Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква по-бърза безжична мрежова карта да купя за лаптоп Lenovo G550

Featured Replies

Каква по-бърза безжична мрежова карта да купя за лаптоп Lenovo G550?

Имам оптичен интернет а скоросттите ми на безжичния интернет на лаптопа

Lenovo G550 са съответно: Download - 2 Mbps и Upload - 5.28 Mbps.

Мрежовите ми карти в момента са: Broadcom NetLink (TM) Fast Ethernet и Broadcom адаптер за мрежи 802.11g

Марка и модел на безжичния рутер? Модел на безжичния адаптер? На какво разстояние от рутера е лаптопа? Плана на интернета какъв е, понеже като гледам, лаптопа си поддържа поне 5 Mb, щом ъплоада е толкова, тегленето е бавно и това може да е от сайта или от доставчика.

преди 11 часа, vasilray65 написа:

Каква по-бърза безжична мрежова карта да купя за лаптоп Lenovo G550?

Имам оптичен интернет а скоросттите ми на безжичния интернет на лаптопа

Lenovo G550 са съответно: Download - 2 Mbps и Upload - 5.28 Mbps.

Мрежовите ми карти в момента са: Broadcom NetLink (TM) Fast Ethernet и Broadcom адаптер за мрежи 802.11g

Мисля и твоят модел , както и други на Леново имат "бяла листа" в БИОС за разрешени безжични адаптери. Ако е така първо трябва да видите дали може да се отключи тази опция или пък има моднат БИОС с премахната листа. Ако не то остава решение с WLAN адаптер на USB. Не на последно място стандартите трябва да се поддържат и от безжичният рутер или точката за достъп каквото се ползва!

• Автор
преди 9 часа, Raze написа:

Марка и модел на безжичния рутер? Модел на безжичния адаптер? На какво разстояние от рутера е лаптопа? Плана на интернета какъв е, понеже като гледам, лаптопа си поддържа поне 5 Mb, щом ъплоада е толкова, тегленето е бавно и това може да е от сайта или от доставчика.

Рутер: TP-Link Wireless N Router WR840N,  Model No. TL-WR840N. Лаптопа е на 6 метра. План на интернета е до 120 Mbps , като свързания с Ethernet кабел компютър работи със скорост около 90 Mbps, но като свържа лаптопа към Ethernet кабела скоростта стига най-много до 7 Mbps за даунлауд и ъплауд за едни и същи сайтове. Така че не е от сайтовете.

преди 17 минути, vasilray65 написа:

Рутер: TP-Link Wireless N Router WR840N,  Model No. TL-WR840N. Лаптопа е на 6 метра. План на интернета е до 120 Mbps , като свързания с Ethernet кабел компютър работи със скорост около 90 Mbps, но като свържа лаптопа към Ethernet кабела скоростта стига най-много до 7 Mbps за даунлауд и ъплауд за едни и същи сайтове. Така че не е от сайтоветe

Определено wifi адаптера на лаптопа е стар модел и спъва скоростта. В комбинация със зашумен ефир и свързани няколко устройства за рутера резултата е нормален. Дори и да вземете по-съвременен безжичен адаптер /300N съответващ на рутера/ за лаптопа в комбинация с този рутер не очаквайте чудеса. Да в идеални условия се постигат максимални скорости , но по-скоро 40-50мб/с би бил отличен резултат във вашият случай и то ако лаптопа е единствено устройство свързано безжично с рутера!

Тези 6 метра през колко стени и какви са - тухла/панел? Имай в предвид, че е възможно всяка стена да ти намалява скоростта 1/3 до 1/2, че и повече.

• Автор
преди 8 минути, Raze написа:

Тези 6 метра през колко стени и какви са - тухла/панел? Имай в предвид, че е възможно всяка стена да ти намалява скоростта 1/3 до 1/2, че и повече.

През една тухлена стена. Занесох лаптопа на половин метър от рутера скоростта пак си е същата.

Ето тема за да се запознаеш със стандартите и кой какви възможности има. Лаптопа е много по стар от 2009 година а "n"стандарта излезе по същото време. "g"стандарт ти е Lan  и съотверно Wireles картата. До 54 мегабита.

https://liptrade.eu/802-11-wifi-стандарти-и-скорости/

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.