Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с дронове

Featured Replies

Миналата година взех на сина си дрон syma x15w

още на първото пускане забелязах ,че сам се движи напред и наляво и директно се обадих на фирмата дето го поръчах

те ми обясниха че може би има слаб вятър и на мен ми се стори логично

След още 5-6 пускания ми изгоря преден ляв мотор и аз го смених с нов -който изкара пак толкова и изгоря

Пак си поръчах същия мотор и пак същото и се отказах и прибрах дрона да отлежи

Та онзи ден ми изпадна старата версия на този дрон без камера х15 ама гледам моторчетата са същите с прецакана батерия почти без пари и си викам се от 2-та един ше се сабере 

Дойде дрона и първо му сложих моята батерия и го пуснах

при полета все дърпаше наляво -обърнах го на 180 градуса да не би от вятър ,макар че нямаше ама той пак наляво си дъпра 

Та сега кой от двата да направа незнам -дайте съвети какво да гледам редуктор перки всичко ми се вижда ок

Преместете условно "левите" мотори отдясно.
Проверете при неутрална позиция на управлението какво напрежение се подава на "левите" и на "десните" мотори. И какви обороти поддържат моторите.

преди 4 минути, цър-вул написа:

Проверете при неутрална позиция на управлението какво напрежение се подава на "левите" и на "десните" мотори. И какви обороти поддържат моторите.

мислех за по-лесно първо да разменя само перките ,да не би да има разлика в ъглите а за оборотите е трудно нямам уред следващата стъпка както ти каза ще разменя моторите .,.,.,. ама понеже имам и друг контролер и е по лесно си мисла дали да не разменя първо него

преди 3 часа, alexnell написа:

имам и друг контролер

Да не се окаже проблем в серията и всички контролери да са с един и същ бъг.

преди 3 часа, alexnell написа:

да разменя само перките

Вероятност силно клоняща към нула.

смених перките с нови и свалих ограничителите на перките .,..,.,.,. незнам от кое от двете е проблема ама сега всичко е ок 

мерси за отговорите-радвам се ,че не ми се наложи да разглобявам всичко и да сменявам и премествам редуктори и мотори ,защото не е мислено за редовно обслужване и разглобяването отнема доста време 

според мен проблема си беше в някоя от перките

• 2 седмици по-късно...

Не знам точно какъв е дрона, но принципно на всяко дистанзионно трабва да има два тримера за коригиране на евентуални откронения. единия регулира ляво/дясно, другия напред/назад. Когато ги настроиш дрона трябва при подаване на газ да се издига право нагоре без да се отклонява на никъде.

на 5.06.2021 г. в 10:31, цър-вул написа:

пааак ли ти ве , майна...не ти ли писна да солиш насекъде...

😉 къде го търсиш..как тръска...

на 5.06.2021 г. в 14:11, цър-вул написа:

Да не се окаже проблем в серията и всички контролери да са с един и същ бъг.

ма..тва..е пълен абсурд дА се случи ве, братле..разбираш ли ме правилно...ПЪЛЕН АБСУРД!!!

• 3 месеца по-късно...
на 6.06.2021 г. в 10:50, alexnell написа:

смених перките с нови и свалих ограничителите на перките .,..,.,.,. незнам от кое от двете е проблема ама сега всичко е ок 

мерси за отговорите-радвам се ,че не ми се наложи да разглобявам всичко и да сменявам и премествам редуктори и мотори ,защото не е мислено за редовно обслужване и разглобяването отнема доста време 

според мен проблема си беше в някоя от перките

На първият дрон проблема му не е бил при перките по-скор одругаде. НО при вторият е нормално. При удар перките се кривят и винаги бият нанякъде, за това не само скъпите, но и повечето от евтините дронове идват с резервни перки, защото лесно се кривят при падане, удар с дърво и т.н. След това бият. Например скоро бях взел един немски дрон ( евтин ) за детето. до преди това дрона работеше отлично, заби го в един клон, след това дрончето започна да бие леко настрани и дясно при "висене", като го огледах се оказа че перката на заден десен мотор беше изкривена. При издигане нямаше отклонение, само при продължително висене се виждаше. П.П. Това изкривяване също не е хубаво, защото контролера на дрона се опитва да го уравновеси и подава малко повече енергия на мотора с увредената перка или другите, зависи и от изкривяването ( и от контролера на дрона ). 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.