Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разширена вена

Featured Replies

Здравейте,
Това лято в големите жеги вените на стъпалото на левия крак ми се сториха повечко изпъкнали. Личният лекар не преглежда от март 2020 и ми даде направление за съдов хирург, като препоръча д-р Маринов в ДКЦ-то на ВМА (Спектромед). За съжаление на регистратурата беше станал голям проблем, струпване на повече чакащи, поради което лекарят беше крайно изнервен, отдели малко време, съотв. аз не успях да задам нито един въпрос, единственото което каза е - начална фаза на разширена вена, няма нищо страшно, ето ти един крем и хапчета, след след 4-5 месеца да видим прибрала ли се е вената.

Доколкото личният ми е в отпуска, моля някой да ме ориентира какво означават тези съкращения (от амбулаторния лист): "Начална дилатация на всм в областта на подбедрицата с дилатация в дорз. педис (?). Без оток и веностаза (?), запазени периферни пулсации. Проходимост."
Доплер - всичко проходимо." МКБ I78.8-Други болести на капилярите (нямам видими капиляри).

Моята видима вена беше на стъпалото (предната страна на ходилото), но той каза, че е на подбедрицата, явно и там има, но не се вижда (поне аз не я виждам).

Предписа ми: Веносмил 2х1 за пиене (с почивки) и Веналгон 911 за мазане само вечер. Какви са тези лекарства и за какво служат? Разреждат кръвта ли?
Аз съм човек, който гледа се движи колкото може повече, по 6-7-10 км на ден пеша (не наведнъж, уви), да кажем, че имам 2 кг излишни (180/76).

Също така, ще съм благодарен, ако ми кажете какъв следва да е двигателния режим - има ли ограничения? Има ли ограничения в упражненията, не с тежести, а по-скоро - като разтягания, клякания, катерене по стълби?

Предварително благодаря!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.