Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с wifi

Featured Replies

Здравейте, имам проблем с wifi на лаптопа ми. Лаптопа се връзва към wifi мрежата, показва че има интернет, но интернет няма. На телефона wifi е добре, на компютъра с кабел също е добре. Когато пусна тест за скоростта от speedtest показва download error.

Лаптопа е Asus S510U с процесор intel i5 - 8250u ( ако има значение) с windows 10. Рутерът е Tp-link AC1200(Archer C6). Преди два дни купих устройство за връзка  ethernet към usb (tp-link ue300) и с него прави същото. Правило ми е този проблем и друг път и се оправи от само себе си. Рутера и лаптопа съм ги рестартирал многократно - не помага.Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем моля да сподели. Благодаря предварително

IMG_20211108_205131.jpg

Разрешен от JohnTRIVOLTA

Щракаш с десен бутон на мишката или дясната част на тъчпада. Избираш "Отстраняване на проблеми". След това "Имам друг проблем". После "Използване на специфична мрежова карта /например Ethernet или безжична/. След това "Всички мрежови адаптери" и "Напред".

преди 7 минути, Димитър1292 написа:

Здравейте, имам проблем с wifi на лаптопа ми. Лаптопа се връзва към wifi мрежата, показва че има интернет, но интернет няма. На телефона wifi е добре, на компютъра с кабел също е добре. Когато пусна тест за скоростта от speedtest показва download error.

Лаптопа е Asus S510U с процесор intel i5 - 8250u ( ако има значение) с windows 10. Рутерът е Tp-link AC1200(Archer C6). Преди два дни купих устройство за връзка  ethernet към usb (tp-link ue300) и с него прави същото. Правило ми е този проблем и друг път и се оправи от само себе си. Рутера и лаптопа съм ги рестартирал многократно - не помага.Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем моля да сподели. Благодаря предварително

IMG_20211108_205131.jpg

Пробвал ли сте с отстраняване на неизправности и проверил ли сте да ли wifi драйвера има нова версия

Това си е проблем на рутера, ако кажеш, че си с pppoe връзка към ISP? Инак има алтернатива за тест на този адрес https://operator.bg/search/speedtest !

преди 9 минути, Димитър1292 написа:

Първо - проверете „населението“ в използвания WiFi канал. Ако е пренаселено - от комшиите - може да стане така.

Второ - това, че лаптопа (wifi адаптера) се свързва с рутера, още не гарантира достъп навън. Проверете за блокировки по IP, MAC ...

• Автор
преди 6 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Това си е проблем на рутера, ако кажеш, че си с pppoe връзка към ISP? Инак има алтернатива за тест на този адрес https://operator.bg/search/speedtest !

Не съм много навътре с нещата, но знам че е pppoe връзка. Рутера е на 2 месеца, има ли начин как да реша сам проблема. Като направих теста за скоростта в сайта дето ми прати, показва че има интернет първите 5 секунди и после напълно изчезва и пак се появява 5 секунди преди края на теста.

преди 3 минути, Димитър1292 написа:

Не съм много навътре с нещата, но знам че е pppoe връзка. Рутера е на 2 месеца, има ли начин как да реша сам проблема. Като направих теста за скоростта в сайта дето ми прати, показва че има интернет първите 5 секунди и после напълно изчезва и пак се появява 5 секунди преди края на теста.

Не си казал ползваш ли антивирусна и коя и ако ползваш такава опитай да и спреш защитната стена да видиш да ли ще има промяна

преди 14 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Това си е проблем на рутера, ако кажеш, че си с pppoe връзка към ISP?

Това пък - ми изскочи от ... „малкото акъл“!

• Автор
преди 1 минута, vlado1985 написа:

Не си казал ползваш ли антивирусна и коя и ако ползваш такава опитай да и спреш защитната стена да видиш да ли ще има промяна

Kaspersky, но вече пробвах да я изключа и няма никаква промяна 

преди 18 минути, jhoro написа:

Първо - проверете „населението“ в използвания WiFi канал. Ако е пренаселено - от комшиите - може да стане така.

Второ - това, че лаптопа (wifi адаптера) се свързва с рутера, още не гарантира достъп навън. Проверете за блокировки по IP, MAC ...

Има само две устройства вързани към wifi канала. Как да проверя за тези блокировки по IP, MAC. Може би забравих да кажа че както си имаше интернет и просто изчезна изведнъж.

• Решение
преди 6 минути, Димитър1292 написа:

Ами това е проблем с пресегментирането и би тябвало във фърма да се стартира едно правило в преминаващата верига за пресегментация на пакетите , ма знам ли тези дървета!? Виж дали имаш някаква настройка за WAN да сетнеш MTU на стойност пример 1420 та да видим дали ще се оправи нещо!

• Автор
преди 7 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ами това е проблем с пресегментирането и би тябвало във фърма да се стартира едно правило в преминаващата верига за пресегментация на пакетите , ма знам ли тези дървета!? Виж дали имаш някаква настройка за WAN да сетнеш MTU на стойност пример 1420 та да видим дали ще се оправи нещо!

Оправи се. Много благодаря. Надявам се че ще е за постоянно че е много дразнещо това.

преди 1 минута, Димитър1292 написа:

Оправи се. Много благодаря. Надявам се че ще е за постоянно че е много дразнещо това.

Как се оправи, какво пипна?

• Автор
преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Как се оправи, какво пипна?

Направих това, което каза. Влязох в настройките на рутера, намерих това MTU беше 1480( до него пишеше да не се пипа), но аз го направих както ти каза на 1420 и просто се оправи.😅

преди 3 минути, Димитър1292 написа:

Направих това, което каза. Влязох в настройките на рутера, намерих това MTU беше 1480( до него пишеше да не се пипа), но аз го направих както ти каза на 1420 и просто се оправи.😅

Ами да , така го караме зорлям да сегментира на изход! 😎

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.