Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за клавиатура

Виж решението Разрешен от цър-вул,

Препоръчан отговор

Здравейте! Използвам обикновена клавиатура НР, на настолен компютър. Клавиатурата си работи добре, но е стар модел и няма никакви мултимедийни бутони. Интересува ме, има ли начин да присвоя някой от бутоните, които не използвам, за контрол на звука на системата? Може би с някаква програма, или настройка в Windows? Благодаря предварително!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Можеш да си настроиш плеара който ползваш на компютъра, да намалява/усилва звука с колелцето на мишката.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Можеш да си настроиш плеара който ползваш на компютъра, да намалява/усилва звука с колелцето на мишката.

Не става въпрос за музикалния плейър, а изобщо за цялата система.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Решение

Е, явно може! Ама, 'що като не си наясно, си все похлупак?
https://www.ghacks.net/2010/06/06/the-ultimate-guide-to-keyboard-remapping/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, цър-вул написа:

Е, явно може! Ама, 'що като не си наясно, си все похлупак?
https://www.ghacks.net/2010/06/06/the-ultimate-guide-to-keyboard-remapping/

Погледни всичките му постове. Къде мислиш, че не е бил  ПОХЛУПАК? Състезава се с Белгиеца, но не може да го бие. Още е  млад и зелен да се бори с чичковците.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хапчетата си пий ти! Когато повечко хора не са съгласни с твоите постове, явно хапчетата трябва да са за теб! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Силно препоръчвам тази програма:

Volume2 - advanced Windows volume control by irzyxa on DeviantArt (Изисква се DeviantArt акаунт за сваляне)

Има много скинове ("кожи")/"теми", функции и какво ли още не !

Току-що качих мой запис с функциите на софтуера:

Доколкото си спомням съм я ползвал на Windows XP още... с малко търсене я намерих пак и я инсталирах на 10ката си.

Отделно друга програма:

https://3rvx.com/

+ Някаква нейна бета версия, която изглежда също има скинове:

https://codecpack.co/download/3RVX.html

Пак казвам, за мене Volume2 си е най-добрата. Само трябва да се настрои качествено.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тя цялата работа е за едни 20-30 лева да се смени клавиатурата с нова, но човекът явно си харесва старата, затова може да е по-добър вариант едно дистанционно за РС?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Те това също е вариант, ама иначе не е баш само до парите. На моята клавиатура имам такива функционални бутони, но не ми е много удобно всеки път да натискам Fn клавиша (намиращ се чак до десния Alt) + F2/F3 за промяна силата на звука.

Зависи от клавиатурата в крайна сметка как е направена, може и да е без Fn бутон разбира се... но софтуерни решения много... разбира се не е същото като хардуерното, но нали все пак за програма става дума в текущата тема.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В крайна сметка това, което исках се получи с линка, който даде "цър-вул", за което му благодаря! Не е въпоса в парите, а в това, че не искам да изхвърлям нещо работещо перфектно, или да стои някъде и да събира прах, само защото във времето, в което е произведено, няма някаква функция, която аз искам! Приятна вечер на всички :)

Изпратено от моят ANE-LX1 с помощта на Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, JKirilov написа:

Въпросът беше

на 1.04.2021 г. в 18:27, Йордан Панайотов написа:

има ли начин да присвоя някой от бутоните, които не използвам, за контрол на звука на системата?

...
а не твоите никому ненужни интерпретации....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Въпросът беше не че е абсолютно невъзможно, а че може да е неудобно/некомфортно.
Та сподели след време как е?
Аз и сега мога да споделя - точно това, което търсех е! Направих си F1 да спира и да пуска звука на системата, а F2 и F3 съответно да го намаляват и увеличават. Също така си направих Power бутон, за лесно изключване на компютъра. Та, както казах и вчера, линка, който даде "цър-вул", свърши работа и програмата си работи без проблем! А вашия проблем на двама ви, какъв е? Всъщност, не съм убеден, че искам да знам... :-)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че ти е комфортно и ме е яд, че няма да ми я подариш/продадеш хубавата клавиатура! :goahead:
Хахаха, ако толкова искаш, не е проблем! Имам към десетина такива, ще преживея някак, ако се разделя с 1-2 от тях :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То и аз имах, но ги изхвърлих повечето, проблемът е, че са всичките PS/2...

A какви яки бяха, IBM, HP, Fujitsu... Щрак-щрак! ;) Последната ми беше точно НР, с голяма заоблена предна част. То всъщност не стана ясно и твоята какъв модел е, но важното е, че вече си ОК!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Йордан Панайотов написа:

А вашия проблем на двама ви, какъв е?

Не го ли виждаш, че не спря да лее офтопици, колкото да е в джаза...

преди 1 час, Йордан Панайотов написа:

Аз и сега мога да споделя - точно това, което търсех е! Направих си F1 да спира и да пуска звука на системата, а F2 и F3 съответно да го намаляват и увеличават. Също така си направих Power бутон, за лесно изключване на компютъра.

Сега е моментът да си направиш клавиатура и да си я запазиш за бъдеюи преинсталации с помощта на Microsoft Keyboard Layout Creator

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сега е моментът да си направиш клавиатура и да си я запазиш за бъдеюи преинсталации с помощта на Microsoft Keyboard Layout Creator
Благодаря! Ще си направя!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 2.04.2021 г. в 16:59, JKirilov написа:

Пилците се броят наесен, ще изчакаме...

А вие си пийте хапчетата!

И? Преброи ли пилците? ИСпи ли си 'апче'ата?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...