Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

AMD Driver timeout - след ъпгрейд на компютър, но запазена същата видео карта

Featured Replies

Проблем: На скоро се сдобих с нов билд на компютър като запазих само видеокартата от старият ATI RX 5700. От както сглобих новата машинка, постоянно имам проблем с видеокартата. При опити да играя игра, след известно време получавам тази грешка. Странното е, че получих тази грешка и веднъж като сложих уеб камера и пуснах през Camera (Win App) да видя дали работи

We detected a driver timeout has occurred on your system: AMDHelp

След много ровене в нета и всякакви предложения, пробвах различни варианти но май проблема си остава. Навежда ме на мисълта за прегряване на някакъв компонент.

Опит 1: Първоначало смених няколко драйвер версии назад, като изчиствах преди това всчики други с тулове. Нито една от тези промени не даде резултат. 

Опит 2: Намерих предложение в нета, да си направя ръчно нивата на вентилатора на картата. Замислих се, че новата система генерира доста топлина. Все пак, около картата седят 2 SSD M.2 диска, които си греят доста. Макар и дъното да има термо пластина над тези ссд-та, жегата около картата е значително по-голяма от предишната ми система. Настроих вентилаторите да работят малко повече на определени нива топлина. Определено, имаше ефект от тази промяна, като при игра на AC Valhalla не ми крашна. Но имаше едно но. Насторйката на играта беше на Ultra High, но при 70 процента Resolution Scale, което правише играта да върви доста по-леко (70-80 FPS) и максимална температура на GPU около 58 градуса и на шината 70. По този начин играх 2 пъти по няколко часа без проблем.

След това реших да вдигна качеството на изображенито на 100 процента което доведе до повече консумирана рам, намали FPS до около 40-50 и повиши градусите на GPU на около 62, а на шината над 72-73. При игра около 30-40 минути с тази настройка, отново се появи проблема.

Компонентите които има в новия ми билд са следните:
MB: Aorus X570
CPU: Ryzen 5 5600
SSD: 2 x Samsung 980 1TB, 1 x Samsung 980 500Gb
RAM: 2 x 32Gb HyperX 3600

Чудя се, дали проблема опира до високата температура. Ще направя нов опит, да се опитам да държа видокартата на не повече от 60 градуса температура, да видя дали ще се появи този проблем отново. А възможно ли е, да е от някаква несъвместимост. Или проблем с PCIE шината? Все чуденки. Надявам се на някой разбиращ материята да обясни и да даде предложение. 

Благодаря :)

Пусни hwinfo сензорите и напиши какви са максималните температури на ядро, памет и каквото там отчита за видеокартата примерно при 10-15 минути игра с максимални настройки. 60-70 градуса са доста ниски температури за видеокарта под товар, паметта без проблеми може да работи и при 90-100 градуса, а ядрото 80-85, след това е възможно да тротълва.

Виж и тук:

Може да пробваш да направиш undervolt на картата. Не е ясно кой точно ти е модела, както и какво е захранването. Ако 2 имаш отделни PCI-E захранващи кабели, пробвай да свържеш с тях видеокартата, ако е вързана само с 1 кабел.

• Автор

Захранването ми е Corsair RM750 (чисто ново). Проверих това с кабелите, но ще пробввам и с друг кабел както предложи. Относно описанието на това което си цитирал, като решение, също го бях намерил в нета, но моите симптоми са малко по-различни. В единия случай, човека обяснява за фрийзване от няколко секунди (може и да са милисекунди но да го възприема като секунди). При мен като че ли имаше някъв фрийз но той е в рамките на някви милисекунди и изхвърля. Дори не разбираш, че ти фризнало. Но да, сега като се замисля, точно преди да ме изхвърли от играта и да даде това съобщение, сякаш за миг бъгва, затормозява се рязко картата и изхвърля.

Мерси за предложенията, ще прочета и горния пост с двата линка

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.