Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нощно осветление

aivanov1

Препоръчан отговор

Здравейте! Искам да ви попитам, ползвате ли опцията „Нощно осветление“, която ограничава сините цветове на екрана. Ако да, според вас, коя е най-оптималната настройка, на колко процента да бъде нагласена?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, aivanov1 написа:

според вас, коя е най-оптималната настройка, на колко процента да бъде нагласена?

Според човека (очите му).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Поредната "страшилка“ за уфцете.

Просто включвайте общо или локално топло светление в помещението, не гледайте екрана в тъмнина за дълго време, намалете яркостта му до минималната удобна, и воала!

Идеята на страшилката е, че на човек му се доспивало като светне вечерното осветление от червеникавото слънце и е бодър от по-синята дневна
светлина. Може и така да е, но слънцето е също толкова червено и на изгрев, хъмм?

Проблемът на  сегашните труднозаспиващи е в липсата на физическа умора, а не толкова в прекалено синия спектър на излъчване на екрана, давиеба.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Марчо Пирчов написа:

Поредната "страшилка“ за уфцете.

Просто включвайте общо или локално топло светление в помещението, не гледайте екрана в тъмнина за дълго време, намалете яркостта му до минималната удобна, и воала!

Идеята на страшилката е, че на човек му се доспивало като светне вечерното осветление от червеникавото слънце и е бодър от по-синьото дневно слънце. Може и така да е, но слънцето е също толкова червено и на изгрев, хъмм?

Проблемът на  сегашните труднозаспиващи е в липсата на физическа умора, а не толкова в прекалено синия спектър на излъчване на екрана, давиеба.

Аз не говоря за проблем със заспиването, а за отмора на очите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, aivanov1 написа:

Аз не говоря за проблем със заспиването, а за отмора на очите.

Умората на очите не идва от спектъра на излъчване на осветлението, освен ако заваряваш с електрожен без очила.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Марчо Пирчов написа:

Умората на очите не идва от спектъра на излъчване на осветлението, освен ако заваряваш с електрожен без очила.

Е тогава защо е тази функция. Аз долкото разбрах е за очите, а не за заспиването

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, aivanov1 написа:

Е тогава защо е тази функция. Аз долкото разбрах е за очите, а не за заспиването

Казах вече - страшилка, за да ви плашат и да ви продават ненужните никому измислени "продукти".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Марчо Пирчов написа:

Умората на очите не идва от спектъра на излъчване на осветлението

Айде, бе! Верно ли? Затова ли по ергономични норми е силно препоръчително да се гледа кехлибарено жълт текст на маслено зелен фон?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, aivanov1 написа:

Здравейте! Искам да ви попитам, ползвате ли опцията „Нощно осветление“, която ограничава сините цветове на екрана. Ако да, според вас, коя е най-оптималната настройка, на колко процента да бъде нагласена?

Преди време я пробвах тая функция и най-оптималната настройка за мене е да е изключена напълно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, цър-вул написа:

Айде, бе! Верно ли? Затова ли по ергономични норми е силно препоръчително да се гледа кехлибарено жълт текст на маслено зелен фон?

"Умората на очите" идва от умората на очните мускули.

Повече не смятам да се занимавам с вас - "... и не оспаривай глупца".

Пази боже сляпо да прогледне.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

https://www.eizo.com/library/basics/10_ways_to_address_eye_fatigue/#07

Няма да коментирам нито високомеривето, нито простащината в горня пост.
EIZO няма какво да се коментират. Могат да се четат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 36 минути, цър-вул написа:

https://www.eizo.com/library/basics/10_ways_to_address_eye_fatigue/#07

Няма да коментирам нито високомеривето, нито простащината в горня пост.
EIZO няма какво да се коментират. Могат да се четат.

Много благодаря за полезната връзка. Ще прочета материалите!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От години ползвам "нощно осветление" на Windows-a така и на Android (Night filter, [Blue light]) Не ги пипам както са си подразбиране така си стоят. 

По-комфортно ми е 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 30 минути, PsyManDelic написа:

От години ползвам "нощно осветление" на Windows-a така и на Android (Night filter, [Blue light]) Не ги пипам както са си подразбиране така си стоят. 

По-комфортно ми е 

Ама на уиндоус на колко процента Ви е настроено? Това е важно за мен? Пък и на андроида също?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, aivanov1 написа:

Ама на уиндоус на колко процента Ви е настроено? Това е важно за мен? Пък и на андроида също?

През ред ли четеш?

Под разбиране ми е т.е не съм го настройвал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, PsyManDelic написа:

През ред ли четеш?

Под разбиране ми е т.е не съм го настройвал.

А каква е опцията по подразбиране при Вас, може ли да проверите?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 часа, aivanov1 написа:

При мен е настроено на 38%. Това е добре за мен. Но както писах по-горе това е строго индивидуално и зависи от заболяването на очите. Може и да са много меки цветовете и пак да те дразнят или да ти се уморяват очите. Просто движи плъзгача надясно до 50% и виж кое е най-добре и отморяващо за очите ти.

Няма таблица и препоръки - "при толкова % е най-добре, при толкова % е зле". А гледам че ти искаш нещо такова да ти се даде.

2021-08-23-14-54.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...