Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задържане на пратка на митницата от TNT/Fedex

Featured Replies

Здравейте! Съжелявам ако вече е съществъвала такава тема, но не намерих отговор на моят въпрос. Поръчах си едни устройства от сайта Alibaba и вече са на територията на България. Днес получих обаждане, че са задържани на митницата от TNT/Fedex и ми пратиха имейл със разни документи и подробен файл с нещата които трябва да направя. Те са следните: Снимка  

Бихте ли ми препоръчали кой вариант да избера понеже за първи път пазарувам от Alibaba и не съм запознат. Благодаря предварително!!! :)

За София ли става дума?
Ако да на тези фирми доставките минават през митница Летище София който се намира до входа на Терминал 1.

Имайте на предвид че ако избирете вариант те(Куриерската фирма) да освободят пратката ще им платите такса която ще е поне 30-40лв. за услугата + сумата покриваща всички митнически разходи.

Ако си имате ЕОРИ номер и електронен подпис регистриран към агенция метници(Ако не е, това става точно за 2 минути), най добре вие да си свършите работа.
Има го и варианта да платите на някой от посредниците държащи офици точно пред входа на сградата на Агенция Митници, но техните такси за услугата започват от 50лв. и ще вършат 15 минути работа 2+ часа.

Процедурата иначе не е сложна(Макар да звучи така), ако ви инетересува, ето това е :

1. Принтирате страницата на продукта  от където сте го купил, принтирате и фактурата от деня когато сте извършил плащането, ако е било с пейпел принтирате и информацията от пейпел, вземате си ЕОРИ номера, електронния подпис, известието и личната.
2. Отивате в големия офис на куриера намиращ се в близост до летището(или където са ви казали ако не сте от София) с всичките гореизброени бомаги, там ще ви дадът документите на пратката и с тях отивате в сградата на митниците.

3. Ще ви дадът документ в който да опишете всичко свързано с пратката.

4. Ще ви пратят на едно от съседните гишета да проверят дали всичко е попълнено както трябва и дали данните за пратката са наред.

5. Митническа декларация - Тук вариантите са два :

А) Дебелите лелки от офисите пред входа на митницата които ще ви вземат минимум 50 кинта и ще вършат 5 минути работа 2 часа.

Б) Или вие с вашия електронен подпис да отидете в съответния кабинет, да си изчакате реда, да си попълните декларацията и да си я подпишете сам(работа точно за 5 минути по часовник).
6. Със събраните докменти ще ви пратят на банковото гише да платите каквото има да се плаща.

7. Следва посещение на втория етаж в офиса на началника за печат и подпис.

8. Отивате с документите обратно в халето на куриерската фирма и си вземате пакета.

• Автор

Да пратката ми се намира на Летище София, но аз съм от Велико Търново. По добре ли е да отида до София и да си свърша нещата там или да ми го изпратят до най-близката митница до мен която е в Горна Оряховица? 

Ами предполагам че ще е по-добре да ви я пратят поне до Горна Оряховица, най малкото Велико Търново - София - Велико Търново са си над 600км път.
Във вашия случай аз лично бих избрал куриера да ми освободи пратрката, така хем ще спестя някой лев от горивото, хем ще си спестя цял ден пътуване, хем пратката ще дойде на вратата ми и там ще си платя каквото трябва.

Свържете с куриерската фирма и ги помолете да ви разяснят всичко необходимо за тази услуга, защото по спомен ще им трябва и пълномощно(не заверено от нотариус) линк към бланка за което те би трябвало да ви дадът а и да ви обяснят всичко с подробности. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.