Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво е сийдването в програмите за теглене на торенти?

Featured Replies

Използвам програмата qBittorrent. Като изтегля нещо от замунда, след приключване на тегленето, получавам това:

Status: seeding

Seeds: 0 (24) - или някакво друго число...

Peers: 0 (42) - или някакво друго число...

може ли някой да ми обясни какво значат тези неща?

Аз го разбирам така.

seeding - файла е в процес на непрекъснато качване, за да е достъпен до други хора, които искат да го свалят.

Seeds: 0 (24) - в момента има 24 човека, при които тегленето е приключило, и сега техните компютри хостват файла, който може да се сваля от други хора. 0 сиидс означава, че файла вече не е достъпен - торента вече никой не може да го изтегли.

Peers: 0 (42) - в момента има 42 човека, които са в процес на теглене на файла.

Правилно ли съм го разбрал? Ако да , обяснете ми какъв е смисъла. Един човек ми каза, че имал над 400 торента, и не ги трие за да може да ги сиийдва постоянно. Какъв е смисъла на сийдването? Пари ли се печелят, или само ти се увеличава ранга в замунда? Какво става ако имаш по-висок ранг? Какъв е смисъла на ранга?

Замунда нямат ли си FAQ, или нещо подобно?... Там би трябвало да са обяснени тези неща.

По пътя на елементарната логика - ако няма сийдване, няма да има и теглене, защото просто няма да има откъде.

Сийдването е доброволно, не съм чул някой да е печелил пари от това.

Бахти темите, чуек . Заради такива като тебе е време да се въведе правилото , ново регистрирани един месец да не могат изобщо да пускат нови теми, а втория максимум по една тема на ден.

преди 3 часа, Rudy M. написа:

Сийдването е доброволно, не съм чул някой да е печелил пари от това.

Само ще добавя, че последната технология, въведена от BitTorrent ти позволява да сваляш по-бързо с преференция пред тези готованковци, които не сийдват. Тоест, печалбата е бързо свален торент при дефицит на сийдването.  Примерно - сийдват ти двама човека, но те имат в програмата си 200 торента, които се раздават паралелно и следователно ти се очертава да теглиш 1 месец някакъв филм. Ако си от тези, които имат висок рейтинг на сийдването с BitTorrent Speed, ще ти се увеличи скоростта, както и на други като теб, които са се доказали и имат точки. Колкото повече готованци дърпат, толкова повече за теб ще има. При повече конкуренция сте квит и ще се наложи да се "изчаквате" взаимно. Но при наличие на паразит, който само сваля и гаси, неговата скорост е лишена от правото да тегли с приоритет и всичко отива в полза на добрите старателни сийдъри.

• 4 седмици по-късно...
на 19.11.2021 г. в 22:25, vallakvallak написа:

Използвам програмата qBittorrent. Като изтегля нещо от замунда, след приключване на тегленето, получавам това:

Status: seeding

Seeds: 0 (24) - или някакво друго число...

Peers: 0 (42) - или някакво друго число...

може ли някой да ми обясни какво значат тези неща?

Аз го разбирам така.

seeding - файла е в процес на непрекъснато качване, за да е достъпен до други хора, които искат да го свалят.

Seeds: 0 (24) - в момента има 24 човека, при които тегленето е приключило, и сега техните компютри хостват файла, който може да се сваля от други хора. 0 сиидс означава, че файла вече не е достъпен - торента вече никой не може да го изтегли.

Peers: 0 (42) - в момента има 42 човека, които са в процес на теглене на файла.

Правилно ли съм го разбрал? Ако да , обяснете ми какъв е смисъла. Един човек ми каза, че имал над 400 торента, и не ги трие за да може да ги сиийдва постоянно. Какъв е смисъла на сийдването? Пари ли се печелят, или само ти се увеличава ранга в замунда? Какво става ако имаш по-висок ранг? Какъв е смисъла на ранга?

За Seeds съм забелязъл(поне за Seeds), че стойността преди скобите е различна от 0 докато сваляш файла. След изтеглянето на торент стойността става 0. СПоред мен става така, защото след като торента е свален на 100% на потребителя(Аз, Ти, или на който и да е) Сийдъри не са му нужни, а стойността в скобите показва колко са общо сийдърите.

За Peers не съм съгласен с теб. Мисля, че бъркаш Пиърите с Лийчърите. Лийчърите са тези, които теглят, а Пиърите са Сийдъри + Лийчъри = Пиъри. Пише го най-отдолу в торентите на някои торент сайтове(демек Пиърите показват общия трафик на торента).

Колкото до постоянното сийдване - преди замунда да се раздели на 2(ЗамундаНет и ЗамундаСе) имаше само замундаНет. И в нея през известно време правеха чистка. На всеки няколко месеца(в момента не си спомня на колко точно) триеха акаунтите на потребителите с много нисък коефициент. За това този човек е сийдвал толкова много - да си вдигне коефициента, за да не му изтрият акаунта. Че тогава акаунти трудно се съзаваха в ЗамундаНет, и причината беше, че местата бяха силно ограничени.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.