Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Превеждане на пари от България по карта, изполвайки 16-я код на картата

Featured Replies

Здравейте!

Някой запознат , дали е ползвал такава услуга от България, или чрез някои от интернет платформите (чужди) за превод по карта, използвайки 16-цифрения код изписан на пластиката, без да се знае IBAN детаилите на получателя. От Русия са ми пращали пари на моята сметка , използвайки само кода изписан на физическата дебитна карта който е 16 цифрен.

Явно сме много назад в материала както винаги, защото в офис на Fibank ме изгледаха като "тръба" като им обясних какво целя.

P.S. За да стане по-ясно, ето какво целя

https://bg.smiley-site.com/23179-transfer-of-funds-to-a-bank-card-by-number-via-sms-online-or-at-an-atm

Статията изглежда като да е преведена машинно, но се разбира.

Излгежда си отговорих на въпроса

https://www.visa.com.au/pay-with-visa/featured-technologies/visa-direct.html

Дотук добре, но това е само Visa към Visa.

Аз имам такава карта, но получателя има друга карта, дали няма някаква друга платформа която да действа на същия принцип ?

Благодаря!

Не знам доколко изобщо е възможно, но принципно всяка една банкова карта си има IBAN и когато преведеш пари по този номер, съответната карта ги получава автоматично.
Също между карти от един вид може и да има някакъв начин защото се пак са една система, но различни.
Какъв е всъщност проблема да се преведат парите по IBAN?

Това е услуга на VISA - visa direct

Цитат

You can send a Visa Personal Payment through over 100 financial institutions in 20 countries to over a billion enabled Visa cardholders. Just enter the recipient’s 16 digit Visa card number and the amount and the funds will be credited to the recipient’s Visa credit, debit or prepaid card. Say goodbye to cash, cheques and long paper forms and instead enjoy the simplicity of this breakthrough new platform.

преди 24 минути, Bubbles написа:

Не знам доколко изобщо е възможно, но принципно всяка една банкова карта си има IBAN и когато преведеш пари по този номер, съответната карта ги получава автоматично.
Също между карти от един вид може и да има някакъв начин защото се пак са една система, но различни.

китайските сайтове, като ми връщат пари (рефунд) ми знаят само номера на картата но не и IBAN. имат само условие за виза или мастеркарт

• Автор
преди 29 минути, Bubbles написа:

Както споменах, получателя не знае тези детайли и съответно няма как да преведа по IBAN.

Иначе нямаше да повдигам темата.

За Виза директ открих информация, но получателя е с MasterCard а не Виза карта.

преди 3 минути, Без умствен капацитет написа:

китайските сайтове, като ми връщат пари (рефунд) ми знаят само номера на картата но не и IBAN. имат само условие за виза или мастеркарт

Явно има начин от Виза към Mastercard, просто трябва да търся външни платформи.

Благодаря!

• Автор

Намерих сайт чрез който мога да преведа сумата по карта директно.

В случай че темата е полезна на някой друг https://paysend.com

Може да заключите темата.

Благодаря!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.