Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си надградя лаптопа и предвид описаното, ще се запази ли инфото на стария хард?

Featured Replies

Здравейте! Въпросите ми са няколко. Първо лаптопа ми е Леново G50-80 бих искал да знам за този модел как мога да го надградя хардуерно, какъв тип процесор поддържа понеже настоящия ми процесор и видео карта са слаби. Второ, бих искал да сложа нов хард диск и да си инсталирам уиндоус на чисто, но на стария ми хард, с който съм в момента имам много лична информация, поне 750 гигабайта някъде, та аз ще си купя външна кутия и ще си направя резервно копие, но въпросът ми е, ако просто махна стария хард с уиндоуса и информацията и сложа новия, то ще се запази ли информацията на стария хард или при откачането ще я изтрие автоматично? Ако след време закача стария хард ще тръгне ли уиндоуса с информацията ми?

Как е най разумно да постъпя предвид описаното което искам да направя?
Дано темата ми да е за тук, ако не е се извинявам горещо и ще по моля да бъде прехвърлена :)

1. Процесор не можеш да надградиш - запоен е на дъното
2. Спокойно можеш да преместиш сегашния диск в кутийка, без да изгубиш информация

преди 14 минути, Reckitjesok написа:

Ако след време закача стария хард ще тръгне ли уиндоуса с информацията ми?

Под закачане
- ако е в кутийката, Windows няма да тръгне ей така. Но можеш да си ползваш данните
- ако е в лаптопа - да, ще стартира

• Автор
преди 10 минути, цър-вул написа:

2. Спокойно можеш да преместиш сегашния диск в кутийка, без да изгубиш информация

Под закачане
- ако е в кутийката, Windows няма да тръгне ей така. Но можеш да си ползваш данните

Аз защото така направих, само че от настолния компютър! Имам Хард диск 1 ТБ от настолен компютър с уиндоус 7 от преди четири години, през 2017 някъде! Просто разглобих компа и откачих хард диска и сега като го служа в кутия и кутията  я свързвам към лаптопа и си тръгва ми показват дяловете и папките, за това мислех че и с харда на лаптопа така ще стане! За процесора е много гадно, наистина ли няма решение, а поне видео картата?

RAM и SSD са възможните ъпгрейди.  В сферата на безсмислените ъпгрейди, може да ти предложат добавяне на външна видеокарта, което на теория е възможно, но предвид цени, наличности и практически умения, не те съветвам да се задълбочаваш в тази посока.

Като дойде време за смяна на компютъра си помисли какви са приоритетите ти и ако ъпгрейд на хардуера е сред тях, насочи се към десктоп машина.

Ако процесора и видеото ти идват слаби единствения смислен ъпгрейт е смяна на компютъра с по-мощен лаптоп или настолен.

• Автор

Значи ако махна твърдия хард диск просто да го откача и да сложа нов, на стария инфото ще се запази и нищо няма да се изтрие последно така ли?

на 14.06.2021 г. в 11:26, цър-вул написа:

Под закачане

как разбра,че запоен на дъното>?!@№@В

Лъжешшшш

преди 15 минути, GateKeeper написа:

Лъжешшшш

Ай по-кротичко!
https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-B-and-G-Series-Notebooks/Can-I-upgrade-my-Lenovo-G50-80-Processor-from-i3-to-i7/m-p/4418286

Цитат

You cannot upgrade the CPU alone (ex. I3-5005U) as this is soldered on the motherboard

Сега ще се извиниш ли?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.