се съкрати и "category" се премахне ?

Дължината на url адреса има роля в SERP като се предполага, че колкото по-кратък е той, толкова по значим е самият адрес. 

В конкретният случай подобно съкращаване ще има ефект, но все пак той ще е минимален и на бза на всички други фактори. 

Особено важно преди да пристъпуите към тази промяна е да подсигурите връзките и да актуализирате динамично Google Sitemap-a: 
https://seo.maksoft.net/Google/Google-Sitemap-karta.html

преди 3 часа, Петър Ангелов написа:

Category-то се маха от настройките на WP.

И магазина остава без категории, с други думи всичките продукти ще са струпани на едно място, приказно, плюс това говорим за woocommerce(Вероятно), ако магазина е правен чрез него то тогава ТОЙ(Woocommerce)трябва да позволява премахване на опцията.

И магазина остава без категории, с други думи всичките продукти ще са струпани на едно място, приказно, плюс това говорим за woocommerce(Вероятно), ако магазина е правен чрез него то тогава ТОЙ(Woocommerce)трябва да позволява премахване на опцията.
Това мен не ме бърка - питат как, казвам.

Смени си просто име на категория или в опците на Permalinks

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.