Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мога ли да си сложа тази рам?

Featured Replies

Избрах си ето тази рам Памет 8GB DDR4 2400 Apacer - AS08GGB24CETBGC  от ardes  ще бъде ли проблем да я сложа на моя лаптоп:

CPU: Intel core i3-8130U

Single channel

Acer Aspire A315-54K

Разрешен от Joss Bomon

Ако е на 1,2 волта, трябва да стане, но при паметите винаги има вероятност да не се сработят с наличната памет или да избият син екран. Надали ще ти излезе по-скъпо, да занесеш лаптопа в сервиз и там да тестват на място с налични при тях памети.

Освен това в ардес я дават изчерпана, а и е само с 36м. гаранция.

Пробвай, би трябвало да работи, но няма 100% гаранция, стига да имаш свободен слот. Сигурен ли си за процесора? По модела, който си дал,  намирам 6 поколение, въпреки че пак е с DDR4:

Aspire 3 A315-54K - Tech Specs | Laptops | Acer Israel

Aspire 3 A315-54K - Tech Specs | Laptops | Acer United Kingdom

А третия резултат вече е с такъв процесор: Aspire 3 A315-54K - Техн. спецификации | Лаптопи | Acer България

Уж има 1 свободен слот: Memory RAM & SSD Upgrades | acer | aspire a3 | Aspire A315-54K | Crucial.com

• Автор

сигурен съм третият вариант е моя лаптоп

ако има само един свободен слот не е проблем, а пък и съм отговорен и за други предложения с 8 GB RAM до 80-85лв  благодаря предварително

преди 16 минути, philipt2021 написа:

сигурен съм третият вариант е моя лаптоп

ако има само един свободен слот не е проблем, а пък и съм отговорен и за други предложения с 8 GB RAM до 80-85лв  благодаря предварително

Имаш "запоени" 4GB RAM и можеш да добавяш до 20GB общо с вградената, т.е. една плочка от 16GB макс. 

https://www.pazaruvaj.com/ram-pamet-c3577/goodram/8gb-ddr4-2666mhz-gr2666s464l19s-8g-p415065397/#

https://www.pazaruvaj.com/ram-pamet-c3577/crucial/8gb-ddr4-2666mhz-ct8g4sfra266-p578444238/#

• Решение

Каквато и да сложиш, ще работи на честотата на вградената памет. В случая, ако запоената ти е на 2400, дори да сложиш и памет на 3200, тя ще работи на 2400.

току-що, adersa написа:

To и аз се зачудих къде е решението му в първият пост .

Нов е и му е простено, но имаше един наглец, дето си мислеше, че щом той е търсил компонентите, значи сам си е решил проблема... Тази опция е за модератори според мен, защото се използва не по предназначение и се обезсмисля.

преди 29 минути, philipt2021 написа:

:XD Sorry нов съм в този форум

Така точно се пита и се отговаря, така че това е много добре и похвално. Щото във форума имаме един образ от Варненско , с регистрация от 2005 година. На сутринта, като стане и веднага ни задава въпрос" Кажете ми, какво съм сънувал нощес" И...изчезва, до следващия си въпрос.

преди 3 минути, Joss Bomon написа:

Сега пък ще излезе, че съм казал "стани, че да седна". Защо ли изобщо обърнах внимание за поста с решение... 

Защо ли? 

Защото ако повечето от питанията бъдат като това, със всички уточнения от страна на питащият, няма да има ни подигравки, ни обиди. Което ще е добре за всеки един технически форум. Така , че си прав, като го спомена.

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Поредната тема, с решение - питането на автора... :cheers:

Не си ли разбрал, че тия иконки под аватара нищо не означават ... :) 

преди 10 минути, Rudy M. написа:

Не си ли разбрал, че тия иконки под аватара нищо не означават ... :) 

Остави иконките. Това с титли, лиги и репутации не гарантира верни отговори и решения на проблеми. Затова пък опцията "решение" не е никак лоша, защото болшинството теми остават да висят нерешени или без маркирано решение. Мнозина дават отговори, но дефакто, някой отговор решава проблема, и друг със същия проблем бързо ще намери решението, без да губи време в четене на "плявата" във всяка тема.

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Затова пък опцията "решение" не е никак лоша

Опцията е безсмислена, след като може да се дава произволно, по чисто субективна оценка. 

Същото е и с "харесванията" на постовете.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.