Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Стипендии след 8 клас ?!

Featured Replies

Та искам да попитам ще взимам ли някаква стипендия след 8 клас.Дипломата ми е 5.50 и ми е интерестно ще взимам ли някаква стипендия ?

Редактирано от backata (преглед на промените)

Щом си с 5.50 ще взимаш, освен ако не си в езикова гимназия Публикувано изображение В езиковите стипендията е след 9-ти.

Редактирано от bozko (преглед на промените)

Разбира се щом имаш 5.50 ще взимаш отлична стипенсия 21лв през 1-вия учебен срок ;)

Щом си с 5.50 ще взимаш, освен ако не си в езикова гимназия Публикувано изображение В езиковите стипендията е след 9-ти.

По-точно не ако си в езикова, а ако учиш в профилирано училище, в което имаш нулева година, т.е. ако в 8-ми клас си имал 19 часа седмично чужд език (или повече!), ако си учил само Бългаски езил и Литература, Математика и някои други предмети без Химия, Биология, История, значи първата ти година е била нулева!

Но, ако в 8-ми клас си учил ВСИЧКИ предмети, то значи не си имал нулева година и ще взимаш стипендия! Ако, обаче, си имал нулева година ще взимаш стипендия след 9-ти клас (и то, ако имаш над 5.50- за стипендия за отличен успех!)

Надявам се да съм бил достатъчно ясен! ;) Но ако все още имаш нещо неясно с радост ще ти поясна!

Поздрави!

• Автор

Един приятел ми каза,че ще взимам диплома през втория срок.Та искам да попитам през кой от 2та срока ще взимам диплома и колко лв ще е тя ?

Един приятел ми каза,че ще взимам диплома през втория срок.Та искам да попитам през кой от 2та срока ще взимам диплома и колко лв ще е тя ?

Със сигурност ще я вземе в края на втория срок, т.е. в края на учебната година!

Стипендията за отличен успех е 21 лв, а за социална стипендия е 18 лв.

Ще взимаш стипендия, а не диплома. Системата е следната:

Щом си завършил 8-и клас със Отличен 5.50 значи през първия учебен срок в девети класа ще вземеш стипендия (на края на срока), ако първия срок в девети клас го завършиш отново с отличен успех, ще вземеш стипендия и през втория учебен срок (пак на края на срока). Мисля че схвана каква е системата - успеха за предходната година дава стипендия за първия срок, а успеха за първия дава за втория срок. Поздрави и да харчиш разумно, че тия 189лв дето ги дават за цяла година, лесно заминават.

• 3 седмици по-късно...

Или всеки месец по 21лв или на всеки три месеца по 63лв. В моето училище е на всеки три

• 2 години по-късно...

А аз искам да разбера колко лева са стипендиите, знам, че преди бяха по 21, но се говореше нещо за увеличение след нова година..

• 7 месеца по-късно...

Здравейте! Сега съм 11 клас, взимам от 2 години стипендия за дете без родител. Но класния ми ръководител ми каза, че ако превиша определен брой извинени отсъствия ще подаде някаква молба и ще ми спрат стипендията.. Възможно ли е това, защото ми казаха доста хора, че може да се спре стипендия за успех, но тези за сираци и полу-сираци не се спират.. Много ще съм благодарна ако темата я посети компетентен човек, който може да даде сигурен отговор, а не да предположи. Благодаря предварително :)

• 5 месеца по-късно...

Здравейте! Сега съм 11 клас, взимам от 2 години стипендия за дете без родител. Но класния ми ръководител ми каза, че ако превиша определен брой извинени отсъствия ще подаде някаква молба и ще ми спрат стипендията.. Възможно ли е това, защото ми казаха доста хора, че може да се спре стипендия за успех, но тези за сираци и полу-сираци не се спират.. Много ще съм благодарна ако темата я посети компетентен човек, който може да даде сигурен отговор, а не да предположи. Благодаря предварително ;)

Същият случей и при мен. Моля за отговор :/
  • 1 месец по-късно...

Бих искал да попитам ако имам оценка след 4.50 ще взимам ли стипендия

Не, освен ако успехът за дадения срок не е над 5,5. :cool:

Мисля, че 4.50 е изискването за социална стипендия.

А обикновената си е 5.50.

• 2 години по-късно...

Здравейте !!! И аз имам такова питане. Ученик съм в ТУЕС София и завършвам 8 клас с ТОЧНО 5:50. Въпросът ми е дали ще взимам в 9 клас първия срок стипендия ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.