Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със Saeco royal professional

Препоръчан отговор

При изписване на съобщението  - Dregdrawer full -  за запълване на чекмеджето с обработено кафе. След изпразването и почистването му машината не отчита това и си стой с надписа Dregdrawer full.

Някакви идеи ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 37 минути, milenk написа:

При изписване на съобщението  - Dregdrawer full -  за запълване на чекмеджето с обработено кафе. След изпразването и почистването му машината не отчита това и си стой с надписа Dregdrawer full.

Някакви идеи ?

Тия машинки имат някакъв вътрешен брояч на дозите......около 20-25 дози. Извади чекемджето при включена машина и изчакай поне 15 секунди, преди да го върнеш обратно, без да я изключваш. При мен това работи, дори без да изхвърлям отработеното кафе - просто нулира брояча

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, NewRedDragon написа:

Тия машинки имат някакъв вътрешен брояч на дозите......около 20-25 дози. Извади чекемджето при включена машина и изчакай поне 15 секунди, преди да го върнеш обратно, без да я изключваш. При мен това работи, дори без да изхвърлям отработеното кафе - просто нулира брояча

Правя всичко описано и обикновено си работи, но сега се е запънала и си седи така. Друг път изписва DREGDRAWER MISS  и  като сложа чекмеджето си заработва..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, milenk написа:

Правя всичко описано и обикновено си работи, но сега се е запънала и си седи така. Друг път изписва DREGDRAWER MISS  и  като сложа чекмеджето си заработва..

Ами не съм специалист, но имам същата и съм я разглобявал до последния болт :) Сигурен съм, че няма никакъв датчик за отработените дози - само на брояч е... Съжалявам, аз повече не мога да помогна....

ПС: Сега пробвах идеята на @цър-вул - отново нулира брояча, без да чистя чекмеджето....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хмммм. При мен явно не отчита ваденето и поставянето на чекмеджето. Датчик ако няма как разбира. че чекмеджето се вади и поставя за да нулира брояча?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, milenk написа:

Хмммм. При мен явно не отчита ваденето и поставянето на чекмеджето. Датчик ако няма как разбира. че чекмеджето се вади и поставя за да нулира брояча?

Има само едно микро ключе долу (NO контакт) на задната пластмаса, което отчита наличието или не на чекмеджето.....но тогава съобщението ".DREGDRAWER MISS"..... Иначе за преълване с отпадък са на брояч

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, NewRedDragon написа:

Има само едно микро ключе долу (NO контакт) на задната пластмаса, което отчита наличието или не на чекмеджето.....но тогава съобщението ".DREGDRAWER MISS"..... Иначе за преълване с отпадък са на брояч

Опиши моля те къде точно е това  микро ключе долу (NO контакт). Ако е възможно една снимка ....  Точно съобщението ".DREGDRAWER MISS"..... сега ми липсва. Когато се появи и поставя чекмеджето машината заработва.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 41 минути, milenk написа:

Опиши моля те къде точно е това  микро ключе долу (NO контакт). Ако е възможно една снимка ....  Точно съобщението ".DREGDRAWER MISS"..... сега ми липсва. Когато се появи и поставя чекмеджето машината заработва.

Намира се в дъното на "хралупата" в която влиза самото челемедже, на самия под. Пробвам да снимам, но нищо не се вижда....то е около 1,5х2 мм. Вкарай си ръката с мек парцал и изчисти добре самия холдер за чекмеджето - ако има някакво замърсяване, микро-то е натиснато и CPU си мисли, че чекмеджето е на мястото си. За достъп до ключето се разглобява почти цялата машина, заедно с казначето и всички водни връзки. За сглобяването ти трябва целия набор нови уплътнения - старите не могат да се ползват - ще тече като надупчена бъчва. Виж да няма някакви деформации по чекмеджето - определено при теб машинката си мисли, че не вадиш контейнера и не се нулира

Edit: Отвори страничната вратичка (в дясно) извади целия модул и двете пластамси вътре и почисти хубаво и там

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...