Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на нов рутер

Featured Replies

Здравейте,вчера в голямата буря ми се намокри рутера и изгоря.Друг е въпроса как се намокри,но това не е важно.

Та трябва да си избера нов рутер и този път ми се иска да заложа на нещо по-добро,защото стария рутер често забиваше когато го натоваря сериозно и започваше да спира интернета или да накъсва.

Харесал съм този рутер HAP AC³ RBD53IG-5HACD2HND .Интернета ,който имам е до 200mbps,така,че ще си го поддържа,но въпроса е дали ще издържи на 4 IPTV приемника и отделно свързани 2 3 телефона или компютър?

Обхвата на wifi как е при този модел,ако имате наблюдение?Дали ще има хубав обхват на 20-25м. през 3 4 тухлени стени или ще трябва и някой access point за wifi?

Здравей! Много общо питане!

Казваш - "нещо по-добро", но без уточнение - какъв е бил стария?
Този 
рутер HAP AC³ RBD53IG-5HACD2HND - много непозната марка! И на такава цена ...
Н
а 20-25м. през 3 4 тухлени стени - на 5 GHz забрави! На 2,4 - горе-долу.

Ориентирай се към Linksys, TP-Link, ако ще - Huawei.

преди 49 минути, vaniosl написа:

Здравейте,... wifi?

Латвийското творение е клас AC1200. Разбирай Wi-Fi 5, чиято тенденция е към залез заради WiFi 6.. 4x-ядрен процесор / 256MB RAM, Комбинирани антени. Готви се за среща с RouterOS - ako сипадаш по Нео от матрицата и в този дух ... и определно ще посрещне скромните ти възможности. Разполага с масивен пасивен радиатор и никак не е е икономичен, едно 30W апетит проявява.

• Автор

Вече съм без рутер :) .

Иначе бях с TP-Link WiFi Router AC1200 Archer C50 V3.0 и постоянно имах накъсвания в нета при натоварване.

Добре ,а какво бихте ме посъветвали да взема?

Вече съм без рутер [emoji4] .
Иначе бях с TP-Link WiFi Router AC1200 Archer C50 V3.0 и постоянно имах накъсвания в нета при натоварване.
Добре ,а какво бихте ме посъветвали да взема?
До каква сума?
преди 10 часа, vaniosl написа:

200лв ми е разумната граница за моите нужди.

Така - говорим по същество вече.

Сега кажи - какво е натоварването - като очакван брой устройства (минимален)

преди 10 часа, vaniosl написа:

Нужни са ти LAN портове и колко?
А USB портове?
Искаш ли, да има 4G свързаност?

За тази цена - погледни Huawei AX3 Quad-Core (WS7200-20). Особено - ако ползваш телефони и друго на същия производител..

преди 14 часа, vaniosl написа:

.....

Харесал съм този рутер HAP AC³ RBD53IG-5HACD2HND .Интернета ,който имам е до 200mbps,така,че ще си го поддържа,но въпроса е дали ще издържи на 4 IPTV приемника и отделно свързани 2 3 телефона или компютър?

Обхвата на wifi как е при този модел,ако имате наблюдение?Дали ще има хубав обхват на 20-25м. през 3 4 тухлени стени или ще трябва и някой access point за wifi?

Рутерчето е хубаво и с приличен обхват, но както споделиха по-горе срещата с неговата операционна система е предизвикателство за повечето хора, въпреки , че е наличен за непретенциозните или базова настройка QuickSet или MikroTik Home App. Друг минус или по-скоро недостатък е че безжичната част не е поколение 6/6Е каквито са днешните тенденции, но пък и клиентските адаптери би трябвало да са подобно поколение за да има смисъл от тях. Така че AC стандарта , ако те задоволява, приоритет ти е безпроблемна работа на рутера,  възможностите , които предлага RouterOS , то си се насочил в правилна посока. Ако все пак по-новите безжични стандарти, по-лесният сетъп, по-ниската цена са водещи то може да се огледаш за други марки и модели!

• Автор

Трябва ми да е с 4 lan порта.Нищо друго не е от значение ,не са ми нужни usb и 4g.Важно е да има силен обхват на wifi  за да покрие целия мериметър от 5 стаи,като разстоянието е около 20-22м дължина.

В този ред на мисли ми изниква вазможността да поставя и два по-евтини рутера вместо един по-скъп понеже там където ми влиза сигнала от доставчика няма нужда от wifi понеже всичко е окабелено и имам един tplink re205 мога да си пусна с него wifi точно в нея стая,дали вариянта:

за основен рутер да сложа един HEX RB750GR3

и после по кабел на централно място да сложа един HAP AC² RBD52G-5HACD2HND-TC

точно в стаята където ми трябва 5G и са ми повечето устройства за wifi.Така и wifi рутера буквално ,ще е в центъра.

Другия вариянт е да не се мъча да спестя 15лв и да прасна направо два HAP AC² RBD52G-5HACD2HND-TC

Според вас,как е най-добре да се постъпи и колко голяма е разликата между  HEX RB750GR3 и HAP AC² RBD52G-5HACD2HND-TC

Приемам и други предложения в този ценови диапазон.Не съм се ограничил само в тази марка рутери,просто доставчика ми ги препоръчва и използва тяхно оборудване.

Като гледам - започнал си, да се ориентираш сам.

Пп. Имаше някакви коментари за марката MikroTik,  ама добре - че ги няма.

• Автор

За да завърша темата искам да кажа ,че вече два дни ползвам 2бр. HAP AC² RBD52G-5HACD2HND-TC

За сега съм много доволен от рутерите,вярно обхвата на wifi не е от най-силните,но не това е най важно.Проблемите за сега с IPTV-то изчезнаха,не са ми забивали устройствата,а с предния рутер се случваше по 3 4 пъти на ден.

И последно Микротик въобще не е труден за настройка,ако става въпрос за елементарни настройки.Справих се с настройката на двата за точно 5мин. с приложението им от googleplay.

• Автор

Ще ползвам отново темата за още един въпрос,който изникна след смяната на рутера.Имам един настолен компютър до който в момента няма възможност за опъването на лан кабел.

Чудя се дали една безжична мрежова карта би ми свършила добра работа и да мога да използвам скорост на нета около 300mbps?

Като цяло съм се спрял на следните модели.Гледам,че имат и блутут което за мен би било полезо за използването на безжични слушалки.

TP-Link Archer T5E AC1200 WiFi Bluetooth 4.2 PCIe Adapter

Wireless GIGABYTE WB1733D-I Dual-Band

Gigabyte AORUS WBAX200

В момента за докарване на нет до копютъра използвам един удължител на обхват AC750 Wi-Fi удължител на обхват

Но неговия порт е само до 100mbps.Попринцип бих си го ползвал и него,но не мога да му спра функцията за удължаване на сигнала и в една стая от 20кв. в момента имам 4 безжични мрежи и малко сам си скапвам ефира.

Според вас някой от картите по-горе заслужава ли си?Ако смятате ,че има нещо по-добро в ценови диапазон до 70лв. също ,ще се радвам на предложения.Пък,ако не вреди толкова,че в момента все едно вървят два рутера в една стая да си стоя с удължителя на обхват и толкова.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.