Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко излиза оборудване за видеонаблюдение с камери 4 камери 2 мегапиксела ( ден/нощ ) ?

Featured Replies

Колко лева излиза оборудване за видеонаблюдение с камери 4 камери 2 мегапиксела ( ден/нощ ) 
ДВР 
хард 1 тб 
захранвания , 50 метра кабели , БЕЗ монтажа 
Примерно Хиквижън 

Нека да каже някой който редовно монтира , актуални цени към днес - септември 2021г 

Това реклама на Хиквижън ли е?!

За парите само на една камера от тази марка, то може да се спретне въпросното видеонаблюдение и качеството да не е 2 мегапиксела ...

Примерно...

Успех!

• Автор
преди 13 минути, dioib написа:

Това реклама на Хиквижън ли е?!

За парите само на една камера от тази марка, то може да се спретне въпросното видеонаблюдение и качеството да не е 2 мегапиксела ...

Примерно...

Успех!

Никаква реклама не е , ако е - аз какво печеля ??? 
 От устата на повечето които монтират видеонаблюдение , масово се споменава Хиквижън и Дахуа , казват че са ТОП ! 
 Разбира се , че има и още по-по-най-топ 
А тези ги постна - нещо много евфинджак ми се струват , от китайски по-китайски . Пробвал ли си ? 
и още - както ще рече това ""5G Видеонаблюдение""  ?!?!? 

преди 6 минути, Dalaidido Lama написа:

Пробвал ли си ? 

Да, но само една. 

И, да, "дървени са" (Може би виетнамски...), но върши работа. Вярно, за наблюдение от вън трябва да се ползва "облак", но при положение, че ще има и DVR, то нещата стоят по друг начин. ;) 

преди 7 часа, Dalaidido Lama написа:

Пробвал ли си ?

Не го слушай, нищо не е пробвал! Този е дървеният философ на форума, с мнение по всички въпроси...

преди 9 часа, Dalaidido Lama написа:

Колко лева излиза оборудване за видеонаблюдение с камери 4 камери 2 мегапиксела ( ден/нощ ) 
ДВР 
хард 1 тб 
захранвания , 50 метра кабели , БЕЗ монтажа 
Примерно Хиквижън 

Нека да каже някой който редовно монтира , актуални цени към днес - септември 2021г 

1. За каква система говорим - аналогова или IP?

2. Камери за външен или вътрешен монтаж се търсят?

3. Камерите с фиксиран обектив ли ще са или фариофокални/PTZ

HDD 1TB за DVR/NVR е около 100 лв. Свестен LAN кабел - около 90 ст/метър. RJ-та, балуни (ако трябват) - около 70 lw

• Автор
на 15.09.2021 г. в 15:09, NewRedDragon написа:

1. За каква система говорим - аналогова или IP?

2. Камери за външен или вътрешен монтаж се търсят?

3. Камерите с фиксиран обектив ли ще са или фариофокални/PTZ

HDD 1TB за DVR/NVR е около 100 лв. Свестен LAN кабел - около 90 ст/метър. RJ-та, балуни (ако трябват) - около 70 lw

аналогови , че са по-евтини 
външни 
фиксиран

на 15.09.2021 г. в 14:11, Joss Bomon написа:

Не го слушай, нищо не е пробвал! Този е дървеният философ на форума, с мнение по всички въпроси...

Без коментар:

D1.PNG

преди 3 часа, Dalaidido Lama написа:

аналогови

Ето провери си сам. Или не можеш да смяташ?! 

п.п. Принципно спретваш си концепцията. После виждаш какво има на "ел. пазара" в България. (Правиш си "празна кошница" = тя ти смята колко струва всичко...) После виждаш в Китай колко струва твоята концепция и решаваш от къде да пазаруваш. Лично аз ползвам български сайтове, защото спестява време и евентуална разправия с митници. 

Успех!

преди 16 часа, Dalaidido Lama написа:

аналогови , че са по-евтини 
външни 
фиксиран

Аз лично не бих се занимавал с аналогови. По-капризни и ненадеждни откъм окабеляване (без да вмъквам останалите минуси спрямо цифровите), както и по-честа поддръжка. Инак търсиш евтино, но да е Хиквижън, което е нонсенс. 

на 15.09.2021 г. в 15:09, NewRedDragon написа:

фариофокални

По-скоро се пише "варифокални".;)

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Да, прав си - техническа грешка от моя страна - както и от твоя, де :)

Е аз от Ингилийския си ги произнасям. Мир?:)

• Автор
преди 9 часа, Jorge написа:

Аз лично не бих се занимавал с аналогови. По-капризни и ненадеждни откъм окабеляване (без да вмъквам останалите минуси спрямо цифровите), както и по-честа поддръжка. Инак търсиш евтино, но да е Хиквижън, което е нонсенс. 

По-скоро се пише "варифокални".;)

ок 
ОТПАДАТ аналоговите 
Кажи ти , например Hikvision или Dahua , IP 
4 канален дивиар , 1 тб хард , 50 метра кабели , захранвания ( 1 бр какви пари , колко бр ) 
2 мегапикселови ( защото са по-евтини ) 

колко общо ? 

преди 8 часа, Dalaidido Lama написа:

ок 
ОТПАДАТ аналоговите 
4 канален дивиар , 1 тб хард , 50 метра кабели , захранвания ( 1 бр какви пари , колко бр ) 

колко общо ? 

1500 лв, без мрежовото оборудване. Ако ги захранваш локално камерите, махаш 200 лв за PoE инжекторите

PS: Цената е за куполни камери! За bulet камери + 400 лв

преди 14 часа, Dalaidido Lama написа:

ок 
ОТПАДАТ аналоговите 

колко общо ? 

За теб като физическо лице нямам меродавна информация за цени, освен каквото видя в мрежата. Когато ми се налага да пазарувам такъв вид техника го правя през фирма по ДДС. Там цените са различни от тези на дребно. Гледам, че колегата по-горе е дал отговор. Ако той се занимава с цени на дребно вероятно е запознат. Аз набързо потърсих най-евтин вариант и открих, че можеш да минеш с около 1К:

Untitled.png

Добавяш стотина лева за диск (примерно червените WD), кутии за външен монтаж. Това е, когато цепиш UTP-то и пускаш по него захранване 12V, че е най-евтино, а и за поддръжка също. Може да добавиш стотина лева за 4/6 канален PoE суич, но аз не бих го направил.

преди 49 минути, Jorge написа:

За теб като физическо лице нямам меродавна информация за цени, освен каквото видя в мрежата. Когато ми се налага да пазарувам такъв вид техника го правя през фирма по ДДС. Там цените са различни от тези на дребно. Гледам, че колегата по-горе е дал отговор. Ако той се занимава с цени на дребно вероятно е запознат. Аз набързо потърсих най-евтин вариант и открих, че можеш да минеш с около 1К:

Untitled.png

Добавяш стотина лева за диск (примерно червените WD), кутии за външен монтаж. Това е, когато цепиш UTP-то и пускаш по него захранване 12V, че е най-евтино, а и за поддръжка също. Може да добавиш стотина лева за 4/6 канален PoE суич, но аз не бих го направил.

И NVR-a и камерите са......меко казано архивни. Дори не знам, дали някъде ще се намерят нови. Цифрата, която съм дал може и да варира, според курса на USD. ДДС си го плаща винаги крайния клиент, независимо дали е физическо лице или търговец, по смисъла на закона.

Има доста добри устройства (пак китафски), под друга марка, с които цената може да се редуцира с около 40%, но,,,,само с монтаж и инсталация, която (при мен) не е под 100 лв на еочччка.

преди 34 минути, NewRedDragon написа:

И NVR-a и камерите са......меко казано архивни. Дори не знам, дали някъде ще се намерят нови. Цифрата, която съм дал може и да варира, според курса на USD. ДДС си го плаща винаги крайния клиент, независимо дали е физическо лице или търговец, по смисъла на закона.

Има доста добри устройства (пак китафски), под друга марка, с които цената може да се редуцира с около 40%, но,,,,само с монтаж и инсталация, която (при мен) не е под 100 лв на еочччка.

Търси се цена, а не актуалност. Има ги нови и то на много места, но да не спорим за глупости. Дай да не намесваме ДДС и как се процедира. Също така никъде не видях да се пита за монтаж, за да си казваш цената за точка. А освен монтаж имаме и конфигуриране на системата. Или там даваш бонус? Хайде да не си пускаме майтапи по форумите.;)

преди 2 минути, Jorge написа:

Търси се цена, а не актуалност. Има ги нови и то на много места, но да не спорим за глупости. Дай да не намесваме ДДС и как се процедира. Също така никъде не видях да се пита за монтаж, за да си казваш цената за точка. А освен монтаж имаме и конфигуриране на системата. Или там даваш бонус? Хайде да не си пускаме майтапи по форумите.;)

С ДДС аз знам как се процедира - от както съм в Бг! Не се пита за монтаж, но пък в един момент....може да излезе сметката. Като се търси цена......в продавалниците!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.